Χιλή: Παρέμβαση αλληλεγγύης με οδοφράγματα για τους συντρόφους της υπόθεσης “Security”

Μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια από τη σύλληψή τους, οι τρεις σύντροφοι, που κατηγορούνταν για διάφορες απαλλοτριώσεις τραπεζών και για τον θάνατο ενός φύλακα της εξουσίας, καταδικάστηκαν. Ο Juan Aliste Vega καταδικάστηκε σε 45 χρόνια, ο Marcelo Villaroel σε 14 και ο Freddy Fuentevilla σε 15. Οι τρεις σύντροφοι έχουν επίσης υπάρξει μαχητές ένοπλων ομάδων, που αντιστάθηκαν στη δικτατορία και συνέχισαν να αντιστέκονται στο δημοκρατικό ψέμα και εξαιτίας αυτού, υφίστανται μια συνεχή πολιτική δίωξη, η οποία έχει σκοπό να σιγήσει τις ιδέες εκείνων, που εξεγείρονται ασταμάτητα ενάντια στην εξουσία. Ο Carlos Gutiérrez Quiduleo διώκεται για την ίδια υπόθεση και περιμένει τη δίκη του.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε τα λόγια σε δράση και να πραγματοποιήσουμε μια ζεστή χειρονομία αλληλεγγύης σε εκείνους, που σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη φυλακή. Απαντώντας στο κάλεσμα για αγκιτάτσια για την υπόθεση των συντρόφων, στις 23:30, την Τετάρτη 2 Ιουνίου (την ίδια μέρα με τη συνεδρίαση για την ανακοίνωση των ποινών), σηκώσαμε ένα οδόφραγμα στη λεωφόρο General Velásquez, κοντά στο 21ο αστυνομικό τμήμα της Κεντρικής Διεύθυνσης, πετάγοντας τρικάκια και κρεμώντας πανό, υλοποιώντας έτσι τον χαιρετισμό μας στους αδερφούς μας της Υπόθεσης “Security”.

Εκτός από την αλληλέγγυα δράση σε εκείνους που έχουν απαχθεί από το κράτος, προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στην προπαγάνδιση των εξεγερτικών δράσεων ενάντια στην εξουσία και στον πολλαπλασιασμό των αντεξουσιαστικών δράσεων. Καλούμε τις διαφορετικές ομάδες και άτομα να πολλαπλασιάσουν τις επιθέσεις στις διάφορες μορφές τους και να κρατήσουν ζωντανή την αναρχική φλόγα της εξέγερσης.

Επίσης, δεν ξεχνάμε εκείνους, που απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από την εξουσία στον αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Τη Monica Caballero, τον Francisco Solar, την Tamara Sol Vergara,  τον Mauricio Hernández Norambuena και όλους τους κρατουμένους, που αντιστέκονται με αξιοπρέπεια μέσα στα μπουντρούμια του κεφαλαίου.

Οι Claudia López, Jhonny Cariqueo, Mauricio Morales, Zoe και Sebastián Oversluij είναι παρόντες μέσα στην μαχητική μνήμη και την εξεγερτική δράση.

Τίποτα δεν σταμάτησε και κανένας δεν ξεχάστηκε. Σε συνεχή πόλεμο με την κυριαρχία.

Εξεγερτικοί Συγγενείς

———

Μετάφραση: Inter Arma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*