Χιλή: Χρονικό δράσεων στη μνήμη του Sebastian Oversluij

Στάλθηκε στο Inter Arma:

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του 2014, πολλές εκφράσεις της σύγκρουσης βρέθηκαν ξανά στον δρόμο, με σκοπό να κρατήσουν ζωντανή την εξεγερτική μνήμη του αναρχικού συντρόφου Sebastian Oversluij, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης τράπεζας, τον Δεκέμβριο του ’13.

Ήδη από τον Νοέμβριο, το σαμποτάζ της μηχανής του μίσους είχε εκφραστεί με φωτιά και μάχη, όπως η εμπρηστική επίθεση σε λεωφορείο στον τομέα Macul και Grecia ή το μπλοκάρισμα των σιδηροδρομικών γραμμών, που ανέλαβε το “Συντονιστικό Αναρχικών Ομάδων – GAC / Οργανωμένη Ομάδα Mauricio Morales / Εμπρηστικός πυρήνας Sebastian Oversluij”.

Παραθέτουμε μόνο μερικές ενέργειες, για να συνεχίσουμε την -πάντα ελλειπή- ανακεφαλαίωση του τι έχει συμβεί μέχρι τώρα:

Συκρούσεις στο Ex – Pedagogico και ταυτοποίηση ασφαλίτη

Στις 10 Δεκεμβρίου 2014, γύρω στις 13:30, κουκουλοφόροι ξεκίνησαν συγκρούσεις έξω από το Ex – Pedagogico, στήνοντας οδοφράγματα και κάνοντας επιθέσεις με μολότοφ στους μπάτσους, στη μνήμη της δολοφονίας του Angry.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, φοιτητές, που βρίσκονταν στην περιοχή, βρήκαν κάποιον ύποπτο. Όταν ζήτησαν τον λόγο από τον σιχαμένο, εκείνος ψέλλισε πως είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου. Με δυσπιστία, υπό το φως των ασυνάρτητων λεγομένων του, οι φοιτητές άρχισαν να αναγνωρίζουν τον ρόλο του ως πράκτορα της αστυνομίας και εκείνη την ώρα οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλλαν κατά κύματα στο πανεπιστήμιο για να σώσουν τον πράκτορά τους, χτυπώντας όποιον βρισκόταν την περιοχή.

Ώρες μετά το τέλος των συγκρούσεων, η αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει αδιάκριτα φοιτητές στα περίχωρα του πανεπιστημίου, ώστε τελικά να τους κατηγορήσει για την επίθεση στον ασφαλίτη. Αυτό κατέληξε να είναι και το περιεχόμενο της δίωξης και οι 9 που συνελήφθησαν στο τέλος κατηγορήθηκαν για ληστεία και βιαιοπραγία σε βάρος μυστικού αστυνομικού εν υπηρεσία και μετά το πέρας της σχετικής διαδικασίας είναι όλοι και πάλι στους δρόμους.

Ο ασφαλίτης, αφού ανακαλύφθηκε, ταυτοποιήθηκε ως υπολοχαγός Camilo Ramírez Eyzaguirre, 27 ετών, με καταγωγή από το San Fernando και τωρινή κατοικία στην κοινότητα Provedencia. Εκτός από πληροφορίες για “ειδικές αστυνομικές διαδικασίες”, στο κινητό του βρέθηκαν φωτογραφίες μιας υποτιθέμενης αυτοσχέδιας βόμβας μέσα σε κάποιο σπίτι, χωρίς να είναι ξεκάθαρος ο σκοπός ή ο λόγος, που οι μπάτσοι είχαν αυτόν τον μηχανισμό συναρμολογημένο στην κατοχή τους.

Viña del Mar. Οδόφραγμα στο UTFSM

11 de Diciembre de 2014/SANTIAGO
Panfletos esparcidos en la calle tras el incendio de un bus del recorrido 509 del Transantiago en las esquinas de 5 de Abril y Vista Hermosa en Estacion Central por parte de encapuchados quienes amenazaron al chofer con un arma de fuego obligandolo a descender y luego rociar el bus con combustible para luego prenderle fuego
FOTO:FRANCISCO CASTILLO/AGENCIAUNO

Villa Francia. Εμπρηστική επίθεση σε λεωφορείο τα ξημερώματα:

Περασμένες 5:30 τα ξημερώματα, στις 11 Δεκεμβρίου του 2014, μπλόκαραν την κυκλοφορία με ένα οδόφραγμα, στο 5 των οδών Abril και Yelcho, προκειμένου να σταματήσουν το λεωφορείο 509, στο οποίο επιβιβάστηκαν απειλώντας τον οδηγό, ούτως ώστε να κατέβει μαζί με τους επιβάτες. Μόλις άδειασε το λεωφορείο, περιλούστηκε με βενζίνη και κάηκε, αφού πετάχτηκαν φυλλάδια στη μνήμη του συντρόφου Sebastian Oversluij.

H αντιγραφή του περιεχομένου των φυλλαδίων από τον τύπο:

«Κάντε αγκιτάτσια!! Ελπίζουν ότι θα το βουλώσουμε, ότι θα αφήσουμε τα πάντα ως έχουν, όπως θέλουν να τα διατηρήσουν. Όμως όχι, ξεροκέφαλοι και ενθουσιώδεις όσο μια διαφορετική ζωή φωνάζει “χάος”.» (Angry)

Sebastián Oversuij Seguel (Angry) Παρών!!

Έναν χρόνο μετά τον θάνατό σου στη μάχη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη απαλλοτρίωση της τράπεζας των κλεφτών της Banco Estado, στο Pudahuel, κατά την οποία δολοφονήθηκες από το μισθοφόρο William Vera.

Σ’εκείνους που πέθαναν όσο επιτίθονταν στον εχθρό, δεν ξεχνάμε
Mauricio Morales
Jhonny Cariqueo
Matias Catrileo
Hno.Vergara
Sebastián Oversluij

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ!

Ο αναρχικός σύντροφος Sebastian Oversuil Seguel, που έπεσε στη μάχη κατά τη διάρκεια απόπειρας απαλλοτρίωσης υποκαταστήματος της τράπεζας Banco Estado, στο Pudahuel, στις 13 Δεκεμβρίου του 2013.

Έναν χρόνο μετά τον θάνατό σου, κάνουμε τον αγώνα σου δικό μας, δεν ξεχνάμε και κάνουμε τη μνήμη όπλο ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Θυμόμαστε, επίσης, κι όλους εκείνους, που έπεσαν αντιμετωπίζοντας αυτόν τον κόσμο, τον βασισμένο στην εκμετάλλευση και την καταστροφή της γης.

Δρούμε σε αλληλεγγύη με τους αιχμάλωτους συντρόφους, στέλνοντας σήματα καπνού, ώστε να ξέρετε ότι δεν έχουμε φθαρεί.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

Villa Francia. Σύγκρουση με την αστυνομία κι ακόμα ένα λεωφορείο καμένο.

Τη νύχτα της 11ης Δεκέμβρη του 2014, μερικοί κουκουλοφόροι έφυγαν από τη Villa Francia, κλείνοντας τον δρόμο με φλεγόμενα οδοφράγματα, πετώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, αλλά και πυροβολώντας εναντίον των μπάτσων, που αποσπάστηκαν στον τομέα.

Γύρω στις 21:50, ένα λεωφορείο του δρομολογίου Ι-17 αφέθηκε παγιδευμένο από ηλεκτρικό καλώδιο, εν μέσω συγκρούσεων, στο 5 της οδού Abril, αδειάστηκε γρήγορα και κάηκε με βόμβες μολότοφ.

Οδόφραγμα στο λύκειο του Manuel Barros Borgoño

Στις 19 Δεκεμβρίου, κουκουλωμένοι σύντροφοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το λύκειο του Manuel Barros Borgoño, για να μπλοκάρουν την κεντρική λεωφόρο του San Diego και να συγκρουστούν με την αστυνομία, κρεμώντας ένα πανό στη μνήμη του Angry.

Η μνήμη μας είναι μαύρη, η καρδιά μας το ίδιο!
Sebastian Oversluij, Claudia Lopez και Mauricio Morales: Κανείς δεν ξεχνιέται!

———

Μετάφραση: Inter Arma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*