Τσεχία: Εμπρηστική επίθεση σε περιπολικό (Olomouc, 26/03/2015)

10420086_713524518766738_7963207378884953778_n

Στάλθηκε στο Inter Arma στα αγγλικά:

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου του 2015, πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση σε περιπολικό, στην πόλη Olomouc. Επίθεση εναντίον του κατασταλτικού μηχανισμού σημαίνει να μάχεσαι για την ελευθερία. Γιατί όπου είναι απαραίτητη η καταστολή, δεν υπάρχει χώρος για ν’ ανθίσει η ελευθερία. Δεν υπάρχει μέρος χωρίς καταστολή. Η καταστολή είναι όργανο του κράτους και του κεφαλαίου. Η καταστολή και η εξουσία είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η καταστολή είναι παγκόσμια. Η καταστολή προέρχεται από το κράτος, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα. Διασφαλίζει τη συνεργασία σε όλον τον κόσμο. Όλοι έχουν συναντήσει κάποια μορφή καταστολής, εκτός από εκείνους που δε γουστάρουν να ζήσουν τη δική τους ζωή. Εκείνους που σκύβουν το κεφάλι και δέχονται τις διαταγές οικειοθελώς. Αυτός που αρνείται την υπάρχουσα τάξη, γνωρίζει τις συνέπειες. Αυτοί που προσπαθούν ακόμα και να διεκδικήσουν τον απλήρωτο μισθό τους μέσω της άμεσης δράσης, άνθρωποι στις άγριες απεργίες, άνθρωποι που επιτίθενται στις διαφημιστικές πινακίδες ή άνθρωποι που λεηλατούν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, το γνωρίζουν. Χαιρόμαστε με κάθε διαδήλωση με συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, που ξεπερνάει τα όρια της νομιμότητας, μόνο, όμως, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανάγκη καταστολής σε βάρος των υπολοίπων. Την πρώτη μέρα, οι άνθρωποι επιτίθενται στους μπάτσους για να παλέψουν ενάντια στους φόρους, την επόμενη, απαιτούν σκληρότερη νομοθεσία εναντίον των αστέγων και των “απροσάρμοστων”, την τρίτη μέρα, γίνονται οι ίδιοι άστεγοι και θέλουν να πηγαίνουν περισσότερα λεφτά από τους φόρους σε κοινωνικές παροχές και την τέταρτη μέρα, βρίσκουν κάποια δουλειά και αποφεύγουν πάλι να πληρώνουν φόρους. Συνθήκες, στις οποίες βιώνουμε την επιρροή στις ζωές μας, δεν πρέπει, όμως, να τις χρησιμοποιούμε σα δικαιολογία. Σημαντικότερες είναι οι αποφάσεις που παίρνουμε. Σε κάθε περίσταση, μπορούμε είτε να υποκύψουμε, είτε ν’ αντισταθούμε.

Εμείς οι αναρχικοί δεν αφήνουμε κανέναν να αποφασίσει για τις ζωές μας. Νιώθουμε μόνο οίκτο για τους ανθρώπους, που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους μέσα στη θλιβερή πραγματικότητα, σε βάρος των άλλων. Σκύβουν την πλάτης τους μπροστά στο υπάρχον και δικαιολογούνται πίσω απ’ τις αντικειμενικές συνθήκες. Εμείς, οι αναρχικοί, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς καταστολή, χωρίς καταναγκασμό. Συνεπώς, αγωνιζόμαστε διαρκώς ενάντια σε κάθε είδος καταστολής, ανεξάρτητα απ’ το αν χτυπάει τις ειρηνικές διαδηλώσεις μαθητών στην άλλη άκρη του κόσμου, ή τους εγκληματίες στην πόλη μας. Νιώθουμε αλληλεγγύη και ειλικρινή συγγένεια μ’ αυτούς, που αγωνίζονται για την καταστροφή του κατασταλτικού μηχανισμού, για την αναρχία. Επαναστάτες, εξεγερσιακούς, αναρχικούς, εξεγερμένους, μαχητές…

Επί του παρόντος, οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα συνεχίζουν τον αδιάκοπο αγώνα ενάντια στην καταστολή. Το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων (ΔΑΚ), Ο Μαζιώτης, ο Γουρνάς, τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και πολλοί άλλοι. Όλοι αυτοί αποφάσισαν να μην παρατήσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν στην καταστολή, ακόμα κι από την αιχμαλωσία. Η επίθεσή μας είναι μια χειρονομία αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Και, συνεπώς, η επίθεσή μας είναι αγώνας για την αναρχία, για να στηρίξουμε τους απεργούς πείνας να κερδίσουν τον αγώνα τους.

Ο αγώνας ενάντια στην καταστολή, είναι και αγώνας ενάντια στην στρατιωτικοποίηση. Στοχεύει, επίσης, ενάντια στο πέρασμα ενός κονβόι του αμερικανικού στρατού, που πρόκειται να κάνει επίδειξη της δύναμής του στη γειτονιά μας. Δε φοβόμαστε τους στρατιώτες και τους μπάτσους, φοβόμαστε την κοινωνία, που επιτρέπει στις ελίτ να διαπράττουν τέτοιες κτηνωδίες, πειθήνια, χωρίς αντίσταση. Μια κοινωνία ζόμπι. Η επίθεση και η δήλωσή μας είναι μια συνεισφορά στο Σχέδιο “Φοίνικας” 2015 “Ας καταστρέψουμε την καταστολή”. Το Σχέδιο Φοίνικας είναι ένα παιχνίδι. Μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι ή να το σταματήσουμε όποτε θελήσουμε. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι, το οποίο παίζουμε με τους δικούς μας κανόνες. Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει στο παιχνίδι. Οποιοσδήποτε μπορεί να φύγει από το παιχνίδι. Όταν κανείς δεν παίζει το παιχνίδι, τότε εκείνο θα σταματήσει να υπάρχει. Αυτό είναι κομμάτι της ζωής. Κάποιο νέο παιχνίδι θα εμφανιστεί αργά ή γρήγορα. Το πιο σημαντικό είναι να παίζουμε με τους δικούς μας κανόνες. Ένα παιχνίδι, που ξυπνάει το πάθος και τη χαρά. Είναι ταυτόχρονα ένα καταστροφικό παιχνίδι. Καταστροφικό για την εξουσία.

Το Σχέδιο Φοίνικας είναι πρακτική αλληλεγγύης και μπορεί να γίνει η δικιά μας μαχητική ανάλυση. Για να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον στη μάχη. Για να σχεδιάσουμε πώς θα στρέψουμε καλύτερα τα όπλα μας ενάντια στο Υπάρχον. Με αυτόν τον τρόπο συνδεόμαστε τώρα και με συνέχεια. Συνδεόμαστε καταστροφικά και δημιουργικά. Δημιουργικά όχι γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι μέσα σε αυτήν την κοινωνία. Γιατί ό,τι δημιουργηθεί μέσα σε αυτήν την κοινωνία, θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο καταστολής, αν δεν είναι καταστροφικό για το Υπάρχον.

Κρατάμε έναν νέο κόσμο στις καρδιές μας. Έναν κόσμο, όπου η δημιουργία δε μετατρέπεται σε εργαλείο καταστολής. Στον τωρινό κόσμο υπάρχει μόνο ο αγώνας για ελευθερία. Ένας αγώνας, που είναι γεμάτος δημιουργηκότητα και χαρά για εκείνους, που δε θέλουν να είναι αλυσοδεμένοι. Ένας αγώνας, που είναι καταστροφικός για τις αλυσίδες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παλέψει κανείς για έναν πιο όμορφο κόσμο.

Έχουμε, επίσης, και ένα μήνυμα για τους συντρόφους στο εξωτερικό. Οι πρώτες αναφορές για τους αναρχικούς της πράξης, Ε.Ο. Επαναστατικός Αγώνας, ΣΠΦ, FAI-IRF κλπ. εμφανίστηκαν εδώ πριν από 3 χρόνια. Ο επίσημος αναρχισμός, το κράτος και το κεφάλαιο προσπαθούν σκληρά να καταστείλουν κάθε μαχητική τάση. Όταν διαβάζουμε τις πληροφορίες για το επίσημο κίνημα στην Ελλάδα, μας φαίνεται ότι υπάρχει η ίδια κατάσταση στη χώρα μας. Η απόδειξη είναι ότι κανένας μέχρι τώρα δεν είχε αναμεταδώσει τις πληροφορίες για την απεργία πείνας. Ο καθένας έχει τους δικούς του χρόνους, αλλά φαίνεται πως κάποια καλέσματα πέφτουν σε κουφά αυτιά. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα η κατάσταση εδώ. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό για εμάς να αναφερθούμε σύντομα στο περιεχόμενο του αναρχισμού εδώ στην Τσεχία.

FAI-IRF πυρήνας “Ποίηση της φωτιάς”

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς της πράξης

Για τη διάχυση της θεωρίας και της πράξης της Μαύρης Διεθνούς

Ζήτω η FAI-IRF

Σχέδιο “Φοίνικας” 2015 “Ας καταστρέψουμε την καταστολή”

Για την Αναρχία

———-

Μετάφραση: Inter Arma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*