Τσεχία: Η επιχείρηση “Φοίνικας” της αστυνομίας ενάντια στους αναρχικούς συνεχίζεται

acab_graf_drip_grande

Στάλθηκε στο Inter Arma η μετάφραση:

Η αστυνομία μόλις ανακοίνωσε οτι οι τρεις άνθρωποι, απ´αυτούς που κρατούνται, κατηγορούνται για τρομοκρατία. Σύμφωνα με τον τσέχικο νόμο, η ελάχιστη ποινή φυλάκισης γι’ αυτό το έγκλημα είναι 12 χρόνια και είναι από τα πολύ λίγα αδικήματα, που έχουν πιθανή ισόβια κάθειρξη. Δύο άλλοι άνθρωποι κατηγορούνται για συγκάλυψη και οι άλλοι δύο για κατοχή παράνομου οπλισμού (η αστυνομία δήλωσε οτι βρήκαν μια ωρολογιακή εκρηκτική μηχανή). Η υπόθεση είναι προφανώς πολύ σοβαρή. Η κατηγορία της τρομοκρατίας δίνει στην αστυνομία μερικά έξτρα δικαιώματα και δύναμη.

Άλλα άτομα, που έχουν συλληφθεί, διερευνούνται για “στήριξη του κινήματος, που επιδιώκει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας”, το οποίο είναι ένα έγκλημα, που έχει οριστεί για χρήση εναντίων κινημάτων μίσους [ρατσιστικά/ακροδεξιά].

Η αστυνομία διέρρευσε αυτήν την υπόθεση δημόσια: οι κατηγορούμενοι είχαν σχεδιάσει μια επίθεση με μολότοφ σε ένα τρένο που μετέφερε αυτοκίνητα Hyundai. Δύο απο αυτούς θα είχαν “εκρηκτικά”, δύο άλλοι θα έπρεπε να επιτεθούν στο τρένο και οι τρεις τελευταίοι θα ήταν αυτοί που θα κρατούσαν τσίλιες. Η επίθεση αυτή θα έπρεπε να γίνει τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δε συνέβη ποτέ για έναν άγνωστο λόγο, είναι πιθανό απλά να καθυστέρησε.

Η αστυνομία δήλωσε ότι όλοι οι συλληφθέντες ανήκουν στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Όλα τα άτομα ήταν υπό παρακολούθηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό

———

Πηγή: 325

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*