Ιταλία: Γράμμα ανάληψης ευθύνης του Gianluca Iacovacci

leopard

Η αποφασιστικότητα του αγώνα και η αλληλεγγύη μας είναι τα μοναδικά “θανατηφόρα όπλα”.

Αγαπητοί σύντροφοι και θαρραλέοι αντιστεκόμενοι, βρίσκομαι φυλακισμένος, όπως πολλοί άλλοι, χτυπημένος από την καταστολή του κράτους, που θέλει να μας εκμηδενίσει.

Όχι γι’ αυτό που κάποιος κανει, αλλά γι’ αυτό που “ριψοκινδυνεύουμε” να είμαστε, να λέμε, να σκεφτόμαστε.

Βρίσκομαι με τον Adriano και πολλούς άλλους πάνω στο ανακριτικό λούνα-παρκ της διαμεσολαβημένης αντι-τερροριστικής κλίκας της δημοκρατίας.

Θέλω, πρώτα από όλα, να ευχαριστήσω όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους ακόμα και πέρα από τα σύνορα, άμεσα ή έμμεσα, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι μας στηρίζουν ακόμα και με τις ίδιες τις υπάρξεις τους στον αγώνα.

Έχουμε την ίδια οργή ενάντια σε αυτό το γκρι και μίζερο υπάρχον που μας συνθλίβει και για το οποίο αισθανόμαστε τις ίδιες πληγές, αλλά αισθανόμαστε και την ίδια χαρά με την υπέροχη πραγματικότητα των ονείρων μας και των επιθυμιών μας.

Η δική μου είναι μια συνθήκη ενός εχθρικού ατόμου, αιχμάλωτου και φυλακισμένου.

Η φυλάκιση και η ταλαιπωρία, στην οποία έχω υποβληθεί, έχει επινοηθεί προμελετημένα από άλλες ανθρώπινες υπάρξεις και εξαρτώνται από τη διάρκεια της εξουσίας του συστήματος, που μου τις έχουν επιβάλλει.

Σίγουρα θα είμαι έγκλειστος, αλλά το πνεύμα και οι ιδέες συνεχίζουν, δε μπορούν να κρατηθούν από κλειδιά, ούτε να εξημερωθούν και αυτό δε μπορεί παρά να συνεχίζει να μου δίνει δύναμη να αντιστέκομαι.

Με χαρά και μέσα από τη γεμάτη θέλησή μου, έχω διαλέξει την αναρχία και θα συνεχίσω να το κάνω, αγαπώντας τη γη γι’ αυτό που είναι, στη συνεχή αναζήτηση της αγριότητας και της χειραφέτησης των ανέσεων, συμπεριλαμβανομένου και του πλούτου.

Μέσω της αναρχίας, βλέπω τον άγριο και αρχέγονο σφυγμό, που τώρα είναι πια ναρκωμένος, αν όχι εντελώς πεθαμένος, μέσα από τον πολιτισμένο άνθρωπο της προόδου.

Δεν έχω χρησιμοποίησει ποτέ ενδιάμεσες μεθόδους και όρους, δέχομαι το ρίσκο του να πρέπει να προμηθεύομαι την τροφή μου, καλλιεργώντας και περισυλλέγοντας όσα αρκούν για να συντηρούμαι. Για να φτάσω σ’ αυτό, θα χρησιμοποιήσω κάθε απαραίτητο μέσο, ώστε να πείσω άλλες ατομικότητες, ακόμα και αν θα πρέπει να αποποιηθώ το στυλό και το μελάνι, με τα οποία γράφω την οργή μου.

Είμαι πάντα στο πλευρό της ιθαγενούς αντίστασης των αντιεξουσιαστών και ντόπιων, που αγωνίζονται ενάντια στις δοκιμασίες της δύναμης του Κράτους των Πολυεθνικών, κάνοντας πράξη την ενεργή αντίσταση, το σαμποτάζ και την άμεση δράση.

Στηρίζω όλους/όλες τους/τις συντρόφους και συντρόφισσες, που θέλουν να απελευθερωθούν από την εξουσία και συμμετέχουν με αποφασιστηκότητα στον διεθνή αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό Αγώνα. Παραλείποντας το καλό και το κακό ή το σωστό και το λάθος, τα οποία ταιριάζουν στις μοναχές και στους παπάδες, η δική μου θέση και άλλων ατομικοτήτων παίρνει ώθηση από τα ίδια τα ένστικτα, μέσα από τις δυνατότητες των ίδιων των μέσων και με τις ενδεχόμενες συνέπειες του ρίσκου.

Πάντα έβαζα σε μια μοναδική οπτική την Απελευθέρωση του Ανθρώπου από κάθε αφεντικό και από κάθε φυλακή του, νοητική και πραγματική, με την Απελευθέρωση των ζώων από τις δομές βασανισμού, θανάτου και κάθε άλλου μέρους, που μετατρέπει ένα ον σε προϊόν, αντικείμενο ή ψυχαγωγία.

Είμαι αναρχικός, δεν ανήκω σε αυτήν την εποχή της μη ζωής, αυτοματοποιημένη στη χρήση και κατανάλωση των κυβερνήσεων. Δεν αναγνωρίζω κανένα κράτος, δικαστήριο ή οποιοδήποτε άλλο θεσμό και εξουσία, ούτε τα νομικά, στρατιωτικά, πολιτικά και θρησκευτικά συστήματα.

Όσον αφορά τους δικαστές και δικαστικούς με τη ρόμπα της ιεράς εξέτασης, δεν είναι παρά μια γραφειοκρατική πρακτική για να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους.

Κριτική από αυτούς δεν θέλω, προπάντων από όποιον δεν ξέρει να αγαπάει τη γη, να αγωνίζεται και να ονειρεύεται, αλλά ξέρει μόνο να κάνει τη δουλειά του, να ακολουθεί εντολές. Ακόμα περισσότερο, δεν θέλω από τον λαό, ο οποίος είναι κανακευμένος από πάντα μέσα στη σάπια μήτρα του Κράτους και δεμένος με κάθε κόστος στη δημοκρατία, που ως λέξη έχει ακόμα μια καλή ναρκωτική επιρροή.

Αυτοί οι Άνθρωποι του νόμου παίζουν με τους φασιστικούς-δημοκρατικούς τους νόμους για να ξερνάνε ποινές. Στη δική μου περίπτωση, τη “συμμετοχή” σε μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως στην πραγματικότητα είναι το Κράτος, ο στρατός και οι πολυεθνικές.

Παίρνω θέση στο ενοχλητικότατο και παρανοϊκό κυνήγι μαγισσών, επονομαζόμενο και δικονομικό σύστημα, στο οποίο ακόμα και ένα σύνθημα σε τοίχο μπαίνει στον κατάλογο της πολιτικής αστυνομίας ως “τρομοκρατική πράξη εκτέλεσης του ανατρεπτικού προγράμματος της FAI…”, μέσω διαφορετικών γεγονότων ατομικά ή μαζί με τον σύντροφο και αδελφό Adriano, στον οποίο δε βρίσκω άλλον τρόπο για να εκφράσω τη στοργή και αλληλεγγύη μου, παρά με την αποφασιστικότητα μου, η οποία ήδη μου ανταποδόθηκε με το κουράγιο και τη δύναμη της ψυχής του.

Αυτά τα παιχνιδάκια, αν μπορούσαν, ας τα άφηναν στην άκρη. Θα είχα γλιτώσει αρκετούς “αφορμαλιστικούς” μπελάδες, αν έβλεπαν ότι η αφορμαλιστικότητα είναι η δική μου πραγματικότητα, αλλά δεν είμαι μόνος (στην υπόθεση) σε εχθρικά χέρια.

Οι πράξεις, στις οποίες αναφέρονται συγκεκριμένα, οι οποίες δεν εκτελούν κανένα “πρόγραμμα”, έχουν γίνει από εμένα και έχω αναλάβει την ευθύνη με κείμενα ως ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Ανατρεπτικές Αντιπολιτισμικές Ατομικότητες και ξέρουν καλά, χάρις στις αγαπημένες τους κάμερες, ότι εκτελέστηκαν από μονάχα ένα άτομο, δηλαδή εμένα, ως απάντηση στη λεηλασία, στη λογική του κέρδους, του πλανήτη και της γης, στα οποία ζω, όπως επίσης ως αλληλεγγύη στους επαναστάτες σε σύγκρουση με το υπάρχον.

Το GPS και άλλες πανουργίες, που ευγενικά οι στρατιωτικοί είχαν τοποθετήσει σε ένα αμάξι δικής μου χρήσης εδώ και δύο χρόνια, θα με συνέδεε με ενδεικτικό τρόπο, ή και παραπάνω, με άλλες άμεσες δράσεις και σαμποτάζ. Σε κάποιες περιπτώσεις, αρχίζεις να σκέφτεσαι τα αγαπημένα ποδήλατα, αλλά υπάρχει ανάγκη να καταλάβουμε ότι μαχόμαστε ένα σύστημα, που πιθανότατα θα τοποθετήσει δορυφορικούς πομπούς κατευθείαν μέσα στα κεφάλια των ανθρώπων.

Ενώ αυτά τα λαγωνικά έμεναν στη θαλπωρή της “συζυγικής εστίας”, παρατήρησα πως έφτιαξαν τη δικογραφία με το κατασχεμένο υλικό και πως μετατράπηκε η αποστολή της πολιτικής αστυνομίας στο να σελιδοποιούν, ακόμα και να αντιγράφουν σχολαστικώς μέσα στα φύλλα, διάφορες ενέργειες ενάντια σε ενεργειακές/βιομηχανικές και εμπορικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένης και μιας φαντασιακής κλοπής από ένα πυρπολημένο ΑΤΜ.

Για να μην υποβαθμίσω την ακεραιότητά μου, το κουράγιο μου και τη θυσία μου, δεν υποκύπτω σε έννοιες “αθώος-ένοχος”. Θα ήταν πραγματικά πολύ.

Ότι υπάρχουν τριάντα ή εκατό ενέργειες δεν έχει σημασία, αλλά το ότι στην Ιταλία είναι χίλιες και στον κόσμο δέκα χιλιάδες!

Πάντως, είναι γελοίο και τουλάχιστον μπανάλ να λογομαχήσεις για τις ενέργειες, θα είναι σα να καταστρέφεις την πραγματική οπτική της σύγκρουσης και της Αντίστασης και να αναγνωρίζεις τη δημοκρατική λογική του “το παιχνίδι τέλειωσε άσχημα” ή οι καλοί ενάντια στους κακούς.

Τώρα αυτοί οι δικαστές διασκεδάζουν ακόμα και με τα τρόπαια του κυνηγιού τους, πάνω στη ζωή και στον θάνατο των πλησίων τους, ενώ ο πλανήτης πεθαίνει και ο άνθρωπος παρακμάζει.

Αλλά, όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος, όπως και τα όργανα και τα οστά τους, ο νόμος και η τάξη θα καταρρεύσουν και δεν θα μείνει παρά στάχτες και ερείπια.

Η κοινωνία είναι ήδη μια καταδίκη μπαλωμένων αξιών, με εξαναγκαστικές προσπάθειες να αντέξουν μαζί και συγχρόνως χρησιμοποιούνται για να εκμηδενίσουν εχθρικές σε αυτούς ατομικότητες.

Εδώ και αιώνες, στο όνομα του Θεού και της Εξουσίας, η κυριαρχία επιβάλλει τον πολιτισμό, την τάξη και την κατήχηση. Μετατρέπει τον Άνθρωπο σε μηχανή παραγωγής δουλειάς, πειραματόζωο της επιστήμης. Εκείνους τους λίγους, που διατηρούν έμφυτη αγριότητα και μια ανταγωνιστική σκέψη, τους συνθλίβει με τη βία και τον τρόμο, τους κλείνει μέσα στα κάτεργα ή στα ψυχιατρεία για να τους “συμμορφώσει”, μέχρι να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενεργήσει για την εκμηδένισή τους.

Τα θεμέλια του Πολιτισμού σείονται από τα χτυπήματα της δικής τους αποτυχίας. Όλο και λιγότεροι χώροι παραμένουν βιώσιμοι και άσπιλοι, οι πόλεμοι απλώνονται με όλες τις συνέπειες και είναι όλο και πιο πραγματικοί, ώστε να απειλούν τον πληθυσμό με τεχνολογικά όπλα και το πεδίο των νικημένων.

Αυτές οι βίαιες και αδικαιολόγητες ικανότητες της κυριαρχίας και της τυραννίας του πολιτισμένου ανθρώπου είναι πολύ πιο εφικτές, όσο η κοινωνία είναι τεχνολογικά “εξελιγμένη”.

Η Αντίσταση κατά της Τεχνολογικής-Βιομηχανικής Μηχανής ζει μονάχα μέσω της διαδρομής απελευθέρωσης από κάθε εξουσία και τάξη, τρέχει προς έναν ορίζοντα γεγονότων, που τίποτα δεν έχει γραφτεί. Και η καινούρια άγρια και άτυπη αντίσταση, που απαντάει και παίρνει πρωτοβουλία ενάντια στη βία των κυβερνήσεων, οι οποίες είναι πάντα πιο θωρακισμένες και σκληρές, για να καταστείλουν τους αντιπάλους, όπως συντρόφους και συντρόφισσες, που έχουν χτυπηθεί και συλληφθεί μαζικά στις διωκτικές/κατασταλτικές, αντιαναρχικές και αντιεξεγερτικές “επιχειρήσεις”.

Σύντροφοι που δε λύγισαν στα βασανιστήρια και στην απομόνωση των ειδικών πτερυγών μέσα στις φυλακές, ούτε καν στις πληγές των επιθέσεων.

Είμαι περήφανος, που έχω δυνατή την ακεραιότητα του Πνέυματος και που διασχίζω αυτά τα δύσβατα μονοπάτια, στα οποία μας περιμένουν, στο πλευρό των μη υποταγμένων και των χωρίς νόμους ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ.

Αιώνιοι συνωμότες, ονειροπόλοι και ονειροπόλες, σιδηρουργοί του κουράγιου, που αντιμετωπίζουν τιτάνιες και ΤΥΡΑΝΝΙΚΕΣ δυνάμεις και την ύπαρξη μιας ζωής, που δε γράφτηκε ακόμα. Με στοιχειώδη και περιορισμένα μέσα, που όμως κατέχουν μια ανυποχώρητη αποφασιστικότητα.

Για να κλείσω, θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους με μια μεταφορά αυτού που νιώθω σε όλους εσάς: Βλέπω το Κράτος και την τάξη σαν έναν μοναχικό πολιτισμένο Άνθρωπο χαμένο μέσα στο Δάσος, στην απόλυτη εξουσία των άγριων ζώων. Καθώς αντιλαμβάνεται τον ερχομό μιας θύελλας μέσα στη νύχτα, ο Άνθρωπος δε φοβάται πια μη γίνει γεύμα των άγριων ζώων, αλλά φοβάται τον ερχομό της θύελλας.

Από τις κοιλάδες μέχρι τα βουνά, από την ύπαιθρο μέχρι τα Δάση, για την Απελευθέρωση του πλανήτη και των ζωντανών όντων. Γιατί η γη αξίζει περισσότερο από το βρώμικο χρήμα!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!

Gianluca Iacovacci

αναρχικός κρατούμενος

C.R. San Michele, 14 Ιανουαρίου 2014

———

Μετάφραση: Φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*