Τσεχία: Μαζική αστυνομική επιχείρηση εναντίον αναρχικών με τρεις προφυλακίσεις

tribal_anarchy_by_edsaavas-d3bi9qk

Μετά από μαζική επιδρομή ενάντια σε αναρχικούς το βράδυ της Τρίτης, τρεις άνθρωποι κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία και συνελήφθησαν. Όλη η αστυνομική επιχείρηση, που ονομάστηκε “Φοίνικας”, ξεκίνησε νωρίς το πρωί με κατ’ οίκον έρευνες σε δεκάδες ιδιωτικά διαμερίσματα και στο κοινωνικό κέντρο “Ateneo” στην πόλη Most. Περίπου 20 άνθρωποι συνελήφθησαν, σε κάποιους από αυτούς έκαναν μόνο ερωτήσεις και τους άφησαν αμέσως.

Τρεις άνθρωποι κατηγορήθηκαν για απόπειρα τρομοκρατίας (12-20 χρόνια φυλακή), κάποιοι άλλοι ερευνήθηκαν επισήμως για το ίδιο έγκλημα, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι. Ακόμη, άλλοι κατηγορήθηκαν ότι δεν ανέφεραν αυτό το σοβαρό έγκλημα. Τρία άτομα συνελήφθησαν. Καθώς ορισμένοι σέρβερ κατασχέθηκαν, οι περισσότερες τσέχικες αναρχικές ιστοσελίδες έχουν πέσει.

Το σενάριο της αστυνομίας είναι ότι η ομάδα των ανθρώπων σχημάτισε “αυτόνομο πυρήνα” και σχεδίασε την επίθεση σε ένα τρένο που μετέφερε πλεόνασμα στρατιωτικού εξοπλισμού ή με αυτοκίνητα Hyundai με βόμβες μολότοφ. Ήταν οργανωμένη ομάδα, επειδή ένας από αυτούς έπρεπε να έχει αγοράσει βενζίνη και οι άλλοι έπρεπε να έχουν φέρει μπουκάλια.

Η αστυνομία επίσης τους συνδέει με κάποιες περιπτώσεις εμππρηστικών επιθέσεων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αστείες. Στο άρθρο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από ένα από τα περιπολικά, που προσπάθησαν να κάψουν. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία ζημιά, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται τρομοκρατία: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-praha/291622/anarchisti-policistum-zapalili-auto-kvuli-centru-poliklinika.html

Τσεχικές ομάδες αναρχικών έβγαλαν μια κοινή ανοιχτή επιστολή υποστηρίζοντας ότι ο μόνος στόχος της επιχείρησης είναι να φοβίσει το κίνημα, το οποίο πρόσφατα άρχισε να αποκτά κάποια δημόσια στήριξη, αναφέροντας ειδικά τον αγώνα του δικτύου αλληλεγγύης της Πράγας για την καταβολή μισθών στο τσέχικο εστιατόριο “Rizkarna” και την περίπτωση του αυτόνομου κοινωνικού κέντρου “Klinika”.

Η διαδήλωση της Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκε με 400 άτομα. Ένας από τους ακτιβιστές που ερευνήθηκαν, μίλησε εκεί. Την επόμενη εβδομάδα, η Έκθεση Αναρχικού Βιβλίου λαμβάνει χώρα στην Πράγα, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες δράσεις της χρονιάς του αναρχικού κινήματος.

Από τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: 325

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*