Ενάντια στις φυλακές και την καταστολή

flegomeno dwro

Στάλθηκε στο Inter Arma:

Ενάντια στις φυλακές και την καταστολή. Για την αδυσώπητη αναρχία!

Η έναρξη των συζητήσεων του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπως ήταν λογικό άρχισαν, την περίοδο που οι «κοινωνικές αντιστάσεις» ετοιμάζουν τις καλοκαιρινές βαλίτσες των διακοπών και των θαλασσινών μπάνιων. Τα τελευταία δύο χρόνια στον ελλαδικό χώρο, πραγματοποιείται μια μεθοδευμένη κατασταλτική επίθεση με στόχο τους αναρχικούς. Αυτή δεν εκφράζεται μονάχα με την διάλυση διαδηλώσεων (σημαντική ευθύνη σε αυτό έχουν και όσοι μετέτρεψαν τις αναρχικές πορείες σε μίζερους περιπάτους), αλλά με ένα συνολικότερο σχέδιο εντατικοποίησης του ελέγχου (εισβολές σε σπίτια, παρακολουθήσεις), εκκενώσεις καταλήψεων που αποτέλεσαν σημείο συνάντησης έπειτα από συγκρούσεις (Σκαραμαγκά, βίλα Αμαλίας) και τώρα φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Οι σχεδιασμένες κινήσεις του κράτους, μη γελιόμαστε, δεν έχουν στόχο τις «ευρύτερες κοινωνικές διεργασίες», όπως θέλουν να παρουσιάσουν πολλοί, αλλά συγκεκριμένα την αναρχική επίθεση με τις πολύμορφες αντιληπτικές και στρατηγικές εκφάνσεις τις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι λαϊκές συνελεύσεις και οι «αντιδομές» της αναρχοαριστερής συνεργασίας ολοένα και αφομοιώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις διάφορες εναλλακτικές πρωτοβουλίες, δημοτικές ή «λαϊκές», ενώ πρώτα αυτές προσπάθησαν να απαξιώσουν την αναρχική βία, εξεγερτική ή μηδενιστική, χαρακτηρίζοντας την «φετιχιστική». Οι μύθοι όμως τελείωσαν και δεν θα αφήσουμε το κράτος να περάσει πάνω από τα κεφάλια μας.

Η δικαιολογία του «χώρου» για την μη επιλογή σύγκρουσης στα λεγόμενα «κεντρικά πολιτικά γεγονότα», είναι η θέληση «σύνδεσης με την κοινωνία» και η νομιμοποίηση από αυτή. Ωστόσο και την εποχή που το κράτος έκλεινε την μία κατάληψη μετά την άλλη, οι αναρχοπατέρες διαχειριστές του «χώρου» και οι ακολουθητές τους, έτρεχαν να “συμμορφώσουν” εκείνους που επιθυμούσαν την εκτροχίαση των πορειών, ακόμη και αν αυτές ξεπερνούσαν τις 10.000. Δεν θα αναλύσουμε τις επιλογές των ρεφορμιστών σε αυτό το κείμενο, αλλά θα αναδείξουμε την υποκρισία, γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε απαθείς και να την ανεχτούμε. Βαρεθήκαμε την γκρίνια, παίρναμε στην επίθεση.

Αυτή τη στιγμή, οι αναρχικοί αιχμάλωτοι βρίσκονται σε απεργία πείνας και αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο για να δράσουμε με όλα τα μέσα. Η κοινωνία ποτέ δεν θα είναι στο πλευρό μας, θα πανηγυρίζει τα γκολ της εθνικής και θα χαίρεται με τις φυλακίσεις των συντρόφων μας. Για εμάς (εμάς που συγγράφουμε το κείμενο), οι επιλογές μας είναι ανεξάρτητες από την «λαϊκή θέληση» και τα πολιτικάντικα σχέδια των ρεφορμιστών. Η αναρχική διαρκή εξέγερση θα περάσει πάνω από όποιον προσπαθεί να την καταστείλει. Και την μάχη θα την δώσουμε ακόμη και με τις φάτσες μας σε συνελεύσεις, πορείες και σε ότι καλέσματα προκύψουν (δυστυχώς για την ώρα δεν υπάρχει η δυναμική καλέσματος από την πλευρά μας). Δεν μας φοβίζουν οι περιφρουρητές και τα «ξεκουκουλώματα». Και το δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση γιατί πολλά έρχονται στα αυτιά μας…

Τέλος, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που επιθυμούν να δράσουν εναντίων των φυλακών και να σταθούν ΕΜΠΡΑΚΤΑ δίπλα στα φυλακισμένα αδέρφια μας, καλό θα ήταν να πειραματιστούν, να ρισκάρουν, να ξεπεράσουν τα όρια τους. Μην παραμείνουν στη γκρίνια ενάντια στην μιζέρια και την αδράνεια του «χώρου» και του «δε γίνεται τίποτα»…Ραντεβού το Σάββατο στο Μοναστηράκι και όπου άλλου, με πείσμα, θράσος, οργή, αλλά και ψυχραιμία. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά δεν θα γίνουμε και οσιομάρτυρες.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχικοί/νιχιλιστές εναντίον των φυλακών υψίστης ασφαλείας

2 Comments

  1. μηδενιστής με κράνος εργασίας says:

    Θεωρείτε σύντροφοι σώφρον ένα κάλεσμα για πεζοδρόμιο σε μια συγκυρία που είναι προφανές στον οποιονδήποτε ότι οι όποιες κινητοποιήσεις γίνονται για να ευαισθητοποιηθεί η πλέμπα και ο χώρος δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να συγκρουστεί ; Και δεδομένου του ότι η πορεία είναι καλεσμένη απ’ τους ίδιους τους ρεφορμιστές λακέδες τη δράση των οποίων σκιαγραφείτε και σεις στο κείμενο, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα σας ανεχθούν ;

  2. θα ηθελα μονο να μαθω με ποιο γενικο κανονα οποιος συμμετεχει σε αυτες τις συνελευσεις ειναι ρεφορμιστης.ξερει ο καθενας για τον αλλο τι κανει εκτος της αιθουσας συνελευσεων.πραγματικα το εχω αποροια διοτι εαν ειναι ετσι ειμαι ο μονος ανιδεος που δεν ξερει τι κανει ο καθενας,και μαλλον προβληματικο ειναι αυτο….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*