Ελλάδα: Αφίσα, κείμενο και πανό για τις υποθέσεις του αναρχικού Νίκου Ρωμανού και των Εύη Στατήρη και Αθηνά Τσάκαλου

Στάλθηκε στο Inter Arma:

«Φτάσε όπου δεν μπορείς»
Ν. Καζαντζάκης

Εδώ και 4 μήνες το κράτος κρατά αιχμάλωτη τη σύντροφο του Γ. Τσάκαλου, Εύη Στατήρη, και την μητέρα αυτού και του Χ. Τσάκαλου, Αθηνά Τσάκαλου, αποκλεισμένη στο νησί της Σαλαμίνας, στερώντας της την δυνατότητα να επικοινωνήσει με τα παιδιά της.

Οι διώξεις αυτές έρχονται ως αντίποινα στον πόλεμο που έχουν κηρύξει και συνεχίζουν να διεξάγουν ακόμα και μέσα από τα τείχη της φυλακής τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που δεν σταμάτησαν να κυνηγούν την ελευθερία προετοιμάζοντας οι ίδιοι το γκρέμισμα της φυλακής τους.

Για την ίδια υπόθεση βρίσκονται προφυλακισμένοι η συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου και ο σύντροφος Χρήστος Ροδόπουλος.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο της φυλακής αρνείται να χορηγήσει τις άδειες που κέρδισε με την απεργία πείνας ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός.

Αρκετά χιλιόμετρα μακρυά, στη Χιλή, οι σύντροφοι Νάταλυ, Χουάν και Γκιγέρμο ξεκίνησαν μια απεργία πείνας απαιτώντας, αναμεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του συντρόφου Ενρίκε Γκουσμάν. Η απεργία πείνας έληξε έπειτα από την αποφυλάκιση του Ενρίκε. Όμως τέσσερις μέρες αργότερα, τα καθάρματα του δικαστικού συμβουλίου, ακύρωσαν τελικά την απόφαση αυτή και στείλανε εκ νέου τον σύντροφο στη φυλακή του Σαντιάγο.

Εμείς από την πλευρά μας γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τους διώκτες μας. Η αλληλεγγύη με τους αμετανόητους αναρχικούς είναι διαρκής, επιθετική και είναι αυτή που θα ισοπεδώσει κάθε μορφή εγκλεισμού.

Μέχρι την απόδραση,
είμαστε συνένοχοι και δίπλα στους αναρχικούς ένοπλους αντάρτες.

Εκδίκηση του τίποτα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*