Ισπανία: Απελευθέρωση 29 κουνελιών (13/04/2013)

Τη νύχτα της 13ης Απριλίου, ακτιβιστές του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων άνοιξαν τα κλουβιά 30 κουνελιών, που επρόκειτο να θανατωθούν σε λίγες μέρες. Ο αρχικός στόχος ήταν να βγουν όσα περισσότερα γίνεται έξω, όμως μόλις φτάσαμε είδαμε ότι εξαιτίας του τεράστιου μεγέθους τους και του βάρους, θα ήταν αδύνατον να απελευθερώσουμε τον αριθμό που είχαμε σκεφτεί, οπότε με τεράστια προσπάθεια φύγαμε με γεμάτα τα σακίδιά μας με τους νέους και έκπληκτους φίλους μας.

Αν είδες ποτέ τα τρομαγμένα μάτια ενός ζώου μέσα στο κλουβί και μετά ένιωσες την καρδιά τους να χτυπάει δίπλα από τη δική σου τη στιγμή της απελευθέρωσής τους, τότε γνωρίζεις ακριβώς το νόημα της Απελευθέρωσης των Ζώων.

Αφού τα είδες κλειδωμένα σε μικρά κλουβιά, χωρίς χώμα και αργότερα, τα βλέπεις να περπατούν και να αισθάνονται την άγρια φύση, τότε γνωρίζεις ότι όσο έχεις τη δύναμη, δε θα σταματήσεις να αγωνίζεσαι για την Ολική Απελευθέρωση.

Δεν πρόκειται να ζητήσουμε πιο μεγάλα ή πιο άνετα κλουβιά.
Δεν πρόκειται να ζητήσουμε να βελτιωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βασανίζονται στα πειράματα.
Δεν πρόκειται να ζητήσουμε “ανθρώπινη” θανάτωση.
Τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετό.

Έχουμε μάθει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τις κοινωνικές συνθήκες, οι οποίες θα έρθουν με το μέρος μας, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα από τους εκμεταλλευτές.
Δεν θα αλλάξουν αυτοί, αλλά ούτε κι εμείς!
Θα είμαστε πάντα εκεί και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουν δυστυχισμένες οι ζωές τους.

Εκείνη τη νύχτα, 29 κουνέλια έμαθαν για πρώτη φορά πώς είναι να νιώθεις τον καθαρό αέρα και αυτό μας έκανε να αισθανθούμε κι εμείς ελεύθεροι. Όμως, υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια ζώα στα κλουβιά και δυστυχώς, δε μπορούμε να τα βγάλουμε όλα έξω.
Όπως και να’χει… ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΟ!

Σαν ομάδα, θέλουμε, επίσης, να πούμε κάποια πράγματα. Το ένα είναι ότι θέλουμε ολική απελευθέρωση. Και το άλλο είναι ότι θα αγωνιζόμαστε πάντα όπου μπορούμε για να το πετύχουμε, αλλά δε θα μπλεχτούμε με φασιστομπάσταρδους για να το κάνουμε αυτό, με τίποτα! Δε θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί τους. Μπορούν να χρησιμοποιούν ό,τι όνομα θέλουν, εμείς θα τους θεωρούμε πάντα εχθρούς μας. Είναι μέρος της συστηματικής κυριαρχίας, η οποία μολύνει αυτόν τον πλανήτη, επαναλαμβάνουμε, δε δεχόμαστε ή δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να μας μπερδέψουν με αυτά τα σκουπίδια.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Θέλουμε να στείλουμε ένα χαιρετισμό ελευθερίας στη Noelia Cotelo, η οποία έχει υποφέρει ανησυχητικά τους τελευταίους μήνες το βασανισμό και την κακομεταχείριση ενός συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση, την απάτη και τη δολοφονία…
‘Noelia, τη νύχτα της 13ης Απριλίου, ήσουν στο μυαλό και στις καρδιές εκείνων που έκαναν αυτήν την απελευθέρωση. Δε μας νοιάζει αν είσαι βίγκαν ή όχι, αν επιδοκιμάζεις τις δράσεις μας ή αν αντίθετα δεν λένε τίποτα για σένα. Όπως και να ‘χει, αυτή η νύχτα είναι για σένα.
ΔΥΝΑΜΗ!’

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων – Πυρήνας Κodama

Βίντεο

Μετάφραση: Αντισπισιστική Δράση

Comments are closed.