Η.Π.Α.: Απελευθέρωση φασιανών (Όρεγκον, 16/03/2015)

216px-ALFcircle.svg

Τη νύχτα της 16ης Μαρτίου του 2015, μια πύλη σε ένα πτηνοτροφείο άνοιξε στο Estacada Game Farm (Νότια Beavercreek Οδός 25395, Beavercreek, Όρεγκον) απελευθερώνοντας ένα κοπάδι φασιανών ring-necked στο φυσικό περιβάλλον. Αυτά τα πουλιά είχαν εκτραφεί, μεταξύ άλλων λόγων, για να υποφέρουν και να πεθάνουν σε προενορχηστρωμένα κονσερβοποιημένα κυνήγια, μια πρακτική, η οποία αντιπροσωπεύει το ύψος της ανθρώπινης αλαζονείας και περιφρόνησης προς τη ζωή των ζώων.

Αυτή η απελευθέρωση είναι αφιερωμένη στα άτομα, που αυτήν τη στιγμή διώκονται ή/και φυλακίζονται, στα πλαίσια του Animal Enterprise Terrorism Act (Τρομοκρατικές Ενέργειες σε Επιχειρήσεις με Ζώα)*. Αυτή η απελευθέρωση έγινε, επίσης, ως μια υπενθύμιση ότι όταν δεν επιτρέπουμε στον φόβο να μας αποτρέψει από την ανάληψη δράσης για την άμεση απελευθέρωση των ζώων, καθιστούμε το AETA άχρηστο.

-A.L.F.

*Σ.τ.Μ.: Το Animal Enterprise Terrorism Act (Τρομοκρατικές Ενέργειες σε Επιχειρήσεις με Ζώα) – AETA είναι ένας ομοσπονδιακός νόμος των Η.Π.Α., που απαγορεύει σε κάθε άτομο να προβαίνει σε ορισμένες πράξεις “με σκοπό να βλάψει ή να παρέμβει στις λειτουργίες μιας επιχείρησης με ζώα“. Το καταστατικό καλύπτει κάθε πράξη, που είτε “ζημιώνει ή προκαλεί την απώλεια οποιασδήποτε πραγματικής ή προσωπικής περιουσίας” είτε “θέτει ένα άτομο σε εύλογο φόβο” για τραυματισμό.

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Bite Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*