Χιλή: Εμπρησμός λεωφορείου και κάλεσμα για έναν “Μαύρο Δεκέμβρη”

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου αποφασίσαμε να επιτεθούμε σε ένα όχημα των δημόσιων μαζικών μεταφορών, με στόχο να καλέσουμε σε έναν μαύρο Δεκέμβρη δράσεων στη μνήμη του αναρχικού συντρόφου Sebastián Oversluij, που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια αποτυχημένης απαλλοτρίωσης τράπεζας, στις 11 Δεκεμβρίου 2013.

Καθώς το λεωφορείο τυλιγόταν στις φλόγες, ανάψαμε βεγγαλικά, ώστε η οργή και εξέγερσή μας να λάμψουν ακόμα περισσότερο. Αυτή η δράση έγινε επίσης ως ένδειξη αλληλεγγύης στη συντρόφισσα Tamara Sol Vergara, η οποία βρίσκεται στα χέρια του κράτους.

Αυτός είναι ο δικός μας τρόπος να πούμε πως κανένας δικός μας νεκρός και φυλακισμένος δεν ξεχνιέται, πως κάθε χτύπημα του εχθρού αυξάνει την οργή μας, η οποία εκφράζεται με ακριβείς δράσεις ενάντια στην εξουσία. Τα αστικά μέσα συνέδεσαν τη δράση με την έναρξη της καμπάνιας Telethon. Δεν ήταν βέβαια αυτός ο λόγος, αλλά σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την αποκήρυξη αυτών που κερδίζουν από τη δυστυχία των άλλων.

Αυτή είναι η συνεισφορά μας στα επίσημα νούμερα, που αφορούν το φεστιβάλ υποκρισίας. Θέλουμε, επίσης, να τονίσουμε πως ζούμε σε εποχές μεγάλης έντασης, όπου τρεις άνθρωποι έχουν συλληφθεί για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους στην τοποθέτηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού σε διάδρομο εμπορικής στοάς, στο σταθμό του μετρό Escuela Militar.

Αν και θεωρούμε πως εκείνη η δράση δεν ήταν στρατηγικά σωστή και πως ήταν περισσότερο ένα βήμα πίσω παρά ένα βήμα μπροστά, δε θα σταματήσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη σε εκείνους, που είναι να πιθανό να αντιμετωπίσουν τις δυσκολότερες δίκες των πρόσφατων χρόνων. Ως αντι-εξουσιαστές, υποστηρίζουμε την καταστροφή της κοινωνίας-φυλακής και για αυτόν τον λόγο οι σκέψεις μας είναι με τους Nataly, Juan και Guillermo, καθώς και με τους Hans Niemeyer, Monica Caballero, Francisco Solar, Juan Aliste Vega, Carlos Guitèrrez Quiduleo, Marcelo Villarroel και Freddy Fuentevilla.

Δε θα ξεχάσουμε τους δύο μαπούτσε μαχητές José Quintriqueo και Victor Mendoza Collìo, πρόσφατα δολοφονημένους στις νότιες ζώνες των συγκρούσεων. Μνήμη και αγώνα στο όνομά τους. Θέλουμε, επίσης, να αναφέρουμε πως 4 νεαροί συνελήφθησαν αυτήν την εβδομάδα για κατοχή ενός εμπρηστικού μηχανισμού και για ταραχές· στέλνουμε μια ζεστή αγκαλιά και φωτιά και δοθείσας της ευκαιρίας λέμε πως πρέπει να λαμβάνεται κάθε προφύλαξη κατά τη διάρκεια δράσεων, ώστε να αποφευχθούν τα χτυπήματα του εχθρού.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως οι δημόσιες μεταφορές είναι ένας από τους τρόπους, που το κράτος και το κεφάλαιο επιτρέπει στους εκμεταλλευόμενους, που καταβροχθίζονται από το σύστημα, να φτάνους στους αλλοτριωτικούς τόπους εργασίας τους, ώστε να εκτελέσουν τα καθήκοντα, που τους έχουν επιβληθεί από ένα σύστημα, που προσπαθεί να κυριαρχίσει πάνω σε κάθε πλευρά της ζωής μας. Ο εμπρησμός ενός λεωφορείου αποτελεί ευθεία πρόκληση στη λογική του συστήματος, υποδηλώνει το σαμποτάζ στην κυκλοφορία των ανθρώπινων εμπορευμάτων, διακόπτοντας τον απολυταρχικό μηχανισμό της πόλης.

Ο αγώνας μας είναι για τη ζωή, την ελευθερία και τη γη, ενάντια στο μηχανισμό ψευδαισθήσεων, που το κεφάλαιο και το θέαμα μας έχουν επιβάλλει ως τρόπο ζωής, ενάντια στην προέλαση της προόδου, που καταστρέφει κάθε τι όμορφο και ελεύθερο.

Καλούμε σε έναν μαύρο Δεκέμβρη στη μνήμη του συντρόφου Sebastián Oversluij.

Αλληλεγγύη και λευτεριά στους Tamara Sol Vergara, Hans Niemeyer, Mónica Caballero και Francisco Solar!

Δύναμη στον σύντροφο Νίκο Ρωμανό!

Μια ζεστή αγκαλιά στους συντρόφους που επιτέθηκαν στο PDI!

Mauricio Morales και Sebastian Oversluij παρόντες!!!

———-

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Act for freedom now!

Το Inter Arma δεν επιθυμεί να αναδημοσιεύονται κείμενα, μεταφράσεις και ενημερώσεις του στο athens indymedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*