Ισπανία: 13 Ιουνίου – Ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης με τους αναρχικούς στην Ισπανία

1331446195.preview

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται ένα αυξανόμενο κύμα καταστολής εναντίον Αναρχικών και άλλων ριζοσπαστών, εδώ στην Ισπανία, το οποίο χαρακτηρίζεται καλύτερα από τις αστυνομικές επιχειρήσεις Πανδώρα και Πινιάτα. Δρώντας σε απάντηση σε κινήματα, εξεγέρσεις και αναταραχές σε όλην τη χώρα, ειδικά στην Καταλωνία, το κράτος έχει συλλάβει δεκάδες συντρόφους, συχνά κάτω από την πρόφαση της αντι-τρομοκρατίας. Το αποτέλεσμα είναι να προωθηθεί ένα κλίμα φόβου και αδράνειας.

Ενώ οι περισσότεροι που βρίσκονταν προφυλακισμένοι πριν τη δίκη έχουν αφεθεί ελεύθεροι, όλοι ακόμη έχουν εκκρεμείς κατηγορίες. Τώρα είναι η στιγμή μας να δείξουμε πως οι προσπάθειές τους να μας φιμώσουν δε θα αποδώσουν και ότι μια τέτοια πράξη δε θα περάσει χωρίς αντίποινα.

Η 13η Ιούνη είναι ημέρα δράσης και αλληλεγγύης για όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, σε σχέση με αυτές τις αστυνομικές επιχειρήσεις και άλλες. Αυτή τη μέρα, στη Βαρκελώνη, θα γίνει μαχητική διαδήλωση και στη Μαδρίτη θα ξεκινήσει η αρχή μιας καμπάνιας. Καλούμε σε αλληλεγγύη και στήριξη από συντρόφους διεθνώς, με όποιον τρόπο θεωρούν εφικτό και σκόπιμο.

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Insurrection News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*