Ελλάδα: Εμπρησμός και βανδαλισμός εκλογικών περιπτέρων (Αθήνα, Σεπτέμβριος 19/09/2015)

artistic-fire-flower-desktop-1238165884

Στάλθηκε στο Inter Arma:

Σάββατο 19/9 τα ξημερώματα επιχειρήσαμε να διαταράξουμε έστω και παροδικά τη νηνεμία του ανθρώπινου συμφερτού. Καθώς το πλήθος ακόνιζε τη παθητικότητα του, έτοιμο για μια ακόμη φορά μα υπογράψει τη συνενοχή τους στηρίζοντας το εξουσιαστικό οικοδόμημα εμείς προσπαθήσαμε να δηλώσουμε έμπρακτα τη συνενοχή μας με τους αναρχικούς φυλακισμένους, οι οποίοι διεξάγουν τη μάχη τους ενάντια στην απομόνωση και την αλλοτροίωση που υφίστανται από την συνθήκη του εγκλησμού.

Η Εύη Στατήρη, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, από τις 14/9 διεξάγει απεργία πείνας  με μοναδικό αίτημα τον τερματιμασμό της αδικαιολόγιτης προφυλάκισής της. Η Εύη Στατήρη, θύμα της γενικευμένης στρατηγικής επέκτασης της εξουσίας βρίσκεται φυλακισμένη στα κελιά της δημοκρατίας από τις 2/3 όπου και συνελήφθει μαζί με την Αγγελική Σπυροπούλου και την Αθηνά Τσάκαλου στη Σαλαμίνα και βαρύνεται με την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση δίχως καμία απολύτως ένδειξη. Άσφαλώς η ομηρία της Εύης από το κράτος δεν είναι καθόλου τυχαία. Η εξουσία πέρα από την ψυχολογική δοκιμασία στην οποία θέλει να υποβάλει τους συντρόφους της ΣΠΦ ως εκδίκηση για την συνεπή και ανυποχώρητη επιθετική τους στάση έχει στο επεικτατικό σχεδιάγραμμα της έναν πολύ πιο επικίνδυνο στόχο. Ο δημοκρατικός ολοκληρωτισμός της τάξης, της νομιμότητας, της ασφάλειας, της ησυχίας, του εμπορεύματος, και της οικονομικής κυριαρχίας θέλει να αφανίσει από την θεαματικοποιημένη μονοδιάστατη πραγματικότητα του οτιδήποτε αμφισβητεί τις επιλογές που επιτρέπεται στο πλήθος να καταναλώνει.

Η ολοκληρωτική εξάπλωση μιας πραγματικότητας με προκαθορισμένα όρια κίνησης δεν μπορεί να επιτρέψει την αμφισβήτηση της πόσο μάλλον τη μεταφορά της από τον αφαιρετικό χώρο των ιδεών στην υλική ένοπλη αντιπαράθεση με τις ενσαρκώσεις της θεσμικής εξουσίας. Οι αρνητές του υπάρχοντος σε πρώτο πλάνο οφείλουν να τιμωρούνται και να εξοντώνονται φυσικά και σε δεύτερο, επειδή καμία τιμωρία δεν μπορεί να ξεφράψει γεγονότα, οι επιλογές των συγκεκριμένων ανθρώπων θα πρέπει να απομονωθούν, να περιθωριοποιηθούν, να γελοιοποιηθούν και να κοινωνικοποιηθούν στις δεξαμενές ορθολογικού ελέγχου και τους φορείς τους. Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης που επιχειρούν τη ριζική αποδόμηση του σύγχρονου τρόπου ζωής, επιβάλλεται για την διαχείρηση της ομαλής λειτουργίας της μηχανής, να εξαφανιστούν κυριολεκτικά από το κοινωνικό ανάγλυφο και είναι φυσική συνέπεια που κανέναν δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει το ότι συγγενικά και φιλικά πρόσωπα διώκονται ως συνεπακόλουθο της επιλογής τους να έχουν σχέσεις με ανθρώπους των οποίων η ιστορία πρέπει να διαγραφεί από την κοινωνική μνήμη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες εμείς επιθυμώντας να διασαλεύσουμε την καθημερινή ροή ειδήσεων, πληροφοριών και γεγονότων μιας προεκλογικής περιόδου τοποθετήσαμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε δυο προεκλογικά περίπτερα, ένα του ΚΚΕ και ένα του ΣΥΡΙΖΑ στα Άνω Πατήσια, ενώ σπάσαμε και ένα της Ν.Δ στην Κηφισιά. Παρότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να επιτεθούμε σε αυτά τα πολιτικά κόμματα, η επιλογή τους ήταν κατά βάση τυχαία, οπότε δεν θα αναλωθούμε στη σκιαγράφηση των ειδικών αιτιών επίθεσης στους παραπάνω στόχους αφού έτσι κι αλλιώς ως αναρχικοί μηδενιστές αντιλαμβανόμαστε εχθρικά κάθε πολιτικό μόρφωμα. Το χρονικό πλαίσιο της επίθεσης όμως όπως προαναφέραμε δεν ήταν διόλου τυχαίο. Η επιλογή μας να επιτεθούμε μια μέρα πριν τη διεξαγωγή των εκλογών είχε ως στόχο τη διατάραξη των δημοκρατικών θεαματικών σχέσεων που η κυριαρχία επιδεικνύει την συνειδισιακή παντοδυναμία της. Οι εκλογές εξάλλου είναι πλήρως προσαρμοσμένες στην ύπαρξη του σύγχρονου υπηκόου που αυτός καλείται να αναθέσει μια ζωή της οποίας τα δικαιώματα του έχουν αφαιρεθεί εξαρχής στα χέρια ενός ειδικού. Η ψήφος που κατατίθεται στην κάλπη φέρει τα αποτυπώματα μιας παρατημένης ζωής και μιας ενοικιαζόμενης συνείδησης που κάθε βούληση που τη διέπει είναι προιόν κοινωνικών επιταγών, ανεξάρτητη μόνο όσο επιβεβαιώνει τον μονοδιάστατο πολιτισμό του εξουσιαστικού κόσμου.

Είναι φανερό πως οι επιλογές και τα ζητήματα των αναρχικών εγκλείστων δεν έχουν θέση εντός των συνόρων της κυριαρχίας γιαυτό κι εμείς ως αναρχικοί οφείλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα να αντιτάξουμε τη ροή του δικού μας κόσμου απέναντι σε όσους επέλεξαν μπροστά στο φόβο μιας χαοτικής ζωής να αναζητήσουν καταφύγιο στην ομαλότητα του εξουσιαστικού ρεαλισμού. Σε αντιίθεση με τις διαδικασίες διαχείρησης της ανθρωπομάζας τα ζητήματα των αναρχικών συντρόφων συνδέονται άμεσα με εμάς και είμαστε διατεθειμένοι να πλαισιώσουμε αναλόγως. Μακριά από την αναπαραγωγή διανοουμενισμών με μηδενιστικό πρόσημο και την εμπορευματική βια για τη βία που εκφράζεται από δυσαρεστημένα πλήθη, να περάσουμε στην επίθεση πάντα με γνώμονα την επιθυμία μας για δράση. Ας μπει ένα τέλμα στη γραφική αναπαραγωγή χιλιοτυπωμένων φράσεων και την ακίνδυνη συνθηματολογία και ας αρχίσουμε να ζούμε τον πόλεμο για τον οποίο τόσο μελάνι έχει χυθεί.

Άμεση απελευθέρωση της απεργού πείνας Εύης Στατήρη, όχι γιατί η φυλάκισή της είναι “παράνομη” ή ‘Άδικη” αλλά γιατί το απαιτούμε.

Άμεση χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηδενιστές για την ολική επίθεση στο υπάρχον

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*