Ελλάδα: Νέα ενημέρωση για τον αναρχικό απεργό πείνας Σπύρο Μάνδυλα

this

Στάλθηκε στο Inter Arma:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ

Η αίτηση που κατέθεσε ο σύντροφος – απεργός πείνας Σπύρος Μάνδυλας έφτασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με φαξ, πρωτοκολλήθηκε και έφτασε στο αρμόδιο για τον προσδιορισμό δικάσιμου γραφείου. Κατατέθηκαν και οι ιατρικές γνωματεύσεις που υπάρχουν για τον σύντροφο Σπύρο Μάνδυλα. Την αίτηση θα δει ο Εισαγγελέας Εφετών για να προσδιορίσει την ημερομηνία δικάσιμου για το αίτημα αυτό (για να γίνει κανονικό ακροατήριο πάλι). Η γραμματέας θα το θέσει υπόψιν του κατά προτεραιότητα.

Το σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι για να προσδιορίσει δικάσιμο ο εισαγγελέας θα πρέπει η απόφαση του ΜΟΔ να έχει καθαρογραφεί (δηλαδή να έχουν καταγραφεί με ακρίβεια όλα, παραστάσεις αναβολές, διακοπές, μετατροπές, κατηγορίες, μαρτυρίες, προτάσεις εισαγγελέων, δικηγόρων, αποφάσεις, ΟΛΑ). Σύμφωνα με την γραμματέα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν τον Ιούνιο, καθώς η απόφαση είναι 200 σελίδες και πρέπει να περάσει και από τον πρόεδρο του ΜΟΔ και μετά θα ολοκληρωθεί. Είναι πολύ μεγάλη η δικογραφία, ώστε να καθαρογραφεί άμεσα.

Αν αύριο δεν δώσει ο εισαγγελέας δικάσιμο με ακαθαρόγραφη απόφαση (πράγμα που μόνο κατ’ εξαίρεση μπορεί να το κάνει, αν το κάνει), δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βγει, πέρα από το να μαζευτεί το χρηματικό ποσό της εγγύησης.

Η σοβαρότητα της κατάστασης του συντρόφου μας Σπύρου Μάνδυλα – απεργού πείνας από 14/03/15 – δεν αφήνει κανένα περιθώριο αδιαφορίας και αργοπορίας με γραφειοκρατικά τερτίπια από τις δικαστικές αρχές. Σε περίπτωση πρόκλησης οποιασδήποτε βλάβης ή δυσλειτουργίας στην υγεία του Σ. Μάνδυλα (λόγω της χρονικής καθυστέρησης) υπεύθυνοι καθίστανται , όχι μόνο οι 39 συγκατηγορούμενοι του, αλλά και η δικαστική εξουσία.

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Αναρχικό Στέκι Ναδίρ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*