Ισπανία: Ενημέρωση για την κατάσταση των Francisco Solar και Monica Caballero

zografia

“Χαιρετισμούς σε όσους συνεχίζουν να δείχνουν συνενοχή και σε εκείνους που αποτολμούν στο άγνωστο με αβεβαιότητα και επιδιώκουν με πείσμα την αναρχία. Σε αυτούς, ο σεβασμός και η αγάπη μας.”

Η Monica Caballero και ο Francisco Solar, δύο από τους πέντε αναρχικούς, που συνελήφθησαν το Νοέμβριο του 2013 και κατηγορούνται για τοποθέτηση βόμβας κοντά στη Βασιλική του Πιλάρ, στη Σαραγόσα, παραμένουν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης. Πριν από λίγες μέρες, δεν τους επετράπη η αποφυλάκιση υπό όρους κι έτσι, παραμένουν στη φυλακή (ακόμα υπό το καθεστώς FIES 3) μέχρι τη δίκη, η ημερομηνία της οποίας είναι ακόμα άγνωστη.

Περιμένουν ακόμα να τους επιτραπεί η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους, δυνατότητα που τους την αρνήθηκαν αρκετές φορές (φαίνεται ότι θα μπορούν να το κάνουν από τον επόμενο μήνα), ειδικά καθώς η επικοινωνία μεταξύ τους ήδη γίνεται με μεγάλες καθυστερήσεις (τα γράμματα που ανταλλάσσουν παίρνει σχεδόν ένα μήνα μέχρι να παραδοθούν). Ακόμα, μπορούν να στέλνουν μόνο δύο γράμματα την εβδομάδα.

Με αυτήν την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε τα γενέθλια των δύο συντρόφων: της Monica ήταν στις 18 Ιουνίου και του Francisco είναι στις 4 Ιουλίου. Αν θέλετε να τους στείλετε κάρτες, σκίτσα κλπ., υποθέτουμε ότι οι σύντροφοι θα χαρούν πολύ, δεδομένης της κατάστασης, στην οποία βρίσκονται. Μη στείλετε άλλα πράγματα, καθώς υπάρχει όριο στον αριθμό των δεμάτων που μπορούν να λάβουν. Για παράδειγμα, η Monica δικαιούται ένα δέμα το μήνα κι έτσι, προσπαθούμε να τα βάζουμε όλα μαζί, ώστε να στέλνεται ένα μηνιαίο δέμα.

Διεύθυνση αλληλογραφίας με τους συντρόφους:

Mónica Andrea Caballero Sepúlveda
Ávila-Prisión Provincial
Ctra. de Vicolozano s/n
Apdo. 206
05194 Brieva (Ávila)
Spain
 
Francisco Javier Solar Domínguez
C.P. de Villabona
Finca Tabladiello
Spain

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Act For Freedom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*