Πολωνία: Εμπρησμός οχήματος της δημοτικής αστυνομίας (Βαρσοβία 26/11/2014)

681c42c8-74f7-11e4-96eb-0025b511226e

Τη χθεσινή νύχτα (25/26 Νοεμβρίου), η πρώτη σπίθα από τη φωτιά, που καίει σήμερα σε Γαλλία, Ελλάδα και Η.Π.Α. φώτισε τον χώρο κάτω από ένα περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας, που βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της οδού Mazowiecka, στη Βαρσοβία. Η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία.

Ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας -που καθιερώθηκε για τον καθαρισμό των δημοτικών πάρκων- έχει εξελιχθεί σε μια παραστρατιωτική ομάδα, που “καθαρίζει” κυρίως άστεγους και παρενοχλεί πιτσιρικάδες, που καπνίζουν χόρτο και κάνουν κοπάνα από το σχολείο. Οι λεγόμενες “παρεμβάσεις” ρουτίνας συχνά καταλήγουν σε ωμή βία από τα αγοράκια με το ανεβασμένο εγώ λόγω της στολής.

Με αυτόν τον τρόπο τελείωσε, στις 3 Οκτωβρίου, η παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας στο Szczecinek, όπου οι μπάτσοι παράτησαν έναν εικοσάχρονο χτυπημένο σε σημείο πολτοποίησης μπροστά από ένα νοσοκομείο. Για αυτήν και άλλες παρεμβάσεις τέτοιου τύπου δεν λογοδότησε ποτέ κανένας μπάτσος και έτσι παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας.

Μας αηδιάζει που περπατούν στον δρόμο ατιμώρητοι και περήφανοι. Όπως ακριβώς και ο δολοφόνος του Max Itoya – Artur Brzeziński, ο εκτελεστής του Mike Brown – Darren Wilson ή ο δολοφόνος του Remi στην Testet. Δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει συναίνεση σε αυτά από την κοινωνία. Δε θα τους αφήσουμε ήσυχους, γιατί όταν βάζουν τη στολή, σταματούν να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, σταματούν να είναι άνθρωποι στα μάτια μας, είναι σωματοφύλακες της κυβέρνησης, των εκπροσώπων του χρήματος.

Πρόσφατα, οι πολιτικοί διαγωνίζονται μεταξύ τους αξιώνοντας τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας. Ούτε οι εντολές από εκεί πάνω, ούτε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση διάλυσης των υπηρεσιών κάτω από ένα συμπαγές όνομα (χωρίς να τιμωρηθούν αυτοί οι κακοποιοί με στολή και βοηθώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη άλλων υπηρεσιών) θα είναι αρκετό για εμάς.

Η ιδέα της διάλυσης της δημοτικής αστυνομίας, που εφαρμόζουμε στην πράξη, είναι μια φυσική σύγκρουση. Δεν θα παραλείψει την αστυνομία, τους δεσμοφύλακες και τη συνοριοφυλακή. Γνωρίζουμε ότι παίρνουμε μέρος σε ένα παγκόσμιο κύμα αντίστασης, που συμβαίνει ήδη και εδώ στην Πολωνία. Επομένως, μη φοβάστε να δράσετε! Ας νιώσουν επιτέλους τον φόβο που μας σερβίρουν. Η καταστροφή των σωμάτων επιβολής του νόμου δεν είναι δύσκολη – ξεκινήστε από το να σκοτώσετε τον μπάτσο στο κεφάλι σας.

Αφιερώνουμε τη συμβολική μας δράση στο Remi, που σκοτώθηκε από τους μπάτσους στη γαλλική Testet και στους φίλους πίσω από τα κάγκελα.

Αντί για ενός λεπτού σιγή – μια ολόκληρη ζωή στον αγώνα!

Φωτιά σε όλες τις φυλακές, τα κλειστά κέντρα κράτησης, τα ψυχιατρεία και τα αστυνομικά τμήματα!

Queer Meinhof / FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία)

———-

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: 325

Το Inter Arma δεν επιθυμεί να αναδημοσιεύονται κείμενα, μεταφράσεις και ενημερώσεις του στο athens indymedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*