Κείμενο της αναρχικής επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και του αναρχικού επαναστάτη Θεόφιλου Μαυρόπουλου για την απεργία πείνας

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

 

Η αναρχική επαναστατική δράση ήταν και θα είναι η αντισυστημική  έκφανση της ζωής ενάντια σε κάθε εξουσία.

 

Στο σήμερα δεν θα μπορούσε κανείς να μην αναγνωρίσει ότι η αναρχική άμεση δράση είναι ο ουσιαστικότερος πρεσβευτής του πραγματικά ελεύθερου κόσμου, του κόσμου της αναρχίας.

Εμείς  δεν πάψαμε ποτέ να πιστεύουμε ότι οι επιλογές της ζωής μας είναι στα χέρια μας και πως γιʼ αυτή τη ζωή θα μαχόμαστε μέχρις εσχάτων. Πιστεύουμε στον ανηλεή πόλεμο ενάντια σε κάθε εξουσιαστική σχέση. Θέτουμε την άμεση δράση ως κεντρικό στοίχημα των αναρχικών της πράξης. Επιτεθήκαμε και θα το πράξουμε ξανά στις δομές της κυριαρχίας, στηρίζοντας τον πολύμορφο αγώνα είτε μέσα από αφίσες και μαχητικές πορείες είτε μέσα από αντάρτικα χτυπήματα και βομβιστικές επιθέσεις. Μάθαμε να ζούμε την αναρχία στο σήμερα δημιουργώντας παράλληλα τις παρακαταθήκες για την εξέλιξη και διάχυση της.

Η αστείρευτη θέληση και διάθεση για αγώνα δεν έπαψε ποτέ να μας συντροφεύει και εντός των τειχών. Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στην φυλακή η συνέχιση της δράσης μας αποτελεί τη βασική μας προτεραιότητα. Μια προτεραιότητα που συντροφεύει τη διαδρομή μας είτε αυτή αφορά τη σύγκρουση με τους ανθρωποφύλακες, είτε τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις της φυλακής, είτε την πρόσφατη απόπειρά μας να αποδράσουμε οριστικά από την αιχμάλωτη πραγματικότητα του εγκλεισμού, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη αναμέτρηση με τον εχθρό στο πεδίο της μάχης.

Η φυλακή είναι εξάλλου και η ίδια μια ακόμη αιτία πολέμου. Ενός πολέμου, κατά τη διάρκεια του οποίου, τα αδέρφια μας Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού, μαχόμενοι ενάντια στο εξευτελιστικό για την αξιοπρέπεια ενός αναρχικού επαναστάτη καθεστώς του σωματικού ελέγχου, ήρθαν αντιμέτωποι με τους θρασύδειλους δεσμοφύλακες της Δομοκού.

Η απάντηση τους ως μια ακόμη επιθετική χειρονομία ρήξης με το υπάρχον είναι η απεργία πείνας που ως απαίτηση έχει την οριστική μεταγωγή τους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στον αγώνα που ξεκινάνε δεν θα μείνουμε αμέτοχοι. Ήδη ο σύντροφος και αδερφός μας Χρήστος Τσάκαλος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας αλληλεγγύης από την Κυριακή 8/4. Δηλώνουμε λοιπόν ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησης της απαίτησης των συντρόφων θα προσχωρούν στην απεργία  δύο ακόμη από εμάς κάθε φορά, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, κλιμακώνοντας τη δυναμική της δράσης μας. Γνωρίζοντας καλά το κόστος μιας απεργίας  πείνας δηλώνουμε αμετακίνητοι στην απόφαση μας, αφού ο αγώνας δύο αδερφών μας για αξιοπρέπεια είναι αγώνας δικός μας, αγώνας που σηκώνει ως και το ρίσκο του θανάτου.

Την ίδια στιγμή η αναρχική Στέλλα Αντωνίου μαζί με ακόμα 3 συγκατηγορούμενους της  κατηγορούμενοι όλοι για υποθέσεις σχετιζόμενες με την οργάνωση μας, πραγματοποιούν απεργία πείνας με αιτήματα την άρση των νέων προφυλακίσεων για όλους τους, καθώς και την άμεση απελευθέρωση της πρώτης λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Εμείς από τη μεριά μας στεκόμαστε δίπλα στη Στέλλα στον αγώνα της για απελευθέρωση.

Δεν ξεχνάμε ακόμη και τον αξιοπρεπή κρατούμενο Σπύρο Δραβίλα που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 4/4 απαιτώντας τη χορήγηση άδειας που δικαιούται και του στερούν οι ανθρωποφύλακες εκδικούμενοι για το “ αποτρόπαιο έγκλημα ” της απελευθέρωσης κρατουμένου το 2006 από τις φυλακές Κορυδαλλού. Του στέλνουμε λοιπόν τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μας και την αμέριστη αλληλεγγύη μας αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του την αξιοπρέπεια που τόσο λείπει από το βόθρο της φυλακής.

Τελειώνοντας να θυμίσουμε στους αρμόδιους υπουργούς ότι η μνήμη δεν είναι σκουπίδι και το αίμα δεν είναι νερό και γιʼ αυτό ας σκεφτούν καλά την κάθε τους απόφαση γιατί στο δρόμο για την Αναρχική Επανάσταση καραδοκούν οι ανάλογες απαντήσεις…

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Πυρήνας Φυλακισμένων Μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Και ο αναρχικός επαναστάτης Θεόφιλος Μαυρόπουλος

Comments are closed.