Αγγλία: Επίθεση σε σχολή του στρατού (Μπρίστολ, 29/08/2014)

Fire_Flames_1

Αναλάβαμε δράση ενόψει της συνόδου των μελών του ΝΑΤΟ, που θα συναντηθούν στο Newport για να συνεχίσουν την εξουσιαστική τους πολεμοκαπηλεία, μεταμφιεσμένη σε καλοπροαίρετη, διεθνή διατήρηση της ειρήνης. Για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτή η ειρήνη που θέλουν να διατηρήσουν είναι εκείνη της καπιταλιστικής τάξης: η ειρήνη της παραγωγής, της κατανάλωσης και της υπακοής.

Η ρητορική του ΝΑΤΟ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα κρύβει την επιθετική, αποικιοκρατική του δύναμη, καθώς εκείνη κινείται προς περιοχές στρατηγικού ενδιαφέροντος λόγω πόρων και δυνατότητας πολιτικού ελέγχου. Παράλληλα, στο “εσωτερικό μέτωπο”, ο ρόλος του στην καταστολή του “εσωτερικού εχθρού” είναι ξεκάθαρος. Το ΝΑΤΟ, έχοντας γνώση της εξέγερσης που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της “Αραβικής Άνοιξης” μόλις λίγο χαμηλότερα από τα σύνορά του στη Μεσόγειο, διατύπωσε την έκθεση “Αστικές επιχειρήσεις το 2020”, όπου οραματίζονται “σενάρια εμπλοκής στρατιωτικών μονάδων στην κατάπνιξη των εξεγέρσεων των φτωχών στα προάστια των μεγάλων δυτικών μητροπόλεων”. Είναι ξεκάθαρο πως οι υπάρχουσες δυνάμεις οξύνουν αυτόν το αντι-εξεγερτικό πόλεμο όσο και τις διακρατικές στρατιωτικές συγκρούσεις σε ένα σκοτεινό μέλλον περαιτέρω κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής κατάρρευσης.

Επιλέξαμε τη βάση της στρατιωτικής σχολής (στμ. πρόκειται για την αντίστοιχη Σχολή Ευελπίδων της Μ. Βρετανίας) στο βορειο-ανατολικό Μπρίστολ, καίγοντας ένα αυτοκίνητο και ένα mini bus, ως ένα παράδειγμα των τρόπων με τους οποίους η στρατιωτικοποίηση διαχέεται στον ιστό της καθημερινότητας. Τα τελευταία χρόνια, η σχολική επίτροπος Elizabeth Sidewell (στμ. αξιωματούχους του Βρετανικού υπουργείου παιδείας επιφορτισμένη με τη λειτουργία των σχολείων) διατύπωσε την άποψη ότι κάθε σχολείο θα έπρεπε να έχει μια μικτή δύναμη ευελπίδων για να “αυξηθεί η καθημερινή επαφή και επιρροή των ενόπλων δυνάμεων στους νέους”, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της στήριξης του πληθυσμού. Η παρουσία του στρατού ακόμα και στα σχολεία παρουσιάζεται ως ένα φυσιολογικό μέρος της “κοινότητας” και ο ανταγωνισμός, η πειθαρχία και η υποταγή στους ανωτέρους παρουσιάζονται ως απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Είμαστε αλληλέγγυοι με εκείνους που βγήκαν στους δρόμους πριν τρία χρόνια, τον Αύγουστο του 2011, καθώς και με εκείνους που πρόσφατα διαδηλώνουν στο Ferguson, ακόμα μια περιοχή που δέχεται τις στρατιωτικές “περιποιήσεις”. Παρακολουθώντας αυτές τις εξεγερσιακές στιγμές, η κυβέρνηση αντιλήφθηκε πως μια ακόμα λειτουργία της πολιτικής προώθησης της δημιουργίας περισσότερων στρατιωτικών σχολών και της στρατιωτηκής ανάμειξης στην εκπαίδευση εν γένει είναι το να κρατάει τους νέους μακριά από μπελάδες και από το να έχουν “αντικοινωνική” συμπεριφορά.  Η σχολή του Φοίνικα στο Oldham, οι στρατιωτικές ακαδημίες κ.α. είναι η ενσάρκωση αυτής της προώθησης της τυφλής πειθαρχίας και του εθνικισμού.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Κάποιοι Αναρχικοί

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: 325

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*