Η.Π.Α.: Καταδίκη της Rebecca Rubin για εμπρησμούς του ALF και του ELF

alf-arson

Η Rebecca Rubin παραδόθηκε στις αρχές το 2012, μετά από 7 χρόνια στην παρανομία. Καταδικάστηκε στις 27/01/2014 σε 5 χρόνια φυλάκισης σε ομοσπονδιακή φυλακή, έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της. Η ποινή είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτήν που ζητούσε η κυβέρνηση.

Η Rebecca καταδικάστηκε για τέσσερις ενέργειες του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων και του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης:

– Την απελευθέρωση 400 αλόγων από ομοσπονδιακές/κυβερνητικές εγκαταστάσεις στο Όρεγκον, ενώ παράλληλα άλλα άτομα έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις (1998).

– Τη μεταφορά βενζίνης σε υπό κατασκευή χιονοδρομικό θέρετρο, στην περιοχή Vail του Κολοράντο, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να ανάψουν φωτιές, οι οποίες κατέστρεψαν το θέρετρο (1998).

– Τη μεταφορά εμπρηστικών μηχανισμών στο Medford του Όρεγκον, στα γραφεία τις U.S. Forest Industries, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν αργότερα σε εμπρησμό (1998).

– Την απελευθέρωση άγριων αλόγων από εγκαταστάσεις της BLM στην Καλιφόρνια, ενώ παράλληλα άλλα άτομα έκαψαν τη φάρμα (2001).

Σε επιστολή της προς το δικαστήριο η Rubin έγραψε:

«Τα ζώα και ο φυσικός κόσμος ήταν πάντα για μένα πηγή βαθιάς χαράς, θαυμασμού και παρηγοριάς και η κακομεταχείριση και καταστροφή τους πηγή απερίγραπτου πόνου. Για να εξηγήσω τις πράξεις μου -αλλά όχι για να απολογηθώ για αυτές- , έφτασα σε ένα σημείο, όταν ήμουν λίγο πάνω από 20 χρονών, όπου δεν μπορούσα πλέον να ελέγξω ή να διοχετεύσω κατάλληλα τη θλίψη, την απόγνωση και την αίσθηση αδυναμίας που ένιωθα για την κακομεταχείριση των ζώων και του φυσικού κόσμου».

Η Rebecca θα βρίσκεται υπό επιτήρηση μετά την αποφυλάκισή της και θα πρέπει να καταβάλλει ένα μηνιαίο ποσό σε έναν λογαριασμό επανόρθωσης, που ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια δολάρια.

Πληροφορίες: Animal Liberation Frontline

———

Μετάφραση: Inter Arma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*