Ελλάδα: Αφίσα και κείμενο για τις απεργίες πείνας

afisa123

Στάλθηκε στο Inter Arma:

Τα κόστη σε αυτόν τον αγώνα για την επανάκτηση των ζωών μας είναι πολύ μεγάλα, κανείς δεν είπε πως θα είναι εύκολο, αλλά, αναμφίβολα, αν είχα την ευκαιρία να διαλέξω μια άλλη ζωή, δε θα άλλαζα αυτήν με τίποτα. (Monica Caballero, αναρχική αιχμάλωτη του ισπανικού κράτους)

Οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι αναρχικοί όμηροι στα κελιά της δημοκρατίας, ξεκινούν από τις 2 Μαρτίου απεργία πείνας κάνοντας το σώμα τους όπλο για την ικανοποίηση του πολιτικού πλαισίου που περιλαμβάνει (συνοπτικά): Κατάργηση των αντιτρομοκρατικών νόμων (187, 187Α), κατάργηση του ‘’κουκουλονόμου’’, κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, οριοθέτηση της επεξεργασίας και χρήσης του DNA σαν αποδεικτικό στοιχείο και την άμεση απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού. Παράλληλα στις 2/3 ξεκινούν απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις φυλακές κορυδαλλού τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και η αναρχική Αγγελική Σπυροπούλου, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση των συγγενικών τους προσώπων που εκδικητικά συνέλαβε η αντιτρομοκρατική και προφυλάκισε η εισαγγελική μαφία.

Η ουσία των αιτημάτων του αγώνα των πολιτικών κρατούμενων στοχεύει στο βαρύ νομικό/κατασταλτικό οπλοστάσιο που χρησιμοποιεί η εξουσία για τη θωράκισή της και την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού. Συνεπώς η απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων αποτελεί μια επιθετική κίνηση που συνδέεται άμεσα με τον πόλεμο ενάντια στο υπάρχον. Έτσι παρά τις όποιες αξιακές μας διαφορές με κάποιους πολιτικούς κρατούμενους, υπάρχουν εκείνες οι στιγμές όπου ο καθένας συμπλέει δίπλα στον άλλο χαράζοντας μια κοινή διαδρομή μέσα και ενάντια στη πραγματικότητα της εξουσίας.

Επιπλέον η απεργία πείνας των συντρόφων της Σ.Π.Φ. και της Α. Σπυροπούλου συναντιέται με τον αγώνα των υπόλοιπων πολιτικών κρατούμενων, πέρα από την αλληλοϋποστήριξη των υποκειμένων τους, στο αίτημα για κατάργηση του τρομονόμου με τον οποίο η αντιτρομοκρατική διώκει τους συγγενείς μελών της Σ.Π.Φ. Η καφρίλα και η αλητεία του δικαστικού/μπατσικού συμπλέγματος επιστρατεύει τον συναισθηματικό εκβιασμό για να κάμψει το ανυποχώρητο πάθος για ελευθερία των αναρχικών της Σ.Π.Φ. Όμως τη περηφάνια και την αξιοπρέπεια εξεγερμένων που αρνούνται να δεχτούν σαν όρο ζωής τη κάθε φυλακή, δε μπορούν να την αγγίξουν.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Σύμπραξη Αναρχικών – Memento Mori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*