Ινδονησία: Εμπρησμός δημόσιου δημοτικού σχολείου (Μανάδο, 12/11/2012)

Στις 11 Νοεμβρίου 2012, καλυμμένοι από τη νύχτα και τις επιθυμίες της επαναστατικής  αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αναρχικούς σε όλον τον κόσμο, κάψαμε ένα δημόσιο  δημοτικό σχολείο στην περιοχή Paniki, στο Manado. Χαιρετίζουμε με αυτήν τη δράση  μας όλους τους αδερφούς μας και τις αδερφές μας από την Άτυπη Αναρχική
Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI – IRF).

Ίσως πολλοί σύντροφοι αναρωτηθούν γιατί βάλαμε φωτιά σε ένα σχολείο. Η απάντηση  είναι απλή.

Πρώτον, το σχολείο είναι  μια φυλακή. Και δεν  υπάρχει καμία δικαιολογία  να υπερασπιστούμε το  σχολείο και να μην το  συμπεριλάβουμε στη λίστα  των στόχων των  επαναστατικών δράσεων.  Στο σχολείο, δε μπορούμε  να μάθουμε για την  ελευθερία, τη γενναιότητα,  τη μοναδικότητα και την  επαναστατική αλληλεγγύη.  Δε μαθαίνουμε τίποτα,  παρά μόνο την κατάσταση  της κοινωνίας, που  επιβάλλεται στην  αξιοπρέπεια μας.

Αφιερώνουμε τη δράση μας στη θύμηση των αδερφών μας Eat και Billy, οι οποίοι είναι  ακόμα φυλακισμένοι από το κράτος. Επίσης, μέσα από αυτήν τη δράση, θέλουμε να  στείλουμε τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς στους Nicola Gai και Alfredo Cospito,  στα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στο Θεόφιλο Μαυρόπουλο, στο Gabriel  Pombo da Silva, στο Marco Camenisch, στα μέλη του επαναστατικού αγώνα και στους  φυλακισμένους αναρχικούς σε Χιλή και Βολιβία. Στους Luciano Tortuga και Mario Tripa  Lopez, στέλνουμε και στους δύο μια επαναστατική αγκαλιά.  Αυτή η δράση μας είναι μέρος της καμπάνιας άμεσης δράσης για μια εβδομάδα, που  καλέσαμε στη θύμηση των αδερφών μας, που είναι φυλακισμένοι από το κράτος, τον  αγώνα ενάντια στο κράτος, τον καπιταλισμό και την κοινωνία.

Κανένα βήμα πίσω,
Ποτέ άοπλοι,
Ποτέ υποταγμένοι,

Για την αναρχία
Για τη Μαύρη Διεθνή

Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης (ICR)
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI – IRF)

Σημειώσεις για τη δράση: Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 9 π.μ. Ολόκληρο το σχολείο κάηκε και 322 παιδιά  τώρα έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο χωρίς δημόσια εκπαίδευση. Δεν υπήρξε κανένα θύμα. Όπως και μετά  την προηγούμενη δράση της ΔΣΕ στο Manado, στις 5 Νοεμβρίου, η αστυνομία οργάνωσε μια συνάντηση  ειδικά για να συζητήσει την κατάσταση, όπου τα μέσα ενημέρωσης δεν επιτρεπόταν να ακούσουν τη  διαδικασία. Φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει μια πολιτική άρνησης, για να προσπαθήσουν να καταστείλουν  την πληροφόρηση σχετικά με τις επιθέσεις. Ως εκ τούτου,ο προηγούμενος εκρηκτικός μηχανισμός στο  Manado ανακοινώθηκε σαν μια «άδεια βαλίτσα», που θεωρήθηκε λανθασμένα βόμβα και ο εμπρησμός  αυτού του σχολείου ανακοινώθηκε ως ένα «ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*