Σκωτία: Εμπρησμός ATM (Εδιμβούργο, 17/08/2015)

Bryce 5.5 render enhanced in Photoshop

Στάλθηκε στο Inter Arma:

Τα μονοπάτια του σκοταδιού και της φωτιάς είναι εκείνα που προσφέρουν τις πιο αγνές στιγμές ζωής.

Συνοδευόμενος από μια αλεπού που περιπλανιόταν στο πάρκινγκ που βρισκόμουν, τη νύχτα της 17/08 έβαλα φωτιά με βενζίνη σε ένα ATM έξω από ένα σούπερ μάρκετ Morissons, ξεκάθαρα για την προσωπική μου ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Επέλεξα αυτόν τον στόχο γιατί ήταν εύκολος σε συνάρτηση με το επίπεδο της οργάνωσής μου. Δε βλέπω τον εαυτό μου ως τον “καταπιεσμένο” που αγωνίζεται ενάντια στους “καταπιεστές”, αλλά ως εγωιστή που επιτίθεται ενάντια σε ό,τι περιορίζει την ευχαρίστηση της διάδρασης με το περιβάλλον μου και μειώνει τις δυνατότητες να ζήσω χαοτικές στιγμές πέρα από τη συστηματοποίηση του κράτους, της κοινωνίας, του πολιτισμού, είτε αυτή είναι πνευματική, είτε είναι υλική. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πολιτικό κίνητρο ή σχεδιασμός πίσω από αυτήν τη δράση, καθώς για μένα η πολιτική όποιο νόημα και να της δίνεται παραμένει εχθρική, ούσα ένα μικρόβιο του Σκοπού και επομένως μια αλυσίδα για το εγώ. Δε μιλάω για καμιά “αδικία” ούτε τείνω προς τον ηρωισμό, πράγματα που μπροστά στη χαοτική ύπαρξη δεν υπάρχουν. Η εικονοκλαστική επίθεση δε γνωρίζει καμιά αυτοθυσία για κανένα ιδανικό και μετουσιώνεται με τόσες μορφές όσες είναι και τα ίδια τα άτομα, τελειώνοντας μόνο με την καταστροφή του ατόμου. Η επίθεση είναι καθολική και μαχαιρώνει ακόμα και τον εαυτό.

Έχοντας στο μυαλό μου τους συντρόφους που φρίσκονται φυλακισμένοι σε εγκαταστάσεις γερακοθηρίας, ζωολογικούς κήπους, τις πόλεις και τα εθνικά φυσικά πάρκα που διατηρούν οι κυβερνήσεις και ιδιώτες συλλέκτες σε μια πολιτισμική μετάφραση του φυσικού κόσμου, ώστε να “προστατεύουν”, να ελέγχουν και να παρακολουθούν κάθε κομμάτι γης και μη ανθρώπινης ζωής, εξυπηρετώντας την ανάγκη για κέρδος και για την έρευνα στο όνομα του θεού της Επιστήμης, που θέλει να “κατανοήσει” και να αντικειμενοποιήσει τα πάντα,  κάνοντας τους ανθρώπους να βλέπουν οτιδήποτε είναι έξω από αυτούς ως εικόνα ενός άλλου κόσμου, αλλοτριώνοντας και οχυρώνοντάς τους εντός των αόρατων τειχών του Πολιτισμού. Αυτοί οι μη ανθρώπινοι σύντροφοι είναι κρατούμενοι του Ανθρώπου και του Πολιτισμού. Και όλα τα υπόλοιπα μη ανθρώπινα ζώα που οι υπερασπιστές του συστήματος του πολιτισμού στοιβάζουν τα κουφάρια τους για την καθημερινή του συντήρηση μέσω της εθελοντικής υποταγής της μηχανοποιημένης μάζας, της ίδιας μάζα που αποτελεί τη διαιώνηση του Κέρδους και το υποκείμενο της Προόδου ταυτόχρονα. Δεν τα λέω αυτά μέσα σε ένα πλαίσιο μιας αγάπης άνευ όρων και εξιδανίκευσης των μη ανθρώπινων συντρόφων ώστε να αναπαράγω τη θυματοποίηση ή για να γίνω αντιπρόσωπός τους, αλλά από μίσος για το ανθρωποκεντρικό φάντασμα της Ανθρωπότητας και τις τοξίνες ουσιαστικότητας που εκκρίνει, κάνοντας ξεκάθαρους τους δεσμούς του με τη σάπια κοινωνία που αποτελεί παράγωγο του κυρίαρχου δυτικού πολιτισμού και της κουλτούρας του. Για εκείνους που καταλαβαίνουν πως εμείς οι ίδιοι γινόμαστε κομμάτι της εξουσίας όταν διατηρούμε δεσμούς με όρους-φαντάσματα στους οποίους δίνουμε ζωή. Αυτά τα φαντάσματα της συνείδησης διαιωνίζουν τις δομές που εδραιώνουν τις σχέσεις κυριαρχίας και αλλοτρίωσης.

Γελάω με τους ηθικιστές τρομοκράτες, εκείνους τους ηθικούς δικαστές και παπάδες του ιερού φαντάσματος της Φύσης που φωνασκούν καθώς λένε “Η Φύση είναι καλή, ο Πολιτισμός είναι κακός”, ό,τι και να κάνουν θα αγωνίζονται ενάντια σε φαντάσματα. Και τα φαντάσματα θα τους αναγκάζουν να πράττουν έτσι.

Με αυτήν την πράξη χαιρετώ έναν φίλο που έφυγε και κάποιους εγωιστές, μηδενιστές συντρόφους από την Ελλάδα. Επίσης, απαντάω στον χαιρετισμό του γκρουπούσκουλου “Consejo del Uehuetlatolli”, αν και θέλω να καταστήσω σαφές πως υπάρχουν πολλές αντιληπτικές διαφορές μεταξύ εμού και των ομάδων της Άγριας Αντίδρασης, τις οποίες δε σκοπεύω να αναφέρω σε αυτό το κείμενο.

Σε ένα μέρος όπου η αναρχία είναι απλά μια κουλτούρα, εναλλακτισμός και σαπίζει σε απολιθωμένους κοινωνικούς χώρους, επιλέγω να βαδίσω στα δικά μου μονοπάτια. Εδώ όπου η αποστειρωμένη κοινωνία έχει κάνει την αυτο-καταστολή τρόπο ζωής και το κράτος δε χρειάζεται να σηκώσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για το γκρέμισμα του ανθρωποκεντρισμού, του βιοκεντρισμού και το θάψιμο κάθε ηθικής.

Για το γκρέμισμα της κοινωνίας και όλων των κατασκευών που στοιχειώνουν την ατομική συνείδηση.

Για το γκρέμισμα του πολιτισμού και της καταστολής των επιθυμιών που δημιουργεί, περιορίζοντας το εγώ από την εμπειρία του χάους.

Πυρήνας αναρχικής και μηδενιστικής συνείδησης “Γεράκι του Χάους”

———-

Μετάφραση: Inter Arma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*