Ιταλία: Κείμενο των αναρχικών κρατουμένων που κρατούνται στην πτέρυγα AS2 των φυλακών της Ferrara

rejaspajaros

Μετά από τα νέα, που κυκλοφόρησαν μεταξύ 13ης και 17ης Φεβρουαρίου, αυτή είναι μια προκήρυξη, που υπογράφεται από τους αναρχικούς κρατουμένους, που κρατούνται στην πτέρυγα AS2 των φυλακών της Ferrara.

Οι κρατούμενοι αποφάσισαν να μη μείνουν σιωπηλοί, αντιμέτωποι με ακόμα ένα περιστατικό κακοποίησης από τους δεσμοφύλακες και να διαμαρτυρηθούν για το καθεστώς απομόνωσης, που επιβλήθηκε σε έναν σύντροφο, που κρατείται στην πτέρυγα. Πιστεύουμε πως είναι αναγκαίο να μην επιτρέψουμε να παραμείνει ο λόγος τους ένα νεκρό γράμμα· αντίθετα, πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να κυκλοφορήσει όσο το δυνατόν περισσότερο μεταξύ συντρόφων εκτός και εντός της φυλακής.

Προς τους συντρόφους έξω, 14 Φεβρουαρίου 2015

Δεν υπάρχει καμιά θέληση/πρόθεση να θρέψουμε την άγρια όρεξη των πιστών της θυματοποίησης και των ειδικών του αγώνα ενάντια στις φυλακές, εν όψει του νέου θρήνου για τους κρατουμένους.

Την Παρασκευή, ο Alfredo (Cospito) υποβλήθηκε στην κρίση του μικρού στρατοδικείου της φυλακής, μετά από μια καταγγελία, που έγινε μερικά βράδια πιο πριν, σύμφωνα με την οποία προσέβαλε έναν δεσμοφύλακα, ο οποίος είχε στραφεί προς έναν από εμάς, τον Graziano (Mazzarelli), με ασεβή και προκλητικό τόνο. Ο Graziano ήταν ένοχος επειδή ζήτησε από το σιχαμερό ανθρωπάκι να χαμηλώσει την ένταση. Για την ιστορία, το συμβάν εκτυλίχθηκε μετά τα μεσάνυχτα. Πέρα από το ότι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την απελευθέρωση 45 μέρες νωρίτερα από τη λήξη της ποινής του, η “τιμωρία” του υπονόησε πως ο Alfredo κλείστηκε κατευθείαν στην απομόνωση, ή όπως λένε, αποκλείσθηκε από όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες (προαύλιο άσκησης, κοινωνικοποίηση, γυμναστήριο και γήπεδο ποδοσφαίρου). Μόλις τα νέα κυκλοφόρησαν στην πτέρυγα, μετά από μια σύντομη συζήτηση, ξεκινήσαμε να κάνουμε θόρυβο και να χτυπάμε τα κάγκελα. Το αίτημά μας είναι απλό: θέλουμε τον Alfredo πίσω στην πτέρυγα. Μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών, εμφανίσθηκαν αρκετοί δεσμοφύλακες, στους οποίους επαναλάβαμε το αίτημά μας. Μετά από λίγες ανούσιες κουβέντες, έφυγαν και μας υποσχέθηκαν τη μεγαλύτερη (για αυτούς) τιμή: “Τη Δευτέρα θα δείτε τον αρχιφύλακα” (τον μαλάκα!).

Όπως φάνηκε, δεν κατάλαβαν τι είπαμε, ίσως λόγω των υψηλών τόνων, και έτσι μια ώρα αργότερα αρχίσαμε πάλι να κοπανάμε και τελειώσαμε την ημέρα κοπανώντας τα κάγκελα μέσα στα μεσάνυχτα. Σήμερα, νωρίς το απόγευμα, δώσαμε λίγο ακόμα κοπάνημα στα κάγκελα, αύριο θα δούμε…

Μέχρι στιγμής, “καταφέραμε” την άρση του αποκλεισμού στην κοινωνικοποίηση (“μέχρι νεοτέρας”) για την ώρα του μεσημεριανού φαγητού και για το απόγευμα, αλλά ο Alfredo δεν έχει εμφανιστεί ακόμα…

Ξέρουμε πως είναι καλά και πως δε δίνει δεκάρα για την τιμωρία τους, όπως και εμείς δε δίνουμε δεκάρα για τους μικροπρεπείς εκβιασμούς και τις μη επιθυμητές παραχωρήσεις τους.

Έχουμε ισχυρή θέληση και θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε τη συγγένεια και τη συνέργιά μας με τον Alfredo.

Αυτά είναι όλα, θα σας κρατούμε ενήμερους!

Οι αναρχικοί σύντροφοι της πτέρυγας AS2 των φυλακών της Ferrara

Adriano, Francesco, Graziano, Lucio, Michele και Nicola

Για να γράψετε στους συντρόφους:

Adriano Antonacci

Francesco Sala

Graziano Mazzarelli

Lucio Alberti

Michele Fabiani

Nicola Gai

 C.C. Via Arginone 327

44122 Ferrara

Ιταλία

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Act for freedom now!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*