Αγγλία: Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό εναντίον του Κέντρου Ανάπτυξης BAE Arms (Μπρίστολ, Αύγουστος 2014)

Molotov Cocktail and Matches

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Newport, ένας πυρήνας της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) έπληξε το Κέντρο Ανάπτυξης BAE Systems στο Filton, Μπρίστολ:

Πραγματοποιήσαμε την επίθεσή μας εναντίον του εργοστασίου όπλων BAE Systems στην περιοχή Filton του Μπρίστολ βάζοντας φωτιά στη δεξαμενή καυσίμων έξω από το χώρο του Κέντρου Προηγμένης Τεχνολογίας (Μηχανισμός Επιπτώσεων – Τμήμα Ηλεκτρομαγνητικών Μηχανισμών Υψηλής Ισχύος) στις 29 Αυγούστου. Ανακοινώνουμε σήμερα πως η διεξαγωγή της δράσης αυτής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Newport, σε πέντε ημέρες. Η Βρετανία είναι γεμάτη με δομές στρατιωτικο-βιομηχανικών συγκροτημάτων όλο το χρόνο και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η BAE Systems είναι ίσως η μεγαλύτερη λεγόμενη αμυντική πολυεθνική και είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης παραγωγής της Βρετανίας. Μερικά από τα μεγάλα έργα τους μόνο με τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι τα νατοικά αεροσκάφη Eurofighter και τα πυρηνικά υποβρύχια.

Από το πυροβολικό και τα εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εξειδικευμένα συστήματα επικοινωνίας μέχρι τα μαχητικά βομβαρδιστικά F16 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και τις χειροπέδες που χρησιμοποιούνται για τους κρατουμένους στο Γκουαντάναμο, μπορείτε να βρείτε την BAE Systems πίσω από την ιμπεριαλιστική κατάκτηση και το θάνατο ή την εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει, σήμερα, κλάδους σε υπηρεσίες πληροφόρησης και ποινικών ερευνών, που ασχολούνται με θέματα όπως οι διαδικτυακές απειλές στον τραπεζικό τομέα και είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπτύξει το Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών Στρατηγικού Εγκλήματος και Μετανάστευσης: ουσιαστικά, μια διεθνή βάση δεδομένων της αστυνομίας. Θα βρίσκονται στην ουρά για να επωφεληθούν από τη διαχείριση της μετάβασης των αναλυτικών αποτελεσμάτων, από την ανάλυση των φυσικών χώρων, μέχρι την ανάλυση των ατόμων και πώς αυτά αλληλεπιδρούν προς όφελος της επιβολής του νόμου και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Το εργοστάσιο που χτυπήσαμε παράγει hardware, καθώς επίσης και, πολεμικές φρεγάτες και οχήματα μάχης, και εκατοντάδες από τους υπαλλήλους του Κέντρου Προηγμένης Τεχνολογίας σχεδιάζουν οπλισμό αιχμής για τις παγκόσμιες αγορές. Μόλις μερικές από τις σπεσιαλιτέ τους είναι:

• Ανίχνευση ανώμαλης συμπεριφοράς & αναλυτικά video,

• Bιο-εμπνευσμένη τεχνολογία,

• Micro & nano-τεχνολογία και έξυπνα υλικά,

• Τεχνολογίες για μυστικές και ασφαλείς επιχειρήσεις

H BAE Systems βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της στρατιωτικής ρομποτικής και των τελευταίων καινοτομιών, όπως είναι οι συσκευές απόκρυψης για άρματα μάχης και ατομικές πανοπλίες για το σώμα που παρασκευάζονται από υγρό, έτσι ώστε να κάνουν τη σάρκα και το αίμα της σύγχρονης δολοφονικής μηχανής, ακόμα πιο ευέλικτη και θανατηφόρα. Δείτε τα τεθωρακισμένα οχήματα εδάφους τους, που είναι αυτόνομα από την ανθρώπινη εποπτεία (όπως αυτές που περιπολούν τις παραμεθόριες περιοχές Ισραήλ-Γάζας και Ισραήλ-Λιβάνου) ή τις μικρές μηχανές πάνω από το έδαφος ή κάτω από το νερό, κατασκευασμένα σύμφωνα με το μοντέλο των εντόμων, για οπτικοακουστική αναγνώριση, για να δείτε ένα δείγμα από το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Η εταιρεία κάνει σαφή αναφορά στην εποχή του ασύμμετρου πολέμου και τη διασταύρωση, από τη χρήση των προϊόντων τους στο πεδίο της μάχης, μέχρι τη χρήση τους μέσα στην κοινωνία γενικότερα, ένα συχνό φαινόμενο στον τομέα. Μια υπόθεση για να καταδειχθεί αυτό είναι η μεγάλη δύναμη των εργαλείων νυχτερινής όρασης της BAE Systems, τα οποία έχουν βρει το δρόμο τους στην αγορά των καμερών πολιτικής επιτήρησης, προκειμένου να προωθηθεί το έργο κατασκευής ανοικτών φυλακών έξω από τα αστικά κέντρα και όπου αυτό είναι αναγκαίο για την προστασία του συστήματ ος και των προϊόντων της.

Χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα για να αποδείξουμε το πώς η τεχνολογική ανάπτυξη, στο πλαίσιο της πολιτισμένης δομής εξουσίας, μας οδηγεί σε ένα έρημο αυτοματοποιημένο τοπίο, της απόλυτης σχεδόν κυριαρχίας και του πιθανού αφανισμού; Η ώρα είναι περασμένη και ο γενναίος καινούριος κόσμος με την ενισχυμένη ανάγκη για υποταγή, θα είναι το τίμημα της αδιαφορίας μας.

Το να τους κυνηγήσουμε εκεί που θεωρούσαν ότι βρίσκονται σε ασφαλές έδαφος είναι αυτό που αποφασίσαμε να τους επιστρέψουμε σε είδος, για όσα η επιχείρηση BAE Systems έχει επιλέξει. Μέσα από την επίθεση είμαστε με εκείνους που φυλακίστηκαν για τη δική τους πορεία προς την αναρχία:

Τους Gianluca Iacovacci και Adriano Antonacci, τον Marco Camenisch, τους Nicola Gai και Alfredo Cospito.

Για κάθε χρόνο που περνάνε μέσα, οι καταστροφικές πράξεις θα πολλαπλασιαστούν. Τιμή, επίσης, στους μαχητές ημερών που πέρασαν, οι οποίοι περπάτησαν ένοπλοι εναντίον κυριαρχία του καιρού τους.

FAI – “Sacco και Vanzetti” Κύκλος Προπαγάνδας Ζωής & Πράξης

23 – 30 Αυγούστου, Παγκόσμια Εβδομάδα Αλληλεγγύης στους Αναρχικούς Κρατούμενους!

———

Πηγή: 325

Μετάφραση: Αναρχικοί Μηδενιστές για το Inter Arma

Σημείωση των μεταφραστών: Η μετάφραση του κειμένου είναι ένας ελάχιστος χαιρετισμός στα δώδεκα φυλακισμένα αδέρφια μας, Ανδρέα Τσαβδαρίδη, Σπύρο Μάνδυλα, Όλγα Οικονομίδου, Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Μιχάλη Νικολόπουλο, Γιώργο Νικολόπουλο, Γιώργο Πολύδωρο, Δαμιανό Μπολάνο, Θεόφιλο Μαυρόπουλο, Χάρη Χατζημιχελάκη, Παναγιώτη Αργυρού, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Αλληλεγγύης στους Αναρχικούς Κρατούμενους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*