Χιλή: Ενημέρωση για τους Javier Pino και Natalia Collado

pafb

Μια ακρόαση έλαβε χώρα στο κεντρικό δικαστήριο του Σαντιάγο, στις 28 Ιουλίου, για την υπόθεση των συντρόφων Javier Pino και Natalia ‘Tato’ Collado, που κατηγορούνται για τον εμπρησμό ενός λεωφορείου της Transantiago.

Αλληλέγγυοι προσπάθησαν να εισέλθουν στην αίθουσα για να στηρίξουν τους συντρόφους, όμως η έδρα ένιωσε προσβεβλημένη από την άτακτη φύση και εμφάνιση των αλληλέγγυων και διέταξε να συνεχιστεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, μόνο με παρουσία συγγενών.

Έξω από το δικαστήριο, επακολούθησε μια ηχηρή διαδήλωση. Βγήκαν δύο πανό, μοιράστοικαν κείμενα και φωνάχτηκαν συνθήματα από μεγάφωνα, ώστε να ξέρουν οι σύντροφοι πως δεν είναι μόνοι. Παρενέβησαν η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις, με τους αλληλέγγυους να αρνούνται να υποκύψουν και να χτυπούν και να φτύνουν τις αρχές. Οι αρχές κατέφυγαν σε χρήση γκλοπς και σπρέυ πιπεριού. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και εντός του δικαστικού μεγάρου και κατέληξαν σε 6 προσαγωγές συντρόφων. Σε δύο συντρόφισσες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαταραχή της τάξης και παραπέφθηκαν για παρουσία στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και οι υπόλοιποι 4 σύντροφοι μεταφέρθηκαν στο 12ο τμήμα του Σαντιάγο για έλεγχο “ρουτίνας” στις ταυτότητές τους. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα.

Σχετικά με την ακρόαση, στον Javier και την Tato απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 14-D “πυροκρότηση εμπρηστικού μηχανισμού εντός μέσου μαζικής μεταφοράς”, το οποίο είναι κομμάτι του νόμου περί όπλων. Για τέτοιες πράξεις προβλέπονται ποινές μεταξύ 10 και 15 ετών. Η περιόδος της έρευνας ανοίχτηκε εκ νέου, καθώς η υπεράσπιση έχει νέα μέτρα να αντιμετωπίσει χωρίς προς το παρόν καθορισμένες ημερομηνίες.

Ενεργή αλληλεγγύη με όλους τους συντρόφους του δικτύου ενάντια στη φυλακή!

Δύναμη στους συντρόφους Tato και Javier. Καμιά εχθροπραξία δε θα μείνει αναπάντητη!

[…]Ενημερωθήκαμε πως η Natalia ‘Tato’ Collado μεταφέρθηκε από την πτέρυγά της μετά από ένα επισκεπτήριο στις 27 Ιουλίου, προφανώς για να τιμωρηθεί για τη στάση της, την ασέβεια και την περιφρόνησή της προς τον θεσμό της φυλακής και των κλόουν αξιωματούχων της και για τη σχέση συγγένειας και συντροφικότητας που έχει με τη συντρόφισσα Nataly, με την οποία ταρακουνούσε τους τοίχους της φυλακής και το ηθικό των δεσμοφυλάκων. Τώρα η συντρόφισσα κρατείται για αόριστο χρονικό διάστημα τιμωρημένη και σε απομόνωση στην πτέρυγα 1.[…]

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Insurrection News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*