Χιλή: Κείμενο της αναρχικής κρατούμενης Tamara Sol

FreeTamara

Στις 27/05/2015 η αναρχική Tamara Sol μετήχθη στις φυλακές υψίστης ασφαλείας COF, στο Σαντιάγο. Η υπηρεσία της φυλακής που βρισκόταν δεν της επέτρεψε να αποχαιρετήσει τις συγκρατούμενές της και να μαζέψει τα πράγματά της, πράγμα που προκάλεσε τη βίαιη αντίδραση της Tamara, με αποτέλεσμα να κλειστεί στην απομόνωση. Δε γνωρίζουμε ακόμα σε πια πτέρυγα θα τοποθετηθεί από τους ανθρωποφύλακες στη νέα φυλακή.

Σαντιάγο, Χιλή: Γράμμα της συντρόφισσας Tamara Sol

Χρονιά 2015, Φθινόπωρο, Νέα Σελήνη

Αυτές είναι οι πρώτες δημόσιες λέξεις μου μέσα απο το διαδίκτυο μετά την καταδίκη μου σε 7 χρόνια και 61 μέρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κλοπή.

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως ο Angry (σ.τ.μ. Sebastian Oversuij) ήταν ζευγάρι μου ή ότι είχα κάποια σχέση μαζί του, κάτι το οποίο διαψεύδω εντελώς. Ήταν ένας πολύτιμος σύντροφος, με τον οποίο μοιράζομαι αμέτρητες ιδέες και συναισθήματα. Ήταν μηδενιστής αναρχικός και αναλαμβάνω την ευθύνη της εκδίκησης για την δολοφονία του ως πολιτική πράξη, αφού πάντα θα πιστεύω πως ο θάνατός του δεν ήταν τυχαίος. Ας μην ξεχνάμε πως το κανάλι TVN ανέφερε την πράξη ως ‘ηρωική’, παρόλο που δεν υπήρξε κλοπή για να αποτραπεί.

Παρόλο που δεν πυροβόλησα τον ίδιο που έσφιξε τη σκανδάλη και ξαναέριξε μέχρι να τον σκοτώσει, η δράση είναι ξεκάθαρη και το μήνυμα επίσης, φύλακες: δεν μπορείτε να συνεχίσετε να σκοτώνετε τους αδερφούς μας, ούτε να ρισκάρετε τις ζωές σας για έναν πενιχρό μισθό, ούτε για κανένα ποσό. Αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που φυλάτε, ποια είναι τα αφεντικά σας, ποιανού είναι τα λεφτά που φυλάτε με τη ζωή σας!

Δεν πιστεύω στη δικαιοσύνη.

Οι φυλακές, μαζί με όλο το δικαστικό σύστημα, είναι φτιαγμένες απο πλούσιους ανθρώπους, ισχυρούς, μόνο για να περιφρουρήσουν τις ιδιοκτησίες και τη θανατηφόρα κοινωνική τάξη τους. Οι αστυνόμοι, δικαστές, εισαγγελείς, χωροφύλακες, δουλεύουν γι’ αυτό και, συνεπώς, γίνονται εχθροί μου χωρίς αμφιβολίες.

Υπάρχουν πράγματα που σαν ατομικότητες δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσουν όσον αφορά το Κράτος και την εξουσία που αυτό ασκεί πάνω στον καθένα. Ο εγκλεισμός, η δολοφονία, η κλοπή των ζωών μας για την καλοπέραση κάποιων, είναι η Τρομοκρατία του Κράτους. Όπως αυτό που σήμερα ζούνε οι Nataly Casanova, Guillermo Durán, Juan Flores και Enrique Guzmán, που χωρίς καμία απόδειξη που να βεβαιώνει τη συμμετοχή τους σε κάποια από τις βομβιστικές επιθέσεις, διώκονται και φυλακίζονται με ένα μιντιακό-δικαστικό θέαμα σαν τρομοκράτες και κινδυνεύουν με ποινές που θα τους στοιχίσουν τις ζωές τους. Όπως η δολοφονία του συντρόφου Angry, που σίγουρα ο φύλακας ήταν τοποθετημένος αυτήν την ίδια μέρα της επίθεσης για να σκοτώσει, ήταν απεσταλμένος να κάνει “αυτήν τη δουλειά” και υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτό. Γιατί η αηδιαστική δικαιοσύνη δεν τιμωρεί τον φύλακα;

Αυτός είναι ο τρόμος του Κράτους, όταν νομιμοποιείται ο θάνατος ενός ανθρώπου για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας, όταν φυλακίζει δεκάδες φτωχούς ανθρώπους για πράξεις που δε συγκρίνονται με την καταστροφή που προκαλούν για αιώνες στη γη, ούτε συγκρίνονται με το πώς η δικτατορία εμφύτεψε τον νεοφιλελευθερισμό με το ζόρι, σκοτώνοντας, βασανίζοντας και εξαφανίζοντας ανθρώπους. Αυτοί που τα έκαναν έχουν ονοματεπώνυμα και ακόμα ζούνε, ακόμα συνεχίζουν να δουλεύουν, περπατώντας στους δρόμους, σαν τον καταραμένο Labbé, που βγήκε με εγγύηση για 500.000 αισχρά πέσος. Ούτε πιστεύω πως θα έπρεπε να πάει στη φυλακή.

Μα τότε… τι θα γίνει με αυτούς τους τρομοκράτες; Τι θα γίνει με τους Angelini και τους Matte, που αφήνουν όλον τον λαό του νότου χωρίς νερό και παρθένα δάση;

Είναι η Bachelet ή η Εκτελεστική Εξουσία, που τους προφυλάσσει μέσα από τα διατάγματα και τους νόμους που τους προστατεύουν, συνεισφέροντας στο να πλουτίζουν όλο και περισσότερο. Και εις βάρος ποιών; Ολόκληρων κοινοτήτων που δεν μπορούνε να φυτέψουν λόγω της ξηρασίας, αναγκάζοντάς τις να δουλεύουν γι’ αυτούς μέχρι να πεθάνουν στη δουλειά. Αυτό είναι τρομοκρατία!

Τα μέσα ενημέρωσης χειραγωγούν τα γεγονότα και την πληροφορία βγάζοντας απαίσια πατριαρχικά προγράμματα, όπου οι γυναίκες είναι ένα αντικείμενο και οι άντρες είναι αφέντες. Επίσης, καλούν τους πολίτες να συνεργαστούν με την αστυνομία για τη σύλληψη φτωχών ανθρώπων και απλών κλεφτών με χοντροκομμένα προγράμματα όπως το “133” ή τους λεγόμενους “ειδησεοκυνηγούς”, μεταμορφώνοντας τους γείτονες σε μπάτσους, βασανιστές, ρουφιάνους, ενώ για τους πολιτικούς κλέφτες, όπως ήταν η υπόθεση Cascadas, υπόθεση Penta, ή ακόμα και ο ίδιος ο γιός της προέδρου Bachelet, δεν τους κάηκε καρφί, όλοι ελεύθεροι, υγιείς και αβλαβείς. Όλοι είναι μέρος της Χιλιανής ολιγαρχίας, του Κράτους και της εξουσίας.

Δεν μπορούμε, σαν άτομα με προσωπική θέληση, να κανονικοποιήσουμε την παντοδυναμία του νόμου που τους προφυλάσσει και ακόμα λιγότερο να προστατεύσουμε τις ιδιοκτησίες και τα λεφτά τους.

Οι κοινωνικές συμπεριφορές καθορίζονται από τους ίδιους τους ανθρώπους. Το Κράτος είναι μια νοητική δομή, που υποστηρίζεται απο τη δημόσια εξουσία, τους δουλικούς καραμπινιέρους της Χιλής, τη χωροφυλακή και όσους δουλεύουν γι’ αυτό αναγνωρίζοντάς το ως αναγκαίο.

Δε χρειαζόμαστε Κράτος, ούτε Κυβέρνηση. Στα χέρια μας είναι η κατάρρευση της μοντέρνας σκλαβιάς, η έφοδος προς τις ζωές μας, η κατεδάφιση των προνομίων. Ας μη δουλεύουμε πια γι’ αυτούς, ας μην αναγνωρίζουμε τις εξουσίες, αφού ξέρουμε ότι η δημοκρατία ολόκληρη είναι μέρος ενός μιντιακού-νοητικού θεάματος για να διατηρεί ανέγγιχτα τα πολύτιμα πλούτη τους, χωρίς κανείς να τους ακουμπήσει και να τους ενοχλήσει. Γι’ αυτό υπάρχει η κοινωνική ειρήνη και η δημόσια τάξη τους… γιατί φοβούνται να τα χάσουν όλα, γιατί χωρίς πλούσιους δεν υπάρχουν φτωχοί, χωρίς Κράτος δεν υπάρχει νόμος, χωρίς πατριαρχία δεν υπάρχει εξουσία, ούτε κυριαρχία. Η ελευθερία του να ζήσουμε αυτόνομα είναι στα χέρια μας, χωρίς προστάτες, ούτε αφέντες, ούτε ωράρια. Ας εκτιμήσουμε τη θέλησή μας, είμαστε ικανοί να απομακρυνθούμε απο τον υλισμό, τις ανέσεις, την κατανάλωση. Ας ξαναγίνουμε σοφοί, να ακούμε τους γέρους, τα παιδιά. Ας αφήσουμε τους δίπολους ρόλους, που παράγουν εξαρτήσεις και ιεραρχίες στις σχέσεις και ας είμαστε οι εαυτοί μας χωρίς επιφυλάξεις. Δε χρειαζόμαστε έναν πατέρα, έναν άντρα, ούτε ένα κράτος που να μας προστατεύει, η δημιουργικότητα και η γνώση είναι έμφυτες ικανότητες που καθορίζουν το είναι μας, μπορούμε να αυτοσυντηρηθούμε με αυτά που μας δίνει η γη, δε χρειαζόμαστε περισσότερα. Ας αισθανθούμε ξανά, ας ξανακοιτάξουμε μέσα μας, ας επανασυνδεθούμε με τη ζωή, τη φύση, μαθαίνοντας από τους προγόνους μας. Η τεχνολογία και η επιστήμη δεν είναι υπέρ μας και αυτές ανήκουν στους πλούσιους. Η Monsanto είναι ένα σαφές παράδειγμα: χρησιμοποιώντας τη βιοτεχνολογία για να επέμβουν σε σπόρους και αγροτικές εκτάσεις, δίνοντάς τους αντοχή σε ένα μοναδικό φυτοφάρμακο (καρκινογόνο), που επίσης τους ανήκει, παίρνοντας τον απόλυτο έλεγχο των εκτάσεων με φρούτα και λαχανικά, τη βάση της διατροφής μας.

Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με τα δάση και τις φυτείες με πεύκα και ευκάλυπτους, που είναι σημαντική ύλη για εξαγωγή και έτσι μια απο τις βασικές πηγές πλούτου, η μονοκαλλιέργεια αυτών των ειδών, απαιτεί ειδικό φυτοφάρμακο για να αντιμετωπιστούν επιδημίες, έχοντας ήδη παρέμβει βιοχημικά για να αντέχουν σε αυτά και κάθε είδους θερμοκρασία, απαιτώντας περισσότερη ποσότητα νερού από ένα παρθένο δάσος, ρυπαίνοντας και αποστειρώνοντας τη γη.

Πειραματίζονται με τα σώματά μας, εφευρίσκοντας ασθένειες και πουλώντας μας τα αντίδοτα μέσα από τη φαρμακευτική μαφία και τις ξεδιάντροπες διαπλοκές της.

Πάντα αποπλανώντας μέσα από τη διαφήμιση (κοροϊδία) για να καταναλώσουμε συγκεκριμένα τρόφιμα για “καλή υγεία”, όπως το γάλα (επαναλαμβανόμενοι βιασμοί), το κρέας (πτώματα) ή αυγά, ενθαρρύνοντας τη μαζική εμπορευματοποίηση των ζώων, σε κέντρα βασανισμού και αρρώστιας για αυτά τα όντα (όπως τα Agrosuper, Superpollo ή οποιοδήποτε σφαγείο).

Η ολιγαρχία υποστηριζόμενη από το Κράτος είναι οι τρομοκράτες.

Ας καταλάβουμε πως η ιδέα της κατανάλωσης και κατοχής είναι κενή, δεν έχει τίποτα να κάνει με τη ζωή και τη σοφία του να καταλάβεις πως είμαστε μέρος ενός σύμπαντος και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίρνουμε μέρος στην τεράστια ζημιά που οι ισχυροί προκαλούν στον πλανήτη στον οποίο ζούμε, αφού όλα είναι για τα προνόμιά τους. Αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, μπορούμε να τους σταματήσουμε και να επανακτήσουμε την αυτονομία μας, προσωπική θέληση, ευαισθησία, γονιμότητα της γης και των σωμάτων μας, την απόλαυση του να ζούμε χωρίς συναισθηματική ή σεξουαλική μιζέρια, απολαμβάνοντας το χάος της ροής των ελεύθερων σχέσεων και της άγριας φύσης.

Χωρίς τύψεις χαίρομαι να ξέρω πως συνεχίζουν να παραμένουν και να γεννιούνται καρδιές ανήσυχες, εξεγερμένες και αυτόνομες, όντα που δεν αποπλανούνται από την άνεση του νεοφιλελευθερισμού και της δημοκρατίας. Τις κουβαλάω πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου. Μια μεγάλη αγκαλιά απο εδώ, να ξέρετε ότι οι δράσεις σας μας κάνουν δυνατές και μας φωτίζουν τις μέρες.

Η αλληλεγγύη σε όλες τις μορφές της μας κρατάει όρθιες, γι’ αυτό χαιρετώ με αγάπη τους μικρούς της Villa Francia και τους συντρόφους που αρκετοί κατέληξαν ξυλοδαρμένοι ή φυλακισμένοι, πάντα έτοιμοι να αναμετρηθούνε με κλωτσιές και μπουνιές με τους μπάτσους σε κάθε συνεδρίαση αυτής της αηδιαστικής δικαστικής διαδικασίας,. Ας ξέρουν πως είναι γενναίοι μαχητές. Ευχαριστώ τα αδέρφια μου που ποτέ δε σταμάτησαν να με επισκέπτονται και να μου μαγειρεύουν νόστιμα πράγματα. Σας αγαπώ πολύ και μου λείπετε.

Όλον τον σεβασμό μου στη δικηγορική ομάδα υπεράσπισης. Το εργαλείο που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν βγάζει συντρόφους από τη φυλακή. Είναι συγκεκριμένες δράσεις μέσα στην αντιπαράθεση δυνάμεων… ένα όπλο.

Τρυφερούς και αλληλέγγυους χαιρετισμούς στους Freddy, Marcelo, Juan, Carlos, Hans, Alfredo, Alejandro και Nicolás, αιχμάλωτους στα κελιά του Χιλιανού Κράτους.

Συνένοχη αγάπη στην Tato και τον Javier, δύναμη στους Nataly, Juan και Guillermo, ενώ είναι σε υγρή απεργία πείνας για 45 μέρες, δύναμη στον Enrique Guzmán, όλη τη στήριξή μου σε αυτήν τη δύσκολη μάχη.

Αλληλεγγύη και σεβασμό στον κόσμο της γης στο Wallmapu!

Αλληλεγγύη με όλους τους φυλακισμένους του κόσμου!

Ενάντια στην πατριαρχική τεχνο-βιομηχανική κοινωνία!

Ενάντια στο κράτος, την ολιγαρχία και κάθε μορφή κυριαρχίας!

Για την καταστροφή όλων των κλουβιών!

Καρδιά, θέληση, μνήμη, διαίσθηση και ένστινκτο! Εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας!

Ana, Luisa, Manuel, Alen, σας αγαπώ άπειρα.

SOL MALEN

ΜΗΔΕΝΙΣΤΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ

ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ 2 ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ SAN MIGUEL

———

Μετάφραση: βαρβαρ για το Inter Arma

Πηγή: Instinto Salvaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*