Ιταλία: Κείμενο αλληλεγγύης στους Gianluca και Adriano

sabotaje

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Gianluca και ο Adriano συλλαμβάνονται και φυλακίζονται σε καθεστώς απομόνωσης, με την κατηγορία των ανατρεπτικών δραστηριοτήτων με σκοπό την τρομοκρατία και την υπονόμευση της δημοκρατικής τάξης.

Στις 18 Ιουλίου, θα φτάσουμε στη δικαστική απόφαση, με αίτημα από τον εισαγγελέα για 8 χρόνια για τον Adriano και 9 για τον Gianluca. Σε αυτήν τη δίκη επιβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη, ως πρόσθετη μορφή τιμωρίας και απομόνωσης των κατηγορουμένων, στην οποία οι Gianluca και Adriano αρνήθηκαν να υποβληθούν.

Την ίδια μέρα, στο ίδιο δικαστήριο, παραδόξως, θα λάβει μέρος και η δίκη του Manlio Cerroni, του μεγιστάνα από τη Ρώμη της “οικο”-επιχείρησης για τη διαχείριση αποβλήτων. Η “δικαιοσύνη” επιτελεί το έργο της: από τη μία πλευρά, καταδικάζει αυτόν που τόλμησε να αντιταχθεί στην καταστροφή μιας περιοχής και από την άλλη, παραπέμπει αυτόν που επωφελείται εις βάρος της. Δεν έχουμε αμφιβολίες σχετικά με τη διαφορετική μεταχείριση, που επιφυλάσσουν στους κατηγορούμενους των δύο υπό εξέλιξη δικαστηρίων. Το κράτος δεν δικάζει ποτέ το ίδιο το κράτος, ούτε αμφισβητεί τις λογικές της κερδοσκοπίας που, από τη Val Susa μέχρι το Castelli Romani, εκμεταλλεύονται και καθιστούν αβίωτα τα μέρη, στα οποία ζούμε. Η περιβαλλοντική καταστροφή δεν θα σταματήσει βέβαια με τη δίκη του Cerroni· οι πολιτικές διαχείρισης της “εκτάκτου ανάγκης απορριμάτων”, συνεχίζουν να επιτρέπουν σε φορείς και επιχειρηματίες να πλουτίζουν μέσω της “οικο”-επιχείρησης, εις βάρος όσων ζουν σε εδάφη, που εμπλέκονται στα θανατηφόρα σχέδιά τους.

Εδώ και χρόνια, από τα χωριά Castelli Romani, έκαναν το πέρασμά τους πολυάριθμοι αγώνες, που, με διαφορετικές μορφές, προσπαθούν να βάλουν ένα φρένο σε αδίστακτους φορείς και λόμπι.

Πιστεύουμε πως, ενάντια στη συνεχή δηλητηρίαση, που το κράτος και το κεφάλαιο διασπείρουν παντού, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δράσεις και πως κάθε διαδρομή του αγώνα, ατομικός και/είτε συλλογικός, έχει λόγο για να υπάρχει.

Ο Adriano και ο Gianluca υφίστανται την καταστολή μέσω της απομόνωσης στη φυλακή και της τηλεδιάσκεψης, επειδή διάλεξαν μια διαδρομή, μια μορφή μάχης, μια ιδέα. Γνωρίζουμε πως η καταστολή στοχεύει όσους/όσες μπαίνουν στο παιχνίδι και μάχονται.

Σπάμε τη σιωπή, γιατί και η αδιαφορία απομονώνει! Η τηλεδιάσκεψη δεν θα περάσει!

Αλληλεγγύη σε όποιον εξεγείρεται προς υπεράσπιση αυτής της γης, για την ολική απελευθέρωση!

Adriano και Gianluca ελεύθεροι!

Όλοι και όλες ελεύθεροι!

Συνεργοί και αλληλέγγυοι με τους Gianluca και Adriano.

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Informa Azione

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*