Αγγλία: Για τον θάνατο του συντρόφου Darko Mathers

darren-baskill-3697a-milky-way900x600
Θα περιπλανηθώ στον κόσμο μονάχος κουβαλώντας το μίσος και την περιφρόνησή μου παντού.
Μόνος στον αγώνα.
Μόνος στη νίκη και στην ήττα.

Bruno Filippi

Ο φίλος μας Darko Mathers, ένα από τα λαμπρότερα μυαλά της γενιάς του, αναρχομηδενιστής και σύντροφος των εκδόσεων Dark Matters και της ιστοσελίδας  prisonislanduk.noblogs.org είναι νεκρός.

Ο Darko ήταν από τους λίγους· ιδιοφυής, εύγλωττος, αυθεντικός και γενναίος. Η σκέψη του ξεκίνησε από τον αναρχοσυνδικαλισμό και έφτασε στην εξεγερτική μηδενιστική αναρχία. Του άρεσε ακόμα η εφημερίδα Class War γιατί, όπως το έβλεπε αυτός, ήταν κοντά σε πολλούς απλούς σκεπτόμενους ανθρώπους.

Τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν το Δεκέμβριο του 2013. Ο Darko είχε αναπτύξει πολύ τη σκέψη του και οι συζητήσεις μας ήταν σε καινούριο επίπεδο. Μου μίλησε πολύ εύγλωττα για το ενδιαφέρον του για το χάος, την τέχνη και τα γραπτά του Austin Osman Spare, την αντιπολιτισμική κριτική, αλλά φαινόταν να είναι λίγο χαμένος και να παλεύει με την έλξη μιας πολύ μεγαλύτερης αυτοκαταστροφής. Προσπάθησα να τον προειδοποιήσω, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Επρόκειτο να συναντηθούμε ξανά σύντομα, αλλά τώρα κρατώ τις λέξεις μου για τον απέραντο ουρανό.

Θυμάμαι μια φορά που αράζαμε, τον πρώτο χρόνο της γνωριμίας μας, το 2011, προσπαθώντας να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον και μου είπε πως το να διαβάζει τα γραπτά του Μαξ Στίρνερ, ενώ έκανε χρήση Psilocybin, στη νεαρή ηλικία των 14 ετών, τον ώθησε να γίνει αυτό που ήταν. Δεν αμφέβαλλα. Ήταν μια ριψοκίνδυνη ιδιοφυία.

 O Darko ήταν στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας της ζωής του. Πέθανε πολύ νωρίς, όπως πολλοί από τους κάλλιστους.

Στο κενό, φίλε μου, θα συναντηθούμε ξανά στ’ αστέρια.

L

Ψυχές που θρηνείτε σε αυτόν τον κόσμο,  σας καλώ να συγκεντρωθείτε.
Η σημαία κυμματίζει ήδη.
Είναι μαύρη· στέκεται πένθιμα. Εμπρός λοιπόν, άγριοι Προμηθείς.
Η κραυγή της εκδίκησης είναι μια μουσική γλυκιά και αγαπητή.
Σήμερα είναι αναγκαίο να σκοτώσουμε, να σκοτώσουμε…. αύριο θα είμαστε μαργαρίτες…
Εμπρός Ομοσπονδία του Πόνου!

Bruno Filippi

Την τελευταία φορά, που είδα τον Darko, περάσαμε μαζί τρεις υπέροχες μέρες μοιραζόμενοι γραπτά, σκέψεις, συνωμοσίες και στήνοντας τελικά την μπροσούρα κριτικής στον πολιτικό αναρχισμό (civil anarchism), έναν όρο που εκείνος είχε επινοήσει. Όπως συνήθως, έμεινα εμβρόντητος από τη συνοχή, την ευρύτητα και την ευγλωττία της πολιτικής ανάλυσης του Darko. Ήταν ένας άγριος, σκεπτικός, ανήσυχος, συμπονετικός και ιδιοφυής άνθρωπος, ελαφρώς χαμένος μέσα σε μια γενιά, στην οποία μπορούσε να βρει λίγους ισάξιούς του. Είμαι περήφανος που τον γνώρισα και θα μου λείψει η συντροφιά του, η ευαισθησία του και η στοργικότητά του.

Τίποτα λεπτό δεν επιβιώνει εδώ.
Τίποτα καλό.
Μόνο οι κτηνώδεις.
Γλάροι παράτολμοι σαν αγόρια.
Οι υπόλοιποι μένουν λεπτόδερμοι σα βατράχια,
προσπαθώντας να βουτήξουν, όπως ο ήλιος, στη φοβερή θάλασσα.

Αντίο, λοιπόν, για τώρα, φίλε μου, μέχρι τον επόμενο γύρο μαγείας και ολέθρου ενάντια στον πολιτισμό.

V.Q

Πηγή: 325

———

Μετάφραση: Inter Arma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*