Άμεσες δράσεις για την απελευθέρωση των ζώων (Απρίλιος 2014)

donosiciel-234x300

Γερμανία: Επίθεση με μπογιές σε γουναράδικο και στο σπίτι της ιδιοκτήτριας

Τη νύχτα της 1ης Απριλίου 2014, δύο διευθύνσεις, που σχετίζονται με την πώληση γούνας, δέχτηκαν επίσκεψη στο Βερολίνο. Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στο Bärbel Thasler, ένα κατάστημα, που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ειδών ένδυσης με γούνα. Στη διεύθυνση 48 Alt-Rudow Street, η βιτρίνα καλύφθηκε με μαύρο χρώμα. Η δεύτερη δράση ήταν στο σπίτι της Bärbel, στη διεύθυνση 56 Am Espenpfuhl. Εκεί, χύθηκε κόκκινη μπογιά πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της. Μέχρι η Bärbel να σταματήσει τις δολοφονικές επιθυμίες της.

-Η γούνα είναι φόνος!-

Η.Π.Α.: Σαμποτάζ σε προμηθευτές της βιομηχανίας κρέατος

Τη νύχτα της 10ης Απριλίου, κολλήθηκαν οι κλειδαριές στην εταιρεία Market Supply Co. (139  SE Taylor St, Πόρτλαντ, Όρεγκον) και οι κλειδαριές της εταιρείας McGraw Marketing Co. (2514 SE 23 Ave, Πόρτλαντ, Όρεγκον) μπλοκαρίστηκαν, επίσης, με υγρά καρφιά. Αυτές οι επιχειρήσεις έγιναν στόχος επειδή παρέχουν εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποστήριξη σε σφαγεία και εγκαταστάσεις «επεξεργασίας» κρέατος σε όλο το Pacific Northwest. Και οι δύο αυτές εταιρείες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην καθημερινή λειτουργία μιας βιομηχανίας, που υποδουλώνει και δολοφονεί εκατομμύρια αισθανόμενα ζώα κάθε μέρα.

Οι μικρές αυτές πράξεις έγιναν σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον κρατούμενο για την απελευθέρωση των ζώων Kevin Olliff.

-Εκδίκηση των Αγελάδων

Γαλλία: Τρία κοράκια απελευθερώθηκαν

Στις 11 Απριλίου, πήγα στο Novéant (Γαλλία) για να απελευθερώσω κοράκια (ή μικρές κουρούνες), αιχμάλωτα σε παγίδες. Σε μια μεγάλη παγίδα, βρήκα 2 κοράκια, που απελευθέρωσα γρήγορα. Σε μια μικρή παγίδα, υπήρχε επίσης ένα κοράκι, αλλά ήταν πολύ αδύναμη για να πετάξει. Νομίζω ότι είχε απώλεια μυϊκής μάζας, οπότε την έφερα στο σπίτι και την κράτησα για λίγες μέρες σε ένα κλουβί 2,5 x 3,5 μέτρα, έως ότου να δυναμώσουν οι μύες των φτερών της. Κατέστρεψα τη μικρή παγίδα πηδώντας πάνω της, είναι εντελώς άχρηστη τώρα. Η μεγάλη παγίδα δεν γινόταν να καταστραφεί με το χέρι. Θα πρέπει να επιστρέψω το βράδυ με πένσα.

Εδώ είναι μερικές εικόνες από ένα βίντεο που έφτιαξα. Το κοράκι που έκανα καλά, ανέκτησε τη δύναμή του στο κλουβί μου με κατάλληλη δίαιτα και φρέσκο νερό. Την απελευθέρωσα μετά από 48 ώρες, μετά από παρακολούθηση και αποπαρασίτωση. Μοιράζομαι μια φωτογραφία του απελευθερωμένου κορακιού, με το κόκκινο δαχτυλίδι.

Η.Π.Α.: Σαμποτάζ σε μαγαζί που πουλάει “εμπορεύματα” από εκτροφεία γούνας, κυνηγούς και παγιδευτές

Νωρίς το πρωί της 14ης Απριλίου, οι κλειδαριές του Paxton Gate, στο Πόρτλαντ, γέμισαν με υγρό χάλυβα. Το Paxton Gate βγάζει κέρδη από την πώληση ακρωτηριασμένων πτωμάτων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των ουρών από ασημένιες αλεπούδες, από εκτροφεία γούνας. Επίσης, πολλά από τα νεκρά ζώα, που πωλούνται από αυτήν την εταιρεία, σκοτώθηκαν από παγίδευση. Μια βάναυση πρακτική, στην οποία τα παγιδευμένα ζώα μερικές φορές υποφέρουν για μέρες, έως ότου σκοτωθούν τελικά από κυνηγούς ή υποκύψουν στις πληγές τους. Όσο το Paxton Gate συνεχίζει να διαιωνίζει την εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων για το κέρδος, μπορούν να περιμένουν περισσότερα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους.

-Εξοργισμένες Αλεπούδες

Ολλανδία: Θέσεις κυνηγιού κατεδαφίστηκαν

Κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και νωρίς το πρωί, κάτω από ένα ολόγιομο φεγγάρι, δύο θέσεις κυνηγιού καταστράφηκαν. Το ξύλινο κάθισμα πριονίστηκε σε κομμάτια. Όλα τα παξιμάδια από τις βίδες αφαιρέθηκαν από μια άλλη υπερυψωμένη κυνηγετική καμπίνα, πιστεύοντας ότι την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσουν, η βαρύτητα θα κάνει τη δουλειά της. Όσο θα απειλείται η ύπαρξη των ζώων, τόσο θα υπάρχουν άτομα, που θα παλεύουν για αυτά με άμεσες δράσεις και σωστά εργαλεία χειρός.

Πάρτε μέρος και κατεδαφίστε τη φονική μηχανή!

Τσεχία: Τρεις πάπιες απελευθερώθηκαν

Τρία παπάκια απελευθερώθηκαν στην Τσεχία. Έχουν ένα νέο σπίτι τώρα, όπου μπορούν να ζήσουν στον καθαρό αέρα. Αντί να σφαχτούν, μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Μπορούσαμε να βρούμε μέρος μόνο για τρία, γι’ αυτό τα υπόλοιπα φυλακισμένα ζώα παραμένουν στο μυαλό μας.

Γίνε βίγκαν.

Η.Π.Α.: Επίθεση με μπογιές σε κατασκευάστρια εταιρεία κλουβιών για πρωτεύοντα

Τη νύχτα της 27ης Απριλίου, την Παγκόσμια Εβδομάδα για τα Ζώα σε Εργαστήρια, δέχτηκε επίσκεψη η εταιρεία Carter2 Systems, Inc (2750 SE 39th  Loop, Hillsboro, Όρεγκον), ένας κατασκευαστής και προμηθευτής κλουβιών για πρωτεύοντα θηλαστικά σε εργαστήρια ζωοτομίας. Κόκκινη μπογιά πιτσιλίστηκε σε όλην τη γυάλινη πόρτα και τους τοίχους του γραφείου πωλήσεων της εταιρείας, για να συμβολίσει το αίμα των εκατομμυρίων μη ανθρώπινων ζώων, που βασανίζονται και δολοφονούνται για έρευνα και δοκιμές καλλυντικών κάθε χρόνο. Μια φρικαλεότητα, στην οποία η εν λόγω εταιρεία είναι άμεσα συνένοχη.

Αυτή η πράξη έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης με την καμπάνια Gateway To Hell και με τα πάνω από 4800 μη ανθρώπινα πρωτεύοντα, που κρατούνται αιχμάλωτα στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας σε Πρωτεύοντα στο Όρεγκον, που βρίσκεται μόλις λίγο πιο κάτω στο δρόμο από αυτήν την εγκατάσταση. Ο πόνος τους είναι και δικός μας.

Αγγλία: Εκατό φυλακισμένα κοτόπουλα απελευθερώθηκαν

Εκατό κοτοπουλάκια απελευθερώθηκαν από κλωβοστοιχίες σε μια δράση στα νότια της Αγγλίας. θα ζήσουν εκεί έξω τις ζωές τους, απαλλαγμένα από κάθε φόβο. Η δράση αυτή είναι αφιερωμένη στις φίλες και συντρόφισσες Debbie Vincent και Ebba, που και οι δύο φυλακίστηκαν πρόσφατα στην Αγγλία και στη Σουηδία.

Μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι.

Γερμανία: Καταστροφή αφισών τσίρκου

Τον Απρίλιο, το τσίρκο Montana επισκέφθηκε την πόλη του Freiburg. Καταστρέψαμε πάνω από 30 αφίσες του τσίρκου. Επιπλέον, καταστρέψαμε ένα μεγάλο διαφημιστικό πανό ζωολογικού κήπου. Σταματήστε την κακοποίηση των ζώων! Για όλους τους φυλακισμένους του ALF σε όλον τον κόσμο. Μέχρι κάθε κλουβί και κάθε κελί να είναι άδειο.

ALF

———

Μετάφραση: Inter Arma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*