Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Δαμιανός Μπολάνο

O Δαμιανός Μπολάνο καταζητούταν ως μέλος της ΣΠΦ από το Σεπτέμβρη του 2009. Συνελήφθη στις 14/03/2011, μαζί με άλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, μετά από έφοδο των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι που διέμεναν, στο Βόλο. Διώκεται για την “υπόθεση του Βόλου” (οι μπάτσοι ισχυρίζονται πως οι σύντροφοι ετοίμαζαν ληστεία τράπεζας, ντυμένοι αστυνομικοί – δίκη εν εξελίξει), για την εμπλοκή του με όπλα και εκρηκτικά, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή άλλων διωκόμενων για συμμετοχή στην οργάνωση (συλλήψεις Πειραιά και Καλλιθέα), για την υπόθεση της αποστολής 14 παγιδευμένων φακέλων-βομβών και για την “υπόθεση των 250 επιθέσεων της ΣΠΦ”.

Διώκεται, επίσης, για το κείμενο αλληλεγγύης της οργάνωσης στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ (δεύτερη εκκένωση τον Οκτώβριο του 2011), ως ηθικός αυτουργός του σχεδίου “Φοίνικας” και για κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού το 2007, σε ένδειξη αλληλεγγύης σε τότε φυλακισμένο αναρχικό. Τέλος, βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές διωκτικές αρχές, στα πλαίσια της επιχείρησης Ardire, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012.

Ο σύντροφος έχει καταδικαστεί σε 68 χρόνια φυλάκιση και ισόβια απέλαση από τη χώρα για συμμετοχή στην οργάνωση, για συνέργια σε τρεις εκρηκτικές επιθέσεις και για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, από το δικαστήριο για την “υπόθεση Χαλανδρίου”.

Κείμενα του συντρόφου:

Κείμενο των συντρόφων – απεργών πείνας Μιχάλη Νικολόπουλου και Δαμιανού Μπολάνο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Κείμενο του Δ. Μπολάνο και Γ. Πολύδωρου (μέλη της Ε. Ο. ΣΠΦ) από τις φυλακές Ναυπλίου

Κείμενο των Χ. Χατζημιχελάκη, Δ. Μπολάνο, Γ. Πολύδωρου για την απεργία πείνας

Κείμενο του Δαμιανού Μπολάνο από τις φυλακές Δομοκού

Κείμενο Ο.Οικονομίδου Γ.Πολύδωρου Γ.Νικολόπουλου Δ.Μπολάνο Χ.Τσάκαλου

Δήλωση για το δικαστήριο του Χρήστου Τσάκαλου και του Δαμιανού Μπολάνο της ΣΠΦ

Διεύθυνση:

Δαμιανός Μπολάνο
Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού – Α΄ πτέρυγα,
ΤΚ 18110, Κορυδαλλός, Αθήνα
 

Γεράσιμος Τσάκαλος

Ο Γεράσιμος Τσάκαλος συνελήφθη στις 01/11/2010 μαζί με τον Παναγιώτη Αργυρού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της οργάνωσης, η οποία περιελάμβανε την αποστολή 14 φακέλων-βομβών σε πρεσβείες και ηγέτες ξένων κρατών. Πάνω τους βρέθηκαν 2 δέματα, ενώ είχαν ήδη παραδοθεί από τους ίδιους άλλα δύο.

Διώκεται για την παραπάνω ενέργεια (δίκη εν εξελίξει), για την “υπόθεση των 250 επιθέσεων της ΣΠΦ” το διάστημα 2008-2011 (δίκη εν εξελίξει), για το κείμενο αλληλεγγύης της οργάνωσης στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ (δεύτερη εκκένωση τον Οκτώβριο του 2011), ως ηθικός αυτουργός για το σχέδιο “Φοίνικας” και ως ηθικός αυτουργός τρομοκρατικών πράξεων σε υπόθεση που διώκονται και άλλα άτομα και περιλαμβάνει ληστείες τραπεζών, πλαστογραφίες και εμπρηστικές επιθέσεις.

Διώκεται, επίσης, από το ιταλικό κράτος, μετά από μήνυση του Silvio Berlusconi για το παγιδευμένο δέμα, που προοριζόταν για εκείνον και τέλος, βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές διωκτικές αρχές, στα πλαίσια της επιχείρησης Ardire, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012.

Κείμενα του συντρόφου:

Γράμμα του Γεράσιμου Τσάκαλου για τη νέα δίωξη για Σ.Π.Φ.

Τώρα που τελείωσε το τσίρκο…

Γράμμα από το μπορδέλο του Δομοκού των Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού

Γράμμα των Μιχάλη Νικολόπουλου και Γεράσιμου Τσάκαλου

Επιστολή των Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού

Κείμενο του Γεράσιμου Τσάκαλου

Διεύθυνση:

Γεράσιμος Τσάκαλος
Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού – Α’ πτέρυγα,
ΤΚ 18110,
Κορυδαλλός, Αθήνα
 

Παναγιώτης Αργυρού

Ο Παναγιώτης Αργυρού καταζητούταν από τα τέλη του 2009 για απόπειρα εμπρησμού λεωφορείου του ΟΑΣΑ (για την οποία θα δικαστεί το Γενάρη του 2014) και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Συλλαμβάνεται την 1/11/2010, ενώ συμμετέχει στην εκστρατεία αποστολής δεμάτων-βόμβες σε πρεσβείες και ηγέτες ξένων χωρών μαζί με το σύντροφο Γεράσιμο Τσάκαλο. Είχαν παραδοθεί ήδη προς αποστολή δυο δέματα βόμβες και μετέφεραν άλλα δυο.

Συλλαμβάνεται πρώτη φορά το 2005 για επίθεση και φθορές σε καφετέρια Starbucks και δικάζεται στο δικαστήριο ανηλίκων. Συλλαμβάνεται για επίθεση οικοακτιβιστικού χαρακτήρα σε καζίνο στο βουνό της Πάρνηθας και μετά από άρνηση δακτυλοσκόπησης, καταδικάζεται σε δυο μήνες με αναστολή.

Διώκεται για την υπόθεση των 14 φακέλων-βομβών (δίκη εν εξελίξει), για την “υπόθεση των 250 ενεργειών της ΣΠΦ” το διάστημα 2008-2011 (δίκη εν εξελίξει), για το κείμενο αλληλεγγύης της Συνωμοσίας στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ (δεύτερη εκκένωση τον Οκτώβριο του 2011), για την κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού το 2007 ως ένδειξη αλληλεγγύης σε τότε φυλακισμένο αναρχικό, για επίθεση εναντίον αστυνομικών, όντας κρατούμενος στη δίκη για την “υπόθεση Χαλανδρίου”, το Γενάρη του 2011, για επίθεση εναντίον δημοτόμπατσου και για τη φθορά της μοτοσικλέτας του και ως ηθικός αυτουργός του σχεδίου “Φοίνικας”.

Επίσης, διώκεται από το ιταλικό κράτος εξαιτίας μήνυσης εναντίον του από τον Silvio Berlusconi, για το δέμα-βόμβα που προορίζοταν για αυτόν και τέλος, βρίσκεται υπό έρευνα στα πλαίσια της επιχείρησης “Ardire” των ιταλικών διωκτικών αρχών, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012.

Έχει καταδικαστεί σε 77 χρόνια φυλάκισης (37 κατά συγχώνευση) ως ηθικός αυτουργός για τρεις εκρήξεις της ΣΠΦ, για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού και για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση, από το δικαστήριο της “υπόθεσης Χαλανδρίου”.

Κείμενα του συντρόφου:

Κείμενο του συντρόφου – απεργού πείνας Παναγιώτη Αργυρού

Πολιτική δήλωση του Π.Αργυρού για τη δίκη της υπόθεσης της ΕΟ ΣΠΦ

Δήλωση Παναγιώτη Αργυρού

Γράμμα από το μπορδέλο του Δομοκού του Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού

Επιστολή των Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού

Διεύθυνση:

Παναγιώτης Αργυρού
Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού – Α’ πτέρυγα,
ΤΚ 18110,
Κορυδαλλός, Αθήνα
 

Χρήστος Τσάκαλος

Ο Χρήστος Τσάκαλος καταζητούνταν για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς από το Σεπτέμβριο του 2009. Συνελήφθη στις 14 Μαρτίου 2011, στο Βόλο, μαζί με άλλους τέσσερις συντρόφους, μετά από νυχτερινή έφοδο των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι που διέμεναν.

Ο σύντροφος έχει στο παρελθόν δικαστεί για ξυλοδαρμό αστυνομικού έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2005 και για συγκρούσεις στην πορεία του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη του 1998.

Διώκεται για την υπόθεση του Βόλου (οι μπάτσοι ισχυρίζονται πως οι σύντροφοι ετοίμαζαν ληστεία τράπεζας, ντυμένοι αστυνομικοί – δίκη εν εξελίξει), για την εμπλοκή του με όπλα και εκρηκτικά, που βρέθηκαν σε άλλα άτομα σε συλλήψεις στον Πειραιά και στην Καλλιθέα, για την υπόθεση της αποστολής 14 παγιδευμένων φακέλων-βομβών και τέλος, για την υπόθεση των “250 επιθέσεων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” το διάστημα 2008-2011, για το κείμενο αλληλεγγύης στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ (δεύτερη εκκένωση τον Οκτώβριο του 2012), για το προσωπικό του κείμενο άρνησης απολογίας στους εισαγγελείς (κατηγορίες για προτροπή σε βία κλπ), για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, το Δεκέμβρη του 2011 και την ομηρία τριών δεσμοφυλάκων, καθώς και για την ηθική αυτουργία στο σχέδιο «Φοίνικας». Ακόμα, διώκεται για μια επίθεση σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας το 2007, δίωξη που έγινε μετά τη σύλληψή του με σύγκριση δείγματος DNA.

Τέλος, διώκεται από το ιταλικό κράτος, έπειτα από μήνυση του Silvio Berlusconi για παγιδευμένο δέμα, που προοριζόταν για αυτόν και βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές διωκτικές αρχές, στα πλαίσια της επιχείρησης Ardire, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012.

Ο σύντροφος έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια ως μέλος της ΣΠΦ και για την υπόθεση Χαλανδρίου (τρεις βομβιστικές επιθέσεις και μία κατοχή βόμβας).

Κείμενα του συντρόφου:

Аνοιχτή επιστολή του Χρήστου Τσάκαλου από τις φυλακές Κορυδαλλού

Κείμενο Ο.Οικονομίδου Γ.Πολύδωρου Γ.Νικολόπουλου Δ.Μπολάνο Χ.Τσάκαλου

Δημόσια δήλωση του Χρήστου Τσάκαλου για την δίκη της ΣΠΦ

Δήλωση για το δικαστήριο του Χρήστου Τσάκαλου και του Δαμιανού Μπολάνο της ΣΠΦ

Απεργία πείνας Χρήστου Τσάκαλου από 8 Απρίλη

Ανακοίνωση Χρήστου Τσάκαλου (μέλος ΣΠΦ) πριν την έναρξη συνεδρίασης της 22/10/2012

Συνέντευξη του Χρήστου Τσάκαλου στον 105fm

Δήλωση του Χρήστου Τσάκαλου στη 6η Συνεδρίαση της Δίκης της ΣΠΦ

Κείμενο του Χρήστου Τσάκαλου και του Γιώργου Νικολόπουλου για τις κλήσεις της ιταλικής εισαγγελίας σχετικά με το δέμα βόμβα εναντίον του Berlusconi

Διεύθυνση:

Χρήστος Τσάκαλος
Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού – Α’ πτέρυγα,
ΤΚ 18110,
Κορυδαλλός, Αθήνα
 

Μιχάλης Νικολόπουλος

Ο Μιχάλης Νικολόπουλος καταζητούταν για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς από το Σεπτέμβριο του 2009. Συνελήφθη στις 26/01/2011, στη Νέα Κηφισιά, στην Αθήνα, ύστερα από καταδίωξη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ σε τυχαίο έλεγχο. Στην κατοχή του βρέθηκαν πιστόλι, πλαστή ταυτότητα και πλαστό σήμα της αστυνομίας.

Διώκεται για την εμπλοκή του με όπλα και εκρηκτικά, που βρέθηκαν σε άλλα άτομα σε συλλήψεις στον Πειραιά και στην Καλλιθέα, για την υπόθεση της αποστολής 14 παγιδευμένων φακέλων-βομβών, για την υπόθεση των “250 επιθέσεων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” το διάστημα 2008-2011, για το κείμενο αλληλεγγύης στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ (δεύτερη εκκένωση τον Οκτώβριο του 2011), για το προσωπικό του κείμενο άρνησης απολογίας στους εισαγγελείς (κατηγορίες για προτροπή σε βία κλπ), για την κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού το 2007 ως ένδειξη αλληλεγγύης σε τότε φυλακισμένο αναρχικό, για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού και την ομηρία τριών δεσμοφυλάκων, καθώς και για την ηθική αυτουργία στο σχέδιο “Φοίνικας”.

Ακόμα, βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές διωκτικές αρχές, στα πλαίσια της επιχείρησης Ardire, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012.

Ο σύντροφος έχει καταδικαστεί σε 68 χρόνια ως μέλος της ΣΠΦ και ως συνεργός σε τρεις εκρήξεις και για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού-βόμβας, από το δικαστήριο για την «υπόθεση Χαλανδρίου».

Κείμενα του συντρόφου:

Γράμμα των Μιχάλη Νικολόπουλου και Γεράσιμου Τσάκαλου

Δήλωση του Μιχάλη Νικολόπουλου

Δήλωση στο δικαστήριο του Μιχάλη Νικολόπουλου της ΣΠΦ

Κείμενο του Μιχάλη Νικολόπουλου

Ανάληψη ευθύνης του Μιχάλη Νικολόπουλου για τη συμμετοχή του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Διεύθυνση:

Μιχάλης Νικολόπουλος
Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού – Α’ πτέρυγα,
ΤΚ 18110,
Κορυδαλλός, Αθήνα
 

Γιώργος Νικολόπουλος

Ο Γιώργος Νικολόπουλος ήταν καταζητούμενος από το Σεπτέμβριο του 2009, έπειτα από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι, που διέμενε με το Χάρη Χατζημιχελάκη, στο Χαλάνδρι, από όπου διέφυγε μετά από καταδίωξη. Συνελήφθη στις 14/03/2011, στο Βόλο, μαζί με άλλους τέσσερις συντρόφους, μετά από νυχτερινή έφοδο των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι που διέμεναν.

Διώκεται για την υπόθεση του Βόλου (οι μπάτσοι ισχυρίζονται πως οι σύντροφοι ετοίμαζαν ληστεία τράπεζας, ντυμένοι αστυνομικοί – δίκη εν εξελίξει), για την εμπλοκή του με όπλα και εκρηκτικά, που βρέθηκαν σε άλλα άτομα σε συλλήψεις στον Πειραιά και στην Καλλιθέα, για την υπόθεση της αποστολής 14 παγιδευμένων φακέλων-βομβών και τέλος για την υπόθεση των “250 επιθέσεων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” το διάστημα 2008-2011, για το κείμενο αλληλεγγύης στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ (δεύτερη εκκένωση τον Οκτώβριο του 2011), για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού το Δεκέμβρη του 2011 και την ομηρία τριών δεσμοφυλάκων, καθώς και για την ηθική αυτουργία στο σχέδιο “Φοίνικας”.

Τέλος, διώκεται από το ιταλικό κράτος, έπειτα από μήνυση του Silvio Berlusconi για παγιδευμένο δέμα, που προοριζόταν για αυτόν και βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές διωκτικές αρχές, στα πλαίσια της επιχείρησης Ardire, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012.

Ο σύντροφος έχει καταδικαστεί σε 68 χρόνια ως μέλος της ΣΠΦ και για την “υπόθεση του Χαλανδρίου’ (τρεις επιθέσεις και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού) και σε 16 μήνες για οπλοκατοχή, έπειτα από έφοδο της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του, στα Εξάρχεια, μετά από πυροβολισμούς σε διμοιρία των ΜΑΤ στην περιοχή.

Κείμενα του συντρόφου:

Κείμενο Ο.Οικονομίδου Γ.Πολύδωρου Γ.Νικολόπουλου Δ.Μπολάνο Χ.Τσάκαλου

Κείμενο του Χρήστου Τσάκαλου και του Γιώργου Νικολόπουλου για τις κλήσεις της ιταλικής εισαγγελίας σχετικά με το δέμα βόμβα εναντίον του Berlusconi

Διεύθυνση:

Γιώργος Νικολόπουλος
Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού – Α’ πτέρυγα,
ΤΚ 18110,
Κορυδαλλός, Αθήνα
 

Γιώργος Πολύδωρος

Ο Γιώργος Πολύδωρος συνελήφθη στις 14/03/2011, στο Βόλο, μαζί με άλλους τέσσερις συντρόφους, μετά από νυχτερινή έφοδο των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι που διέμεναν.

Διώκεται για την “υπόθεση του Βόλου” (οι μπάτσοι ισχυρίζονται πως οι σύντροφοι ετοίμαζαν ληστεία τράπεζας, ντυμένοι αστυνομικοί – δίκη εν εξελίξει), για την εμπλοκή του με όπλα και εκρηκτικά, που βρέθηκαν σε άλλα άτομα σε συλλήψεις στον Πειραιά και στην Καλλιθέα, για την υπόθεση της αποστολής 14 παγιδευμένων φακέλων-βομβών, για την υπόθεση των “250 επιθέσεων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” το διάστημα 2008-2011, για το κείμενο αλληλεγγύης στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ (δεύτερη εκκένωση τον Οκτώβριο του 2011), για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, το Δεκέμβρη του 2011 και την ομηρία τριών δεσμοφυλάκων, καθώς και για την ηθική αυτουργία στο σχέδιο “Φοίνικας”.

Τέλος, διώκεται από το ιταλικό κράτος, έπειτα από μήνυση του Silvio Berlusconi για παγιδευμένο δέμα, που προοριζόταν για αυτόν και βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές διωκτικές αρχές, στα πλαίσια της επιχείρησης Ardire, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012.

Κείμενα του συντρόφου:

Κείμενο των συντρόφων – απεργών πείνας Μιχάλη Νικολόπουλου και Δαμιανού Μπολάνο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Κείμενο του Δ. Μπολάνου και Γ. Πολύδωρου (μέλη της Ε. Ο. ΣΠΦ) από τις φυλακές Ναυπλίου

Κείμενο των Χ. Χατζημιχελάκη, Δ. Μπολάνο, Γ. Πολύδωρου για την απεργία πείνας

Κείμενο Ο.Οικονομίδου Γ.Πολύδωρου Γ.Νικολόπουλου Δ.Μπολάνο Χ.Τσάκαλου

Γράμμα Γ. Πολύδωρου από της φυλακές της Κέρκυρας

Κείμενο του Γιώργου Πολύδωρου από τις φυλακές Αλικαρνασσού

Διεύθυνση:

Γιώργος Πολύδωρος
Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού – Α’ πτέρυγα,
ΤΚ 18110,
Κορυδαλλός, Αθήνα
 

Θεόφιλος Μαυρόπουλος

Ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος συνελήφθη ύστερα από τον τραυματισμό του σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς της άμεσης δράσης, στην Πεύκη της Αθήνας, στις 18/05/2011. Μπήκε στην οργάνωση, ενώ ήταν στη φυλακή, με δημόσια δήλωσή του.

Ο σύντροφος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή (εναντίων των δύο αστυνομικών), για την υπόθεση των “250 επιθέσεων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” το διάστημα 2008-2011, για το κείμενο αλληλεγγύης στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ (δεύτερη εκκένωση τον Οκτώβριο του 2011), για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, το Δεκέμβρη του 2011 και την ομηρία τριών δεσμοφυλάκων και για την ηθική αυτουργία στο σχέδιο “Φοίνικας”.

Κείμενα του συντρόφου:

Δήλωση των μελών της ΣΠΦ στο δικαστήριο και προσχώρηση Θ. Μαυρόπουλου

Γράμμα Θ.Μαυρόπουλου για τη νέα δίωξη των 250 επιθέσεων

Κείμενο από Μαυρόπουλο, Τζίφκα, Σκουλούδη, Δημτσιάδη, Τσιλιανίδη

Δήλωση του Θεόφιλου Μαυρόπουλου στη συνεδρία του δικαστηρίου στις 19/11/2012

Κείμενο του Θεόφιλου Μαυρόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ανακοίνωση έναρξης απεργίας πείνας Θεόφιλου Μαυρόπουλου

Η Δήλωση του Θεόφιλου Μαυρόπουλου από το νοσοκομείο μετά τη σύλληψή του

Διεύθυνση:

Θεόφιλος Μαυρόπουλος
Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού – Α’ πτέρυγα,
ΤΚ 18110,
Κορυδαλλός, Αθήνα
 

Όλγα Οικονομίδου

Η Όλγα Οικονομίδου συνελήφθη στις 14/03/2011, στο Βόλο, μαζί με άλλους τέσσερις συντρόφους, μετά από νυχτερινή έφοδο των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι που διέμεναν.

Η συντρόφισσα έχει στο παρελθόν δικαστεί για συμμετοχή σε συγκρούσεις στην πορεία του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη του 1998.

Διώκεται για την “υπόθεση του Βόλου” (οι μπάτσοι ισχυρίζονται πως οι σύντροφοι ετοίμαζαν ληστεία τράπεζας, ντυμένοι αστυνομικοί – δίκη εν εξελίξει), για την εμπλοκή της με όπλα και εκρηκτικά, που βρέθηκαν σε άλλα άτομα σε συλλήψεις στον Πειραιά και στην Καλλιθέα, για την υπόθεση της αποστολής 14 παγιδευμένων φακέλων-βομβών, για την υπόθεση των “250 επιθέσεων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” το διάστημα 2008-2011, για το κείμενο αλληλεγγύης στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ (δεύτερη εκκένωση τον Οκτώβρη του 2011) και για ηθική αυτουργία στο σχέδιο “Φοίνικας”.

Επίσης, βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές διωκτικές αρχές, στα πλαίσια της επιχείρησης Ardire, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, σε σπίτι ιταλών συλληφθέντων συντρόφων για την υπόθεση Ardire, είχε βρεθεί και κατασχεθεί αλληλογραφία της.

Κείμενα της συντρόφισσας:

Κείμενο Ο.Οικονομίδου Γ.Πολύδωρου Γ.Νικολόπουλου Δ.Μπολάνο Χ.Τσάκαλου

Γράμμα της Όλγας Οικονομίδου από την απομόνωση

Τέλος της απομόνωσης της Όλγας Οικονομίδου

Κείμενο της συντρόφισσας Όλγας Οικονομίδου μέλος της Σ.Π.Φ. για τον εγκλεισμό

Έναρξη απεργίας πείνας Όλγας Οικονομίδου

Λίγα λόγια από την Ο.Οικονομίδου και μέρος της δικογραφίας

Διεύθυνση:

Όλγα Οικονομίδου
Κεντρική φυλακή γυναικείων φυλακών
ΤΚ 18110
Κορυδαλλός, Αθήνα
 

Χάρης Χατζημιχελάκης

Ο Χάρης Χατζημιχελάκης συνελήφθη στις 23/09/2009, στην πρώτη επιχείρηση ενάντια στην αναρχική οργάνωση ΣΠΦ. Στο σπίτι του, στο Χαλάνδρι, βρέθηκε ένας εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός, έτοιμος προς χρήση.

Μετά την ανάληψη ευθύνης για τη συμμετοχή του στην οργάνωση, που πραγματοποίησε μαζί με άλλα δύο μέλη της Συνωμοσίας, προφυλακίστηκε για δεύτερη φορά, ως ηθικός αυτουργός για την υπόθεση της αποστολής 14 δεμάτων-βομβών.

Ο σύντροφος διώκεται για την υπόθεση των “250 επιθέσεων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” το διάστημα 2008-2011, για το κείμενο αλληλεγγύης στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ (δεύτερη εκκένωση τον Οκτώβριο του 2011), για ηθική αυτουργία στο σχέδιο “Φοίνικας”, για τη βιντεοσκόπηση του ανακριτή Μόκκα και για επίθεση εναντίον αστυνομικών, όντας κρατούμενος στη δίκη για την “υπόθεση Χαλανδρίου”, το Γενάρη του 2011.

 Τέλος, διώκεται από το ιταλικό κράτος, έπειτα από μήνυση του Silvio Berlusconi για παγιδευμένο δέμα, που προοριζόταν για αυτόν και βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές διωκτικές αρχές, στα πλαίσια της επιχείρησης Ardire, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012.

Ο σύντροφος έχει καταδικαστεί σε 77 χρόνια κάθειρξη (37 κατά συγχώνευση) για τη συμμετοχή του στην οργάνωση και για τις κατηγορίες, που σχετίζονται με την “υπόθεση του Χαλανδρίου”.

Κείμενα του συντρόφου:

Κείμενο του συντρόφου – απεργού πείνας Χάρη Χατζημιχελάκη από το νοσοκομείο Γεννηματάς

Κείμενο των Χ. Χατζημιχελάκη, Δ. Μπολάνο, Γ. Πολύδωρου για την απεργία πείνας

Κείμενο-ανάληψη ευθύνης του Χάρη Χατζημιχελάκη

Χάρης Χατζημιχελάκης – Ποτέ ξανά χωρίς όπλα

Διεύθυνση:

Χάρης Χατζημιχελάκης
Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού – Α’ πτέρυγα,
ΤΚ 18110,
Κορυδαλλός, Αθήνα
 

Κείμενα της οργάνωσης:

“Ή με την Αναρχία, ή με την εξουσία”, κείμενο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Χαιρετισμός στις δράσεις αλληλεγγύης

Κείμενο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για την απεργία πείνας

“Τα άσχημα περιπολικά, όμορφα καίγονται…”

“DE PROFUNDIS – ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ”, κείμενο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

“Για την προσπάθεια άξιζε…”

Κείμενο του πυρήνα φυλακής της ΣΠΦ για “συνέλευση αλληλεγγύης και δράσης για τους πολιτικούς κρατούμενους”

“Οπλίζοντας την Άρνηση”

Κείμενο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και του Ανδρέα Τσαβδαρίδη για τον Mauricio Morales

“Ο φόβος πρώτα φωλιάζει στις ψυχές μας και μετά υψώνει τα τείχη των φυλακών του” – Κείμενο της ΣΠΦ για τις φυλακές

“Να γίνουμε επικίνδυνοι…για τη διάχυση της Μαύρης Διεθνούς”

 Κείμενο από τη ΣΠΦ για το Χριστόδουλο Ξηρό

Ανακοίνωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Γ.Ναξάκη

“Ο Θεός είναι νεκρός” – Κείμενο αλληλεγγύης στον Franscisco Solar και τη Monica Caballero

“Τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος;” – Κειμενο αλληλεγγύης στο Σάββα Ξηρό

Το προσωπικό είναι και πολιτικό

Τους Συντρόφους θέλω και όχι τον όχλο…

 Κείμενο μελών ΣΠΦ για Μαριάν Κόλα

Πρακτικά των δικαστηρίων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Comments are closed.