Χιλή: Σύλληψη αναρχικού συντρόφου για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού

Το πρωί της 1ης Αυγούστου 2015, συνελήφθη ο αναρχικός σύντροφος Ignacio Munoz Delgado, 20 ετών. Μπάτσοι με πολιτικά, που πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στην κοινότητα Lo Prado, στο Σαντιάγο, είδαν έναν μαυροφορεμένο ύποπτο ποδηλάτη και αποφάσισαν να τον σταματήσουν στη συμβολή των λεωφόρων Camino de Loyola και Sergio Valdovinos.

Οι μπάτσοι λένε πως στην κατοχή του Ignacio βρέθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός, που αποτελούνταν από ένα κάνιστρο που περιείχε περίπου ένα κιλό μπαρούτι συνδεδεμένο με ένα φυτίλι. Λένε επίσης πως βρήκαν φυλλάδια που εξέφραζαν αλληλεγγύη στους συντρόφους που συνελήφθησαν για την εμπρηστική επίθεση εναντίον της PDI (Τμήμα Έρευνας Ανθρωποκτονιών). Στα φυλλάδια υπήρχε το παρακάτω κείμενο:

“Όσο οι μπάτσοι κρατούν ομήρους και νομίζουν πως δεν μπορούν να δεχθούν επίθεση, οι επιθέσεις μας θα έρχονται όλο και πιο κοντά στη σιχαμένη ζωή της πόλης. Αυτό είναι μόνο μια μικρή γεύση του τι θα επακολουθήσει.

Amaru, Natalia, Manuel, Felipe και Maria Paza.

Τα μπάσταρδα παιδιά του δρόμου!

Ο Ignacio μεταφέρθηκε στο 44ο αστυνομικό τμήμα του Σαντιάγο, όπου οι μπάτσοι του πήραν δείγμα DNA. Τα όρνεα-μισθοφόροι του κράτους, οι εικονολήπτες του τύπου, ήταν εκεί, όμως ο σύντροφος κράτησε το κεφάλι του ψηλά και τους έφτυσε περιφρονητικά, καθώς περνούσε από μπροστά τους.

Την υπόθεση ανέλαβε ο υποτιθέμενος ειδικός στις βομβιστικές επιθέσεις του Νότιου Εισαγγελικού Γραφείου, ο οποίος αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες κατοχής εκρηκτικού μηχανισμού και ενός μαχαιριού. Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο σύντροφος θα διωχθεί με βάση τον νόμο περί οπλοκατοχής ή τον αντι-τρομοκρατικό νόμο.

Το Πέμπτο Δικαστήριο αποφάσισε πως θα υπάρξει μια πεντάμηνη περίοδος έρευνας προσθετικά στην προφυλάκιση του συντρόφου, ο οποίος κρατείται αιχμάλωτος στη φυλακή Σαντιάγο 1.

Εξεγερτική αλληλεγγύη στον Ignacio Munoz!

Ούτε αντι-τρομοκρατικός νόμος, ούτε νόμος περί όπλων, ο Ignacio στους δρόμους!

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Insurrection news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*