Αγγλία: “Λίγα λόγια σχετικά με τον κοινωνικό πόλεμο”

cool-guy-gas-mask-war-art-422961

Στάλθηκε στο Inter Arma:

Να πω λίγα λόγια σχετικά με τον όρο “κοινωνικός πόλεμος”.

Δε με απασχολεί ιδιαίτερα ο κοινωνικός πόλεμος, είμαι αρκετά απασχολημένος με τον αγώνα του δικού μου πολέμου, ενός πολέμου σύμφωνου με τους όρους μου, στο δικό μου μεταβαλλόμενο ρυθμό και για τους δικούς μου λόγους. Αν δεν αγωνιζόμουν για τον προσωπικό αυτό πόλεμο και, αντίθετα, επικεντρωνόμουν σε σύγχρονα αναρχικά ρεύματα και τις δικές τους λειτουργίες “αγώνα”, τότε, η κατάθλιψη και ένα αίσθημα αφόρητης αδυναμίας θα μου είχε σίγουρα πάρει τη ζωή, αν δε με σκότωνε πρώτα η βαρεμάρα.

Είναι ένα έλλειμμα έμπνευσης από την πλειοψηφία των περισσότερων πολιτισμένων αναρχικών και του “κοινωνικού”τους “πολέμου”,που με οδήγησε στο ν’ αγκαλιάσω τη διαρκή σύγκρουση με την κοινωνία που, συχνά, αποδίδεται στους μηδενιστές και τους ατομικιστές περισσότερο απ’ ό,τι στους αναρχικούς (αν και κανονικά θα έπρεπε). Μέσα στη σφαίρα του αναρχισμού, μόνο εκείνοι των οποίων η ανάλυση θέτει τα βασικά θεμέλια κάθε μορφής καταπίεσης – του πολιτισμού, δηλαδή – στο στόχαστρό της, είναι εκείνοι που αξίζουν την αναγνώρισή μου. Δεν έχω χρόνο για “κοινωνικό πόλεμο”που θα στοχεύει στην αναδόμηση του υπάρχοντος συστήματος. Αν ο οποιοσδήποτε αγώνας δε στοχεύει στην αποσταθεροποίηση του συστήματος, με στόχο την ολοκληρωτική και απόλυτη καταστροφή του, καταφέρνει μονάχα να κάνει το σύστημα και την κυριαρχία του ισχυρότερη σε βάρος της αγριότητας.

– Αναρχία, αναρχισμός και αναρχικοί

Αν η αναρχία δε μπορεί παρά να είναι η αδιαπραγμάτευτη και αχόρταγη ελευθερία, τότε ο αναρχισμός δε μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την απόλυτη απαίτηση για την εν λόγω ελευθερία και τον ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια σε κάθε έκφανση του συστήματος και σε κάθε προϊόν γεννημένο από την τοξικότητά του. Δεν υπάρχει τίποτα γεννημένο από τον πολιτισμό, που να μην είναι μολυσμένο από τη δυσωδία της εξουσίας, της εξημέρωσης, του ηγεμονισμού και της δουλείας. Καμία τεχνολογία δε μπορεί να δημιουργηθεί έχοντας υπ’ όψιν το σεβασμό για τη ζωή, γιατί κάθε τεχνολογία γεννιέται από τη σάπια θρησκεία του προοδευτισμού και των ουτοπικών και αποικιοκρατικών στόχων του για παγκοσμίως δεσπόζωντα τεχνοκρατικό διαφωτισμό και/ή κυριαρχία. Δε θα μιλήσω για “αναρχικούς”, αλλά για άγρια ζώα, ανθρώπινα και μη, για να μπορούν να μοιράζονται όλες τις πτυχές που ορίστηκανπροηγουμένως στα λόγια μου ως “αναρχία”και να κερδίσουν, έτσι, το σεβασμό μου, πολύ περισσότερο από τους περισσότερους “αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς”. Ποτέ δε θεώρησα τον εαυτό μου πρωτίστως ως αναρχικό, αντίθετα, η αναρχία με βρήκε και τη βρήκα και αμέσως ένιωσα να επανασυνδέομαι με κάποια προ πολλού χαμένα άκρα, ταπιο ισχυράεξαρτήματαπου κάθε ζώο θα μπορούσε να γνωρίσει, τη στιγμή εκείνη είχαν ξυπνήσει τα άγρια ένστικτά μου.

Όταν σε κάποιον αρνούνται οι εξουσιαστικές δομές του κράτους και των ρεφορμιστών λακέδων του, αυτόν τον ενστικτώδη πόθο για ελευθερία, για’ μένα, η μόνη απάντηση που ταιριάζει είναι να διοχετεύσει τα αισθήματα οργής, μίσους, απελπισίας και της ατέλειωτης αγάπης για τη ζωή, σε βίαιες επιθέσεις ενάντια στο σύστημα, μην κόβοντας, ίσως, κεφάλια από τη Λερναία Ύδρα, αλλά βασανίζοντας αδυσώπητα τα δάχτυλά της, τους καρπούς της, τα μάτια της, τη γλώσσα της – ακόμα και το να πέφτεις μάταια ενάντια στο θωρακισμένο τομάρι της, είναι ένας θάνατος προτιμότερος από το να πεθαίνεις ήσυχα στο κλουβί που μας προσφέρει. Το άγριο τρέξιμο προς τη μεριά του εχθρού μπορεί να σημαίνει ότι είμαι ο πρώτος που θα πέσει***, τότε, τουλάχιστον, οι όποιοι σύντροφοι μπορεί νά’ χω στη ζωή, θα δουν πιο καθαρά πού να επιστρέψουν τη φωτιά.

Χρειάζεται μια φορά να δοκιμάσει κανείς την αληθινή ανόθευτη ελευθερία, κι από κεί κι έπειτα, δεν υπάρχει επιστροφή.

– A.

*Αυτό είναι σχήμα λόγου, φυσικά δε θα ήμουν ο πρώτος που θα σκοτωθεί για την απτόητη ανάγκη του για ελευθερία, ολόκληρη η κοινωνία μας είναι χτισμένη πάνω στα κόκκαλα αυτών των ανθρώπων, βασταζόμενη από τη σάρκα και το αίμα τους κι εγώ σίγουρα δε θα είμαι ο τελευταίος, όσο υπάρχει πολιτισμός.

———

Πηγή: In the belly of the beast

Μετάφραση: Ν9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*