Άμεσες δράσεις για την απελευθέρωση των ζώων (15-25 Ιουνίου 2014)

tumblr_mtgc45L9fn1sd857do1_500

ΗΠΑ: Σαμποτάζ σε κινητό σφαγείο (14 Ιουνίου 2014)

Τη νύχτα της 14ης Ιουνίου σαμποτάραμε το σύστημα καυσίμων μια κινητής μονάδας σφαγής της εταιρείας Meating Place (6495 NW Cornelius Pass Road, Hillsboro, OR) διοχετεύοντας διαβρωτικό χημικό και στα δύο ντεπόζιτα ντίζελ – προκαλώντας ζημιές χιλιάδων δολαρίων και καθιστώντας την μη χρησιμοποιήσιμη. Αν και αυτή η ενέργεια λειτουργεί μόνο ως προσωρινή αναστολή της θανατικής καταδίκης για τις αγελάδες, τα γουρούνια, τις κατσίκες και τα πρόβατα, που προορίζονται να θανατωθούν από αυτήν τη μηχανή του θανάτου, τουλάχιστον διασφαλίζει λίγες μέρες χωρίς σφαγή.

Αυτή η εταιρεία χρησιμοποιεί όρους όπως “βιωσιμότητα” και “ανθρώπινη μεταχείριση” προκειμένου να καλύψει τη βία και την εκμετάλλευση που είναι εγγενείς στις δραστηριότητές της. Δεν υπάρχει τίποτα το ανθρωπιστικό στο να κόβονται τα λαρύγγια συναισθανόμενων ζώων, να κρεμιούνται και να διαμελίζονται σαν να μην είναι τίποτα περισσότερο από απλά αντικείμενα – χωρίς καμία αξία, πέρα από το σήμα του δολαρίου, που είναι ενσωματωμένο στη σάρκα τους.  Η μόνη πραγματικά ανθρωπιστική εναλλακτική είναι η καταστροφή των μηχανών, που βασανίζουν και σφαγιάζουν συναισθανόμενα ζώα.

Η ενέργεια αυτή αφιερώνεται στους αναρχικούς κρατούμενους Marie Mason και Eric McDavid.

* Η Meating Place LLC είναι μια μονάδα με προνομιακό καθεστώς, διαθέτοντας άδεια από την πολιτεία του Όρεγκον, ώστε να σφάζει επί τόπου, εντός εκτροφείου, αγελάδες, γουρούνια, πρόβατα και κατσίκες, μόνο για προσωπική μη εμπορική κατανάλωση, ωστόσο αυτή η άδεια επιτρέπει την εμπορική σφαγή μη εκτρεφόμενων ζώων, όπως ελάφια και βίσονες, για μεταπώληση στη λιανική αγορά, σε εστιατόρια και σε υπαίθριες αγορές. Αν και ο συνολικός αριθμός των ζώων, που σκοτώνονται από τέτοιες μονάδες με προνομιακό καθεστώς, είναι μικρός, σε σχέση με τις μεγαλύτερου μεγέθους συνεργαζόμενες μονάδες, που υπόκεινται σε ομοσπονδιακούς ελέγχους, αυτές οι κινητές μονάδες αποτελούν κρίσιμη υποδομή για μικρότερες βιομηχανίες και αγορές.

Τουρκία: Απελευθέρωση σκύλων από μαγαζί πώλησης ζώων (15 Ιουνίου 2014)

Σύμφωνα με ανάρτηση στο sosyalsavas.org, στις 15 Ιουνίου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην περιοχή Kadiköy, της Istanbul, ενάντια στις προτεινόμενες αλλαγές του νόμου για την προστασία των ζώων, ακτιβιστές μπήκαν σε ένα μαγαζί που πουλάει ζώα και απελευθέρωσαν δύο σκύλους, αφού πρώτα συγκρούστηκαν με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

Αυστραλία: Βανδαλισμοί ενάντια στη σφαγή  καγκουρό (16 Ιουνίου 2014)

Το βράδυ της 16ης Ιουνίου, ακτιβιστές διέρρηξαν αποθήκη της Υπηρεσίας Πάρκων και Συντήρησης στην περιοχή Farrer (στην Canberra) κόβοντας την περίφραξη ασφαλείας και στη συνέχεια, έσκασαν τα λάστιχα και έσπασαν τα τζάμια σε 10 οχήματα. Έσπασαν, επίσης, παράθυρα του κεντρικού κτιρίου και γράφτηκε στους τοίχους “ALF”. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αφέθηκε στο σημείο ένα σημείωμα, που ζητούσε τον τερματισμό του προγράμματος σφαγής καγκουρό της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, βρέθηκε παραβιασμένη περίφραξη στο καταφύγιο Jerrabomberra Grassland West Nature Reserve. Το καταφύγιο αυτό είναι ένα από τα 8 στην Canberra, όπου τα καγκουρό πυροβολούνται, κατά τη διάρκεια του κρατικού προγράμματος θανάτωσης καγκουρό, μεταξύ 16 Ιουνίου και 31 Ιουλίου. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να σκοτώσει 1.600 καγκουρό (θα θανατωθεί επίσης άγνωστος αριθμός νεαρών μαρσιποφόρων).

Τσεχία: Απελευθέρωση και σαμποτάζ σε δύο εκτροφεία γούνας (20 Ιουνίου 2014)

Επισκεφθήκαμε δύο εκτροφεία γούνας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αρχικά, απελευθερώθηκαν 50 μινκ από κλουβιά, από το εκτροφείο στο Dolní Cerekev (το εκτροφείο τώρα είναι σχεδόν άδειο). Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψης, δέχθηκαν επίθεση δύο αυτοκίνητα και ένα τρακτέρ, επίσης με τη χρήση πυροτεχνικού μίγματος – θερμίτη. Στο άλλο εκτροφείο, στο Velký Ratmírov, έγιναν ζημιές σε ένα φορτηγό, έναν εκσκαφέα και σε άλλα αντικείμενα για τη διαχείριση του εκτροφείου.

ARM, 20.6.2014

Ιρλανδία: Βανδαλισμός στο μεγαλύτερο εκτροφείο γούνας της Ιρλανδίας

Την περασμένη εβδομάδα, το ALF επισκέφθηκε το εκτροφείο Vasa, στο Laois της Ιρλανδίας.

Οι πόρτες κολλήθηκαν με κόλλα και οι πυλώνες της εισόδου βάφτηκαν με σπρέι.

Να περιμένουν πολλά γαμημένα πρωινά ακόμα…

ALF Ιρλανδίας

ΗΠΑ: Σαμποτάζ σε κινητό σφαγείο

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μια κινητή μονάδα σφαγής της Shoe’s Mobile Slaughter and Processing (14515 Coon Hollow Rd, Sublimity, OR) τέθηκε εκτός λειτουργίας, με ένα γαλόνι λευκαντικού, που διοχετεύθηκε στο ντεπόζιτο καυσίμων. Όταν το λευκαντικό έρθει σε επαφή με το ντίζελ μέσα στο ντεπόζιτο, δημιουργεί μια χημική αντίδραση, που προκαλεί ταχεία διάβρωση στο σύστημα καυσίμων και το αναγκάζει να ακινητοποιηθεί. Προς το παρόν αυτή η μονάδα σφαγής θα είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί για να χύσει το αίμα ενός ακόμα ζώου.

Αυτή η μέθοδος σαμποτάζ επιλέχθηκε διότι είναι αθόρυβη, αποτελεσματική και επαναλαμβάνεται εύκολα. Οι συμβολικές διαμαρτυρίες και τα μποϋκοτάζ των καταναλωτών από μόνα τους δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί η άμεση βία, που ασκείται ενάντια σε μη ανθρώπινα ζώα, κάθε δευτερόλεπτο κάθε μέρας. Η άμεση παρέμβαση είναι απαραίτητη για την απελευθέρωση των φυλακισμένων μη ανθρώπινων ζώων και για την καταστροφή των μηχανών, που διευκολύνουν την εκμετάλλευσή τους.

Αυτή η ενέργεια αφιερώνεται στη μνήμη του Clément Méric, ενός vegan αντιφασίστα, που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από νεοναζί στο Παρίσι, πριν από περίπου έναν χρόνο. Όπως ακριβώς αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτούς που κακοποιούν και εκμεταλλεύονται τα μη ανθρώπινα ζώα, έτσι κρατάμε επίσης ασυμβίβαστη στάση όχι μόνο ενάντια στις προσπάθειες της ακροδεξιάς να διεισδύσει στο κίνημα απελευθέρωσης των ζώων και στο περιβαλλοντικό κίνημα, αλλά και ενάντια στις προσπάθειές τους να σταθούν μέσα στην κοινωνία, γενικά. Ο τραγικός θάνατος του Clément ας είναι μια υπενθύμιση για την ανάγκη του κινήματος να κρατήσει ισχυρές αντιφασιστικές αξίες και να εναντιώνεται με κάθε ευκαιρία στα φασιστικά σκατά.

“Πένθησε τους νεκρούς, πολέμα λυσσασμένα για τους ζωντανούς”.

——–

Μετάφραση: Inter Arma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*