Κείμενο αλληλεγγύης στην Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και σε όλους τους φυλακισμένους

Σημείωση :  Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τα φυλακισμένα μέλη της Σ. Π. Φ, από το ήδη μεταφρασμένο στα αγγλικά κείμενο ως μία κίνηση συντροφικότητας. Στέλνουμε από τη μεριά μας σινιάλα φωτιάς δείχνοντας πως τίποτα δεν τελείωσε. Ο αγώνας συνεχίζεται πιο αποφασισμένα από ποτέ και πιο δυνατά ακόμα και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ Ε. Ο ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ : ΠΥΡΗΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ/ ΆΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ/ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΡΩΣΙΑ)

Καθώς διαβάζουμε τα γράμματα και τις προκηρύξεις των φυλακισμένων συντρόφων, νιώθουμε με όλη μας την καρδιά το μίσος τους απέναντι στο κατεστημένο, την αδημονία τους να δημιουργήσουν ένα άλλο κόσμο καταστρέφοντας τον ήδη υπάρχοντα. Κάθε γραμμή από αυτά τα κείμενα ρέει σαν ποτάμι μέσα στις φλέβες σου. Φτάνει κατευθείαν στη καρδιά και μένει για πάντα μέσα στη ψυχή σου.

Περπατώντας στους ψυχρούς και σκοτεινούς δρόμους των μητροπόλεων, ποτέ δε ξεχνάμε τους εκατοντάδες φυλακισμένους συντρόφους και τους χιλιάδες που έχουν πεθάνει. Η θλίψη αναμειγνύεται με το θυμό και καθοδηγούμενο από ένα πρίσμα επαναστατικής συνείδησης, μας δίνει ένα τεράστιο παλμό, ώστε να κάνουμε την επανάσταση πραγματικότητα.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να παραμείνεις όρθιος και να μην πέσεις στους λάκκους της απάθειας και της απογοήτευσης, όταν η κενότητα και ο τρόμος αυτού του κόσμου σε εγκλωβίζει. Μόνο εκτυφλωτικές ακτίνες από το πάντα λαμπερό αστρόφως διαρρηγνύουν το σκοτάδι και δίνουν ελπίδα. Κάθε μέρα κρατάει ζεστή τη διάθεσή μας να πράξουμε, κάθε μέρα δίνει πνοή στη θέλησή μας να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο, να γίνουμε εμείς οι ίδιοι καλύτεροι. Τα αστέρι αυτό ονομάζεται Αλληλεγγύη.

Πύρινες λέξεις από τη φλεγόμενη Ελλάδα διώχνουν μακριά την ψύχρα των κρύων ρωσικών χειμώνων. Δεν έχουμε γνωριστεί και πιθανώς να μη γνωριστούμε ποτέ σύντροφοι. Αλλά βρίσκεστε πιο κοντά σε μας από χιλιάδες άλλους ανθρώπους που έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κατά τη διάρκεια των σύντομων ζωών μας.

Οι ζεστές μας λέξεις θα κάνουν ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι. Τρέχουν άγρια μέσα από τα δάση της Ρωσίας, θυσιάζοντας οχήματα κατασκευαστικών εταιρειών , πετάνε ψηλά, πάνω απʼ τους γκρίζους δρόμους της Αθήνας πυρπολώντας τους με τις φωτιές από τα φλεγόμενα αστυνομικά τμήματα. Τέλος περνάνε μέσα από τα κάγκελα της φυλακής και μπαίνουν μέσα στα κελιά Σας χλευάζοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Καθώς κάνουμε τα πιο ειλικρινή μας όνειρα πραγματικότητα πάνω στους τσιμεντένιους δρόμους των μητροπόλεων, φτάσαμε να αναφερόμαστε μεταξύ μας ως φίλοι. Βρήκαμε ανθρώπους που μπορούμε να στηριχθούμε πάνω τους σε κάθε περίσταση. Ανθρώπους τόσο κοντινούς που μπορούμε να μοιραστούμε τα πάντα μαζί τους.

Η εξουσία προσπαθεί να απομονώσει και να συνθλίψει την αντίστασή μας, να μας απενεργοποιήσει όλους ένα προς ένα. Θέλουν να μας ενσταλάξουν συναισθήματα παράνοιας και δυσπιστίας. Αλλά θα αποτύχουν. Παρά τις προσδοκίες τους ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά.

Και ενώ η δραστηριότητά μας μας βάζει σε μεγάλο κίνδυνο, ακόμα ονειρευόμαστε τη μέρα που θα ξαναμαζευτούμε σε μια μικρή αγροτική κατοικία. Θα πίνουμε το τσάι που μαζέψαμε με τα ίδια μας τα χέρια και θα μοιραζόμαστε τα σχέδιά μας με χαμόγελα.

Θα ανταλλάσσουμε ιστορίες από τις εξερευνήσεις μας. Και αυτή η μέρα δεν είναι μακριά.

Ελπίζουμε σύντομα να μπορέσετε να αγκαλιάσετε όλους τους φίλους σας.

Γυρνώντας πίσω στο δρόμο της περιπέτειας. Υψώνουμε τις γροθιές μας για εσάς και σας ευχόμαστε Ελευθερία. Φλεγόμενους χαιρετισμούς και πύρινες αγκαλιές. Και να θυμάστε πως δεν είστε μόνοι σας σʼ αυτόν τον αγώνα!

ΆΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ/ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ : ΠΥΡΗΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ

Comments are closed.