Ισπανία: Ενημέρωση για την υπόθεση των Monica Caballero και Francisco Solar

francisco-and-monica

Tην Παρασκευή 4 Ιουλίου, αποφασίστηκε οριστικά πως η Monica Caballero και ο Francisco Solar θα δικαστούν για τρομοκρατία. Σύμφωνα με τον δικαστή, την αστυνομία και τον Τύπο, που σε αυτήν την υπόθεση δουλεύουν δίπλα-δίπλα, οι δύο σύντροφοι  “συνδέονται με τη FAI/FRI, μια τρομοκρατική οργάνωση διεθνούς χαρακτήρα, βασισμένη στην επαναστατική αναρχική ιδεολογία.”

Ξεκάθαρα, η χρήση αυτών των ακρωνυμίων, που δεν έχουν καμία σχέση ούτε καν με την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τη δίκη για τρομοκρατία, δεδομένου ότι η Ε.Ε. τα εντάσσει στη λίστα της για τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πάντα σύμφωνα με τον Τύπο και τα δικαστικά και αστυνομικά έγγραφα, “στο εσωτερικό αυτής της οργάνωσης [FAI/FRI] και οι δύο ανήκουν πιθανώς στις Αναρχικές Συντονισμένες Ομάδες (GAC)”.

Ο Τύπος, και σε ορισμένες περιπτώσεις ο “εναλλακτικός” Τύπος, δεν έπαψαν να αναφέρονται σε αυτόν τον συσχετισμό με την FAI/FRI, ακόμα κι αν δεν είναι τίποτα άλλο παρά δημιούργημα φαντασίας της αστυνομίας.

“Ένα ανεξάρτητο εποικοδόμημα βίαιων ομάδων σε στιλ ισλαμικής τζιχαντ”, έγραψε το Periódico de Aragón.

Οι κατηγορίες κατά των υπόλοιπων συντρόφων για την ίδια υπόθεση μπήκαν στο αρχείο. H Monica και o Francisco είναι καλά και ακόμα κι αν ο Τύπος το αναφέρει ως κάτι καινοτόμο, όλοι γνωρίζαμε πως θα συνέχιζαν με την κατηγορία για τρομοκρατία.

Η κατάσταση είναι η ίδια και ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως ο δικαστής Velasco εξέλαβε την υπόθεση της αστυνομίας ως έγκυρη για να τους δικάσει.

Γνωρίζουμε, επίσης, πως οι δύο φυλακισμένοι σύντροφοι χάρηκαν που οι υπόλοιποι σύντροφοι εξαιρέθηκαν από την υπόθεση.

Στέλνουμε μια θερμή αγκαλιά και δύναμη στη Monica και τον Cariñoso (Francisco).

Η αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή από τα κάγκελά τους!

—–

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Radio Azione

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*