Χιλή: Κείμενο του αναρχικού κρατούμενου Sergio Álvarez στη μνήμη του Sebastián ‘Angry’ Oversluij

29b

Χαιρετισμούς, σύντροφοι, γράφω αυτές τις λέξεις και τους δίνω όλη μου την αγάπη σε απάντηση στο κάλεσμα για μία εβδομάδα δράσης στη μνήμη του πεσόντα στη μάχη συντρόφου μας Sebastián Oversluij, που διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα.

Στην τωρινή μου θέση ως φυλακισμένος, έχει σταθεί δύσκολο να βρω πολλές λεπτομέρειες για αυτό, αλλά στο πλαίσιο των ατομικών και συλλογικών δράσεων που αναλαμβάνονται από συντρόφους εκεί έξω, δημιουργείται σε μένα η ανάγκη να συνεισφέρω, παρότι πρόκειται για μια ελάχιστη χειρονομία αλληλεγγύης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε όπλα είναι διαθέσιμα, ώστε να συνεχίσουμε με μαχητικό τρόπο να θυμόμαστε έναν σύντροφο που έδωσε τη ζωή και τον θάνατό του στον αγώνα ενάντια στην Εξουσία και την Κυριαρχία της.

Γι’ αυτό και την Πέμπτη, μαζί με τον σύντροφο Ignacio Muñoz, ο οποίος είναι φυλακισμένος στη μονάδα 34, απείχαμε από την τροφή σε αλληλεγγύη, κατανοώντας πως τα σώματά μας μπορούν και πρέπει να τοποθετούνται ως ένα ακόμη μέτωπο από το οποίο μπροούμε να επιτεθούμε. Και παρότι η αποχή αυτή ή οι απεργίες πείνας δε συσχετίζονται με τον χαρακτήρα αυτού του συγκεκριμένου καλέσματος σε δράση το οποίο ήταν περισσότερο επικεντρωμένο σε graffiti στους δρόμους, πανό, αφίσες, φυλλάδια κτλ, πιστεύω πως κάθε άτομο με κάθε μία από τις συνθήκες, πιθανότητες και πλαίσιά του θα πρέπει να συνεισφέρει σε περιπτώσεις που προκύπτουν από τις μνήμες του και να επιδιώκει να δημιουργήσει την προβολή της σύγκρουσης.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο έχω αντιληφθεί αυτήν τη χειρονομία για τον Angry, ως μια άσκηση μαχητικής μνήμης, γιατί παρότι γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον μόνο έμμεσα, μπορέσαμε να συνδεθούμε μέσω των τάσεων που κινητοποιούν τα σώματά μας, μέσω των αρχών που μας καθοδηγούν, τον καθένα στο δικό του μονοπάτι προς την ολική απελευθέρωση.

Εκτιμώ αυτές τις πρωτοβουλίες, αλλά αισθάνομαι ότι το να περιορίζεσαι μόνο σε ένα είδος δράσης, όπως σε αυτήν την περίπτωση την οπτική προπαγάνδα, είναι σα να φιμώνεις την προοπτική των δράσεων που μπορούν να γεννηθούν από παλμούς και αισθήματα συνενοχής με τον Angry, που ποικίλουν από το πώς αναπνέεις αυτόν τον βρώμικο αέρα μέχρι την άσκηση της βίας των μηδενιστικών/αντιεξουσιαστικών/αναρχικών μειονοτήτων.

Πιστεύω πως είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσουμε κάθε μία από τις μεθόδους που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την Εξουσία, συνεπώς πρέπει να θυμόμαστε με πρακτικό τρόπο το πώς πέθανε ο σύντροφος – απαλλοτριώνοντας μια τράπεζα σε άρνηση της μισθωτής εργασίας και πως ο ίδιος επιθυμούσε να ζήσει τη ζωή ελεύθερος και αυτόνομα, σε άμεση σύγκρουση με τις αξίες και τις συμβάσεις που επιβάλλονται από την κοινωνία της κυριαρχίας. Γι’ αυτό, πιστεύω πως αυτές οι στιγμές είναι ευκαιρίες για γνωριμία με συνενόχους και δημιουργία άτυπων δικτύων συγγένειας, με στόχο τον εμπλουτισμό και την ανάπτυξή μας. Λοιπόν, αυτά είναι όλα όσα έχω να πω προς το παρόν. Μια τεράστια αγκαλιά σε εκείνους που συνεχίζουν να μάχονται τόσο στις φυλακές, όσο και στους δρόμους.

Sebastián Oversluij “Angry” παρών!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ζήτω η Αναρχία

Μου λείπετε και περιμένω για μια καινούρια συνάντηση με εσάς, αδελφοί και αδελφές μου.

Sergio H. Álvarez
Αναρχικός, Αντιεξουσιαστής και Μηδενιστής Κρατούμενος
Μονάδα 33, Φυλακή Σαντάγο 1

———–

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Insurrection News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*