Ισπανία: Σαμποτάζ υποκαταστημάτων της τράπεζας Santander (Καταλονία, 30/01/2015)

broken-atm

Το πρωί της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την άρση του απορρήτου της έρευνας και τη διάδοση της είδησης από την επικείμενη αποφυλάκιση με όρους των συντρόφων*, αποφασίσαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους δρόμους. Σαμποτάραμε τα ΑΤΜ και τις τζαμαρίες των κάτωθι γραφείων της Santander Bank:

Στην περιοχή Mataró, τα υποκαταστήματα στους δρόμους Camí del Mig, Plaza de Granollers, Plaza Santa Anna, Carrer Sant Cugat, Avenida de América, Via Europa. Σαμποτάραμε, επίσης, τα υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας στις περιοχές El Masnou, Vilassar de Mar και Premià de Mar.

Επιλέξαμε την τράπεζα Santander, διότι είναι ο μόνος φορέας, που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της ταμειακής ροής στις φυλακές του ισπανικού κράτους, δημιουργώντας περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Κερδοσκοπούν και επωφελούνται βάσει αυτού του σημαντικού χρηματικού ποσού, τον καρπό του πόνου και της φυλάκισης χιλιάδων ανθρώπων.

Γιορτάζουμε το γεγονός ότι οι σύντροφοί μας είναι και πάλι έξω, αλλά ακόμα κι έτσι, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε ακόμα μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας και ότι όσο θα υπάρχει αντίσταση ενάντια στην κυριαρχία του καπιταλιστικού συστήματος, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του θα προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό.

Η φλόγα της αλληλεγγύης δεν σβήνει.

Λευτεριά στη Monica και στον Francisco!

*Σ.τ.Μ.: Εννοούν τους συντρόφους που διώκονται στα πλαίσια της επιχείρησης “Πανδώρα”.

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: 325

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*