Ελλάδα: “Σχετικά με τα γεγονότα της Τετάρτης” από τη Σύμπραξη αναρχικών – Memento Mori

kammeni-trapeza

Στάλθηκε στο Inter Arma:

Σχετικά με τα γεγονότα της Τετάρτης

Αυτές είναι οι μέρες των αριθμών. Οι μέρες που τα στρατόπεδα οργανώνονται, μετράνε φίλους, εχθρούς και υποστηρικτές. Οι μέρες που όλοι οι γραφειοκράτες τυφλοπόντικες, έμποροι της αλήθειας κατεβάζουν από τα ράφια τους τα βιβλία των οικονομικών αναλύσεων ζεσταίνοντας απαρχαιωμένο μαρξισμό, τον οποίο σκοπεύουν να σερβίρουν μαζί με το συσσίτιο του δήμου. Οι μέρες που η κοινωνική αλλοτρίωση περιορίζεται στην σφαίρα της οικονομίας πριν από τη συθέμελη κατάρρευσή της. Οι μέρες που το κάθε φιλήσυχο ανθρωπάκι αναζητά διακαώς ελπίδα στο μέγεθος της άδειας πλέον τσέπης του. Οι μέρες που οι ιερείς κάθε ιδεολογίας αντιλαμβάνονται ως ευκαιρίες για την επέκταση των παραμάγαζών τους απευθυνόμενοι σε ένα πιο δεκτικό κοινό. Οι μέρες μιας προσυμφωνημένης “προδοσίας”. Οι μέρες που τα φαντάσματα του έθνους, της τάξης, της δημοκρατίας, του λαού ποτίζονται από την οικονομική απελπισία. Οι μέρες της πολιτικής κυριαρχίας. Οι μέρες που η κοινωνική συνεισφορά κάθεται στη λαιμητόμο του προδότη και του καταχραστή. Οι μέρες που η σιωπή είναι συνενοχή και οι κραυγές των όχλων μολύνουν τον αέρα. Οι μέρες της μικρότητας και της υπογραφής συμβολαίων υποταγής. Οι μέρες που ο φόβος και η ανασφάλεια θεριεύουν καταβροχθίζοντας τα τελευταία απομεινάρια της θέλησης για ζωή. Οι μέρες που οι άνθρωποι ηθελημένα αγκαλιάζουν τη στατιστικοποίησή τους, φορώντας το κουστούμι του πολίτη, του αγανακτισμένου, του επαναστάτη, του πατριώτη. Οι μέρες που οι σχέσεις, οι αντιδράσεις, οι επιθυμίες, τα συναισθήματα, οι συλλογισμοί βάλλονται στην κατεύθυνση που ορίζουν οι οικονομοκρατούμενες ιδεολογίες του τίποτα. Οι μέρες της σήψης. Οι μέρες της αδυναμίας.

Αυτές οι μέρες όμως, είναι κάτι παραπάνω. Είναι οι δικές μας μέρες. Αρνούμενοι να κληρονομήσουμε το παραμικρό από αυτόν τον κόσμο, εκεί που κάποιοι βλέπουν ευκαιρίες για τη συγκρότηση επαναστατικών στρατευμάτων και ελευθεριακών κινημάτων, εμείς αντιλαμβανόμαστε μόνο την ευκαιρία για την εξάπλωση της αποσταθεροποίησης με σκοπό τη δημιουργία καταστάσεων χάους, αυτοπραγμάτωσης και ποιητικής καταστροφικής έκστασης. Η ολική καταστροφή της οικονομίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ολομέτωπης επίθεσης στο υπάρχον. Ως αναρχικοί μηδενιστές είμαστε ενάντια στην ψυχρή λογική των αριθμών και της σιγουριάς με την οποία αξιολογούν τις επιθυμίες μας, ορίζουν τις ανάγκες μας και διαχειρίζονται τις ζωές μας, όποιο κι αν είναι το πρόσημό τους. Η οικονομική κρίση ανήκει στον κόσμο της μάζας, της εξουσίας, της πολιτικής, της ασφάλειας, της μετριότητας, της υποταγής, της σήψης. Ας σφαχτούν οι υποστηρικτές του υπάρχοντος για τη διαχείρισή του και το οικονομικό του πρόσημο. Εμείς εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να επιτεθούμε και να διευρύνουμε τον αναρχικό πόλεμο, μεταφέροντας τα δικά μας ατόφια μηνύματα. Δεν επιτιθόμαστε στο όνομα καμίας πατρίδας και κανενός λαού. Επιτιθόμαστε για τον θάνατο της ρασιοναλιστικής δικτατορίας. Επιτιθόμαστε για την καταστροφή της κοινωνικής μηχανής. Επιτιθόμαστε για το τέλος της ηθικής της οικονομίας. Επιτιθόμαστε για να πάρουμε εκδίκηση για την φύση που αντικειμενοποιείται και λεηλατείται στο όνομα της βιομηχανικής επέκτασης. Επιτιθόμαστε για τους συντρόφους μας που βρίσκονται φυλακισμένοι στα κάτεργα της κοινωνίας. Επιτιθόμαστε για να ξορκίσουμε, όχι την οικονομική, μα την υπαρξιακή φτώχεια στην οποία είμαστε καταδικασμένοι. Επιτιθόμαστε για τη δική μας ευχαρίστηση και τον θρυμματισμό της διαχωρισμένης σκέψης. Επιτιθόμαστε γιατί στα συντρίμμια και στις στάχτες της κοινωνίας του θανάτου βλέπουμε τους ορίζοντες ενός άλλου κόσμου παράλληλου με αυτόν. Τον δικό μας κόσμο της επιθυμίας, της δύναμης, της συναισθηματικής αφθονίας και της υπαρξιακής πληρότητας.

Ούτε για μια στιγμή μην μας λογαριάσετε για τους νέους βοσκούς του κοπαδιού

Μόνος μας στόχος η όξυνση της ολομέτωπης αναρχικής επίθεσης

Υ.Γ. η σύντομη αυτή τοποθέτηση αποσκοπεί στην αποσαφήνιση των θέσεών μας πάνω στα γεγονότα της Τετάρτης. Ξέρουμε το πόσο πολύ αρέσκονται οι κάθε είδους καθοδηγητές στην εκμετάλλευση γεγονότων για τον αισθητικό καλλωπισμό της στάνης τους και δεν έχουμε καμία πρόθεση να αφήσουμε τους πολιτικάντηδες να μας εντάσσουν στο πλαίσιο μιας αυθαίρετης φανταστικής λαϊκής αντίδρασης.

Σύμπραξη αναρχικών – Memento Mori

One Comment

  1. πρακτικος says:

    η πιο αυθεντικη αναρχικη περιγραφη του τι εγινε την τεταρτη στους δρομους της φωτιας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*