Ελλάδα: Κείμενο αυτοπαρουσίασης της Σύμπραξης αναρχικών – Memento Mori

circle_a_anarchy_symbol_poster-rb5fa51941bb1443b8abac51b3f333f9c_ww7_8byvr_512Στάλθηκε στο Inter Arma:

‘’ Αν εμείς θέλουμε να ελευθερώσουμε τον κόσμο από τις πάμπολλες μορφές δουλείας , το θέλουμε για χάρη μας , όχι για χάρη του , γιατί δεν είμαστε απελευθερωτές , ούτε εξ επαγγέλματος , ούτε από αγάπη . Θέλουμε απλώς να τον αποσπάσουμε από τους άλλους και να τον ιδιοποιηθούμε . Αν ο κόσμος είναι δικός μας , δεν ασκεί τη δύναμή του εναντίον μας , αλλά μαζί μας . Ο εγωισμός μου έχει συμφέρον να ελευθερώσει τον κόσμο για να τον κάνει ιδιοκτησία μου . ‘’ ( Μαξ Στίρνερ )

Ο λόγος λοιπόν του μεγάλου αρνητή ενάμιση αιώνα πριν νομίζουμε πως συμπυκνώνει πολύ καλά το σκοπό δημιουργίας αυτού του εγχειρήματος. Αηδιασμένοι από τις αμέτρητες ορδές υποταγμένων ανθρώπων που μολύνουν τον ορίζοντά μας, από το κοινωνικό εργοστάσιο που εγκλωβίζει την ύπαρξή μας , από τη μονολιθική πραγματικότητα που επιβάλλεται στις σκέψεις μας , από τους υποτονικούς ρυθμούς μιας ρουτινιασμένης ζωής που τρέχει πάντα πίσω μας . Ψάχνοντας διαφυγή από τα όρια του κυκλικού χρόνου με τον οποίο η ανθρωπότητα κλείδωσε τις αλυσίδες της , προσπαθούμε μέσα στην έρημο του θεάματος να χαράξουμε τις δικές μας άναρχες πορείες. Έτσι αναζητώντας τις στιγμές που αξίζει να βιωθούνε πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε την Σύμπραξη Αναρχικών – Memento Mori , σαν μια ακόμη πράξη πολεμικής ενάντια σε αυτό και σε κάθε υπάρχον .

Ο πειραματισμός αυτός στοχεύει στη προσπάθεια έκφρασης των δικών μας εγωιστικών επιθυμιών μέσω της διάχυσης των εξεγερτικών και καταστρεπτικών μας ενστίκτων, και παράλληλα με άλλες ατομικότητες που ελπίζουμε να συναντήσουμε στο υπαρξιακό μας ταξίδι , να θέσουμε ισχυρές βάσεις στη δημόσια σφαίρα για τη δημιουργία επιθετικών δομών που θα μπορούν να στεγάσουν τις ιερόσυλες σκέψεις μας .

Η Σύμπραξη Αναρχικών – Memento Mori , όπως προαναφέραμε είναι μια σύμπλευση ατομικοτήτων , όποτε αρκετές φορές ίσως παρατηρηθεί η παραγωγή αντιφατικού λόγου , αφού κάθε ατομικότητα που στελεχώνει το εγχείρημα έχει διαφορετικές προσεγγίσεις οι οποίες είναι πάντοτε θεμιτές όντας απαλλαγμένες από σοσιαλιστικά και αναρχίστικα παράσιτα . Μέσα από αυτό το πειραματισμό ελπίζουμε στη σαφή διαφοροποίηση από τα πολιτικάντικα πτώματα του διαφωτισμού και της βιωματικής αναρχίας από τα κοινωνικά μαντριά των μαυροκόκκινων τσοπάνηδων, συμμετέχοντας στη δημιουργία δομών οι οποίες θα αποτελούν πολεμικό εργαλείο αποφεύγοντας να καταντήσουν αυτοσκοπός και άλλη μια ανιαρή διαδικασία . Αναφερθήκαμε λοιπόν στους βασικούς λόγους δημιουργίας του εγχειρήματος Σύμπραξη Αναρχικών – Memento Mori και από εδώ και πέρα θα αφήσουμε τις πράξεις μας να μιλήσουν για εμάς αφήνοντας τον καθένα να κρίνει το τι είμαστε με βάση τη προσωπική του προσέγγιση .

Ένα κάλεσμα σε όλους τους εραστές του αρνητικού . Για εμάς η ζωή βρίσκει το νόημά της ακροβατώντας στην κόψη του αιματοβαμμένου μαχαιριού με το οποίο κόψαμε τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με το υπάρχον . Δεν έχουμε λοιπόν να προσφέρουμε τίποτα παραπάνω από μια πολεμική ιαχή για όσους κουράστηκαν να σέρνονται στους υποτονικούς κοινωνικούς βούρκους και έχουν ακόμα αρκετή θέληση για δύναμη ώστε να χαράξουν τη δικιά τους πορεία μέσω των αρνήσεών τους . Γιατί ο καλός πόλεμος αγιάζει κάθε σκοπό και μόνο μέσω της αδιάκοπης εξέγερσης νιώθουμε πως μπορούμε να γευτούμε τον άνεμο υψηλών κορυφών .

Μακριά από πολιτικάντικες σοβαροφανείς ξύλινες γλώσσες .

Πετάμε προς την υπέρτατη λευτεριά προς την ακραία αναρχία .

Για την ανατολή του μαύρου Ήλιου και την έλευση του κοσμικού χάους .

Σύμπραξη Αναρχικών – Memento Mori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*