Ελλάδα: Απεργία πείνας των αναρχικών αιχμαλώτων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές

καμμένη φυλακή

Από σήμερα, 23/06, οι εξεγερτικοί αναρχικοί αιχμάλωτοι συμμετέχουν στη μαζική απεργία πείνας κρατουμένων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Η κινητοποίηση λαμβάνει χώρα σε όλες τις φυλακές της επικράτειας και αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς ενεργειών διαμαρτυρίας, όπως η πανελλαδική αποχή συσσιτίου που είχε ξεκινήσει στις 18/06.

Το νέο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη μετατροπή φυλακών σε υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ) και τη δημιουργία ειδικών απομονωμένων πτέρυγων τύπου Γ σε άλλες φυλακές. Σε αυτές προβλέπεται να μεταφερθούν όλοι οι υπόδικοι και καταδικασμένοι για τρομοκρατία σύντροφοι και να παραμένουν εκεί τουλάχιστον 10 χρόνια (ουσιαστικά επ’ αόριστον, καθώς η κράτηση σε φυλακή ή πτέρυγα τύπου Γ θα μπορεί να παρατείνεται, για 2 χρόνια κάθε φορά, όσο ο κρατούμενος κρίνεται “επικίνδυνος”), χωρίς δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης ή άδειας, αλλά και με περιορισμό των επισκεπτηρίων και γενικά της επικοινωνίας με τους οικείους και τους συντρόφους τους εκτός φυλακής. Ακόμα, η περιμετρική φύλαξη των φυλακών ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ. και δημιουργείται το νομικό πλαίσιο για “έλεγχο και επέμβαση εντός των φυλακών”, το συνεχή, με άλλα λόγια, τραμπουκισμό των συντρόφων από τα καθίκια των ΕΚΑΜ. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός πως προβλέπεται η δημιουργία βάσης δεδομένων DNA, με τα κρατικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα να αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά του φακελώματος. Τέλος, δίνεται έμφαση στην ευνοϊκή μεταχείριση των ρουφιάνων, που θα συνεργαστούν με τις αρχές στην παροχή πληροφοριών, τη σύλληψη φυγόδικων και δραπετών και την εξάρθρωση αντάρτικων οργανώσεων.

Διαβάζοντας το νομοσχέδιο, γίνεται αντιληπτό πως στοχεύει ξεκάθαρα τους ανατρεπτικούς αναρχικούς κρατουμένους ειδικά και τον εσωτερικό εχθρό γενικά. Η διεθνής εμπειρία, που αφορά τέτοιου είδους φυλακές, μας δείχνει πως ο στόχος τους είναι αφενός, η απομόνωση και η σωματική και πνευματική εξόντωση των εχθρών του δημοκρατικού καθεστώτος και αφετέρου, ο εκφοβισμός των υπόλοιπων αναρχικών εξεγερμένων.

Νίκη στον αγώνα των αιχμαλώτων πολέμου της μαύρης αναρχίας!

Φωτιά στις φυλακές!

Inter Arma

2 Comments

 1. Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία και κατα προσέγγιση καταμέτρηση

  Η πρωτη μέρα του αγώνα μας εξελίχθηκε ως εξής:

  Φυλακές κορυδαλλού : Συμμετέχουν 1300 κρατούμενοι.

  Φυλακές Κέρκυρας: Συμμετέχουν μέχρι τώρα στην απεργία πείνας 120 κρατούμενοι.

  Φυλακές Αυλώνα: Συμμετέχουν μέχρι τώρα στην απεργία πείνας 100 κρατούμενοι

  Φυλακές Νιγρίτα Σερρών: Συμμετέχουν 80 κρατούμενοι.

  Φυλακές Δομοκού: Συμμετέχουν τέσσερις πτέρυγες, δηλαδή 240 άτομα.

  Φυλακές Γρεβενών: Συμμετοχή 400 άτομα.

  Φυλακές Μαλανδρίνου: Συμμετέχουν 120 άτομα.

  Φυλακές Πατρών: Συμμετέχουν περίπου 550 κρατούμενοι.

  Φυλακές Αλικαρνασσού: Καθολική αποχή συσσιτίου.

  Φυλακές Τρικάλων: 120 κρατούμενοι.

  Φυλακές Ναυπλίου: 35 κρατούμενοι.

  Φυλακές Διαβατών: Ξεκινούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

  Αύριο εισέρχονται στην κινητοποίηση με απεργία πείνας οι φυλακές Άμφισσας με 200 κρατούμενους και ολόκληρη η φυλακή Λάρισας.

  Θα ανέβει σύντομα και επίσημη ανακοίνωση!

 2. Συμμετοχή στην πορεία το Σάββατο στο Μοναστηράκι για την διάχυση των επιθετικών πρακτικών της μαύρης αναρχίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*