Ιταλία: Συνεισφορά του αναρχικού αιχμαλώτου Gianluca Iacovacci από τις φυλακές της Alessandria

cart0_800x564

Η θέλησή μου και οι ιδέες μου είναι σίγουρα πιο δυνατές από όλην την καταστολή, που προκαλείται από τη δημοκρατία και όλες τις εξουσίες, στα άτομα που δε συμμορφώνονται με τις επιταγές των μαζών.

Η εξουσία είναι ακριβώς εκείνη η καρφίτσα, που κρατάει ενωμένες όλες τις αρχές της εκμετάλλευσης, της τάξης και της κυριαρχίας και παραλείπω όλους τους «ισμούς» της υπόθεσης, που είναι απλά παράγωγα των συνθηκών, στα πλαίσια των οποίων οι μάζες υποτάσσονται στους ομοίους τους.

Η φυλακή είναι σίγουρα το αποκορύφωμα των πολλών μέτρων εξημέρωσης, που εφαρμόζουν οι κυρίαρχοι Ανθρωποι και το κράτος. Ουτε ο θάνατος , ούτε οι χειρότερες δυνατές συνθήκες «φτώχειας» -αν μπορούμε να την αποκαλέσουμε ζωή- μπορούν να συγκριθούν με την άβυσσο του εγκλεισμού.

Μερικές φορές νιώθω καταβεβλημένος, καθώς προσπαθώ να ελέγξω τον εαυτό μου μπροστά στη χαρωπή κανονικότητα των δεσμοφυλάκων, που με απήγαγαν. Τις συζητήσεις τους περί ποδοσφαίρου, το ξεφύλλισμα καταλόγων του σουπερμάρκετ, τα υστερικά τους γέλια και την ενοχλητική τους προσπάθεια για διάλογο και απάντηση στο «καλημέρα» τους, τις θλιβερές ζωές τους. Για μένα, το χρήμα είναι μια από τις βλαπτικότητες, που δημιούργησε ο Ανθρωπος. Δε θέλησα ποτέ οικονομική ισότητα ή λαϊκή συναίνεση, αλλά καθώς νιώθω την απάθεια της αλλοτριωτικής κοινωνίας, νιώθω σα να βρίσκομαι στη μια πλευρά ενός χαρακώματος, ενώ στην άλλη πλευρά χορεύουν χαζοχαρούμενα…cartonat2_800x550Είμαι σίγουρος, πως η παράδοξη κανονικότητα, που αναγκάζομαι να αντιμετωπίσω, δικαιώνεται από την κανονικότητα, που βασιλεύει εκτός αυτών των τειχών, από την αναγνώριση, που δίνει η κοινωνία στις φυλακές, στην πρακτική του κλειδαμπαρώματος άλλων ανθρώπων, στο κράτος και σε οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η κοινωνική τάξη, σε μια εξουσία ή σε μια κυβέρνηση, η οποία πολλοί θεωρούν ότι είναι αναπόφευκτο να υπάρχει.

Αυτοί οι ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους ή τα στρατόπεδα συγκέντρωσης –προτιμώ να τα αποκαλώ έτσι- είναι λειτουργικά για τη διατήρηση του κοινωνικού και πολιτικού καθεστώτος. Μας ταΐζουν δύο φορές την ημέρα· καθώς περνάει το καροτσάκι με το φαγητό, ο τρεμουλιαστός του ήχος μοιάζει με πιρούνι, που πετιέται σε ένα μπολ, που κανονικά χρησιμοποιείται για κατοικίδιους σκύλους και γάτες και μας «πάνε βόλτα» ακριβώς όπως τους κατοικίδιους σκύλους, που μάλλον έχουν στο σπίτι. Σίγουρα, αυτά τα μέρη σε σημαδεύουν ψυχολογικά και σωματικά πέρα από το χρόνο που περνάς μέσα τους. Δε μπορώ να φάω τα καλά προϊόντα, που συνήθιζα να καλλιεργώ στον κήπο μου και είμαι αναγκασμένος να ικανοποιηθώ από υπέροχα σκατά, άγευστα και στερημένα θρεπτικής αξίας, που σερβίρει το μαγαζί· τουλάχιστον, προσπαθώ πάντα να κρατώ το σώμα και το μυαλό μου σε φόρμα.

Εκτός από τη βάση DNA δεδομένων, τώρα υπάρχει και καταναγκαστική εργασία για τους «κοινωνικούς» κρατούμενους: καθάρισμα δρόμων, λεωφόρων, σιδηροδρόμων και παραγωγή περισσότερων κινήτρων για την αναπαραγωγή Ανθρώπων σε αιχμαλωσία. Κάποιοι ίσως θεωρήσουν τα λόγια και τις εικόνες μου υπερβολικές, όμως αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα αυτού, που μας κάνει να μοιάζουμε παραδόξως με τα υπόλοιπα ζώα, που γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης και φυλάκισης για κατανάλωση.

cartonat1_800x550

Μπορούμε να ξεκινήσουμε χιλιάδες αγώνες, όμως πρέπει να ελευθερωθούμε από ένα κλουβί, είτε αυτό είναι πραγματικό, είτε είναι κοινωνικό. Εκείνοι, που νομίζουν πως είναι ανώτεροι ή πιο σημαντικοί από τα άλλα έμβια όντα ή τις άλλες μορφές αγώνα, απλά δικαιολογούν την υποταγή, τη λογική του μαντρώματος έμβιων όντων σε κλουβιά και των έλεγχο των άλλων, που θεωρούνται κατώτεροι και άρα, πρέπει να υποταχθούν στην ιδεολογική τους (στμ. των κυρίαρχων) βούληση.

Οι σύντροφοι, που είναι κοντά μου και όλοι οι άλλοι κρατούμενοι με τις διαφορετικές απόψεις, με κάνουν να μην αισθάνομαι μόνος και παρά τους περιορισμούς της ελευθερίας μου, με ενθαρρύνουν να συνεχίσω τον αγώνα ενάντια στο υπάρχον, που δηλητηριάζει τη γη. Ο μέθοδοι επανένταξης στην κοινωνία είναι άνευ σημασίας. Δε θέλουμε να ξέρουμε τίποτα για τα μικρά ή μεγάλα έργα, που αναλαμβάνουν οι εταιρείες στο όνομα της προόδου, ούτε θέλουμε να ξέρουμε τι κάνουν για την κυβέρνηση… Έχω ήδη ό,τι χρειάζομαι για να τους σαμποτάρω.

Για τις δράσεις απελευθέρωσης της γης και όλων των έμβιων όντων από την τεχνοβιομηχανική κυριαρχία!

Gianluca

16/04/2014

Η διεύθυνση του συντρόφου:

Gianluca Iacovacci
Via Casale 50/A
15122 San Michele (AL)
Italy

Mετάφραση: Le Misanthrope για το Inter Arma

* Τα σκίτσα είναι του Gianluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*