Αργεντινή: Σαμποτάζ γραμμών τρένου και της Ελληνικής Ένωσης (Μπουένος Άιρες, 04-05/07/2015)

images

Οι λόγοι, τα κίνητρα και οι αναγκαιότητες για δράση παραμένουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δικαιολογίες κάποιων για να μη δράσουν. Εμείς θα διαλέγουμε πάντα συνειδητά την πρώτη επιλογή.

Το Σάββατο, 4 Ιουλίου, λεπτά πριν την έναρξη του αμερικάνικου κυπέλου, το οποίο διεκδικούσαν οι εκατομμυριούχοι του ποδοσφαίρου της Χιλής και της Αργεντινής, σαμποτάραμε τις γραμμές του τρένου που ενώνουν την πόλη του ασημιού με τον σταθμό του συντάγματος, δείχνοντας από τη μία την απέχθειά μας προς το ηλίθιο θέαμα, που έφερε την πραγματοποίηση αυτού του πρωταθλήματος, το οποίο χρησιμοποιείται ξεκάθαρα για να καλύψει τις ποταπές κινήσεις τις εξουσίας.

Είμαστε αηδιασμένοι τόσο από από την πατριωτική οχλοβοή των πολιτών, που υποδαυλίζεται και από τα δύο κράτη, όσο και από τις αμέτρητες επιχειρήσεις και τους ιδιωτικούς χορηγούς. Από την άλλη πλευρά, ήταν μια ξεκάθαρη χειρονομία συνέργιας και αγάπης προς τους φυλακισμένους συντρόφους-ισσες που κρατούνται στο έδαφος της Χιλής, κρατούμενοι που σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκονται εκεί εξαιτίας της συνεργασίας των δύο κρατών. Ο υπουργός μεταφορών Florencio Randazzo (παλιός υπουργός εσωτερικών, υπεύθυνος για την έκδοση των  Marcelo Villarroel και Freddy Fuentevilla) πρέπει να έχει υπόψιν του πως δεν έχουμε ξεχάσει. Υπό το φως των επενδύσεων που προορίζονται για την εμβάθυνση της τεχνολογίας του ελέγχου και της εξημέρωσης που η ίδια η κοινωνία απαιτεί και χρειάζεται, εμείς θα απαντούμε πάντα με επιθέσεις, σαμποτάζ και φωτιά.

Ο μύθος της προόδου ισούται με μια μεγάλη εισβολή στις ζωές μας, τη συσσώρευση εθελόδουλων στα αστικά κέντρα, τη δημιουργία φανταστικών αναγκών που φτιάχνει το τεχνο-βιομηχανικό σύστημα, ενώ παράλληλα προσφέρει “λύσεις” στην προβληματική κατάσταση που το ίδιο δημιούργησε, είναι πτυχές της κυριαρχίας που πάντα θα πολεμούμε.

Ώρες αργότερα από αυτό το σαμποτάζ, ενώ είχαμε ήδη μπει στην Κυριακή (μέρα εκλογής του επικεφαλής της κυβέρνησης στο Μπουένος Άιρες), επιτεθήκαμε στην Ελληνική Ένωση, στην οδό Humberto Primo, τοποθετώντας τον μηχανισμό μας κάτω από ένα πολυτελές όχημα, που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από τον στόχο. Εκείνην τη στιγμή, οι σκέψεις και οι καρδιές μας πήγαν στους φυλακισμένους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που μάχονται ακόμα μέσα από τη φυλακή, συνεχίζοντας να επιδεικνύουν συνέπεια και αξιοπρέπεια. Όλη μας τη δύναμη στην Εύη Στατήρη, συντρόφισσα του Γεράσιμου Τσάκαλου (φυλακισμένου μέλους της ΣΠΦ). Γιατί κάθε μέρα που το κράτος κρατάει αιχμάλωτους συγγενείς αγωνιστών κρατουμένων, είναι μια μέρα για επίθεση.

Τέλος, θέλουμε να αναφέρουμε πως και για τις δύο δράσεις χρησιμοποιήσαμε εμπρηστικούς μηχανισμούς με χημικό πυροκροτητή και πως ο Τύπος του εχθρού δεν ανέφερε τίποτα σχετικό με αυτές τις επιθέσεις.

ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΤΕ-ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ-ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΤΕ

Δύναμη και αγάπη στους Marcelo Villaroel, Freddy Fuentevilla, Carlos Quiduleo, και Juan Aliste, συντρόφους ανατρεπτικούς κρατουμένους, που κατηγορούνται για την απαλλοτρίωση μιας τράπεζας, δράση κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας άθλιος μπάτσος.

Δύναμη και αγάπη στη μηδενίστρια συντρόφισσα Sol Vergara, που απήχθει μετά τον πυροβολισμό εναντίον ενός σεκιουριτά τράπεζας σε μια όμορφη πράξη εκδίκησης.

Δύναμη και αγάπη στους Natalia Collado και Javier Pino, που βρίσκονται στη φυλακή κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό ενός οχήματος ΜΜΜ.

Αλληλεγγύη σε αυτούς που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την επίθεση στο τμήμα PDI, στη Χιλή.

Συνέργια με τους Juan Flores, Nataly Casanova, Guillermo Durán, Gabriel Pombo Da Silva, Marco Camenisch, Claudio Lavazza, Fernando Bárcenas, Fernando Sotelo, Abraham Cortes, Francisco Solar, Mónica Caballero, Costa, Silvia και Billy. Και με όλους τους αγωνιστές που βρίσκονται φυλακισμένοι σε όλον τον κόσμο.

Την αγάπη μας σε όλα τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ.

Θάνατος στην ανθρωποκεντρική, τεχνο-βιομηχανική, πατριαρχική και αστυνομική κοινωνία!

Θάνατος σε κάθε κοινωνία!

Αδάμαστοι για το χάος

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: War on society

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*