Χιλή: Εμπρηστική επίθεση εναντίον της χιλιανής πολεμικής αεροπορίας (Σαντιάγο, 06/10/2015)

fai-fri

Σε ένα πολιτικό σκηνικό προφανούς αποσύνθεσης των παραδοσιακών δυνάμεων αντιπροσώπευσης, στο οποίο προκύπτει ένα ευρύ φάσμα προτάσεων που επιδιώκουν να μεταρρυθμίσουν το μοντέλο της κυριαρχίας κατασκευάζοντας «λαοφιλείς» τρόπους ώστε να διαχειριστούν την εξουσία, οι επιλογές μας συνεχίζουν να είναι μια πλήρης ρήξη με τον κόσμο της εξουσίας ως ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από την καταστροφή της κυριαρχίας.

Και με αυτήν τη ρήξη, οι άμεσες επιθέσεις εναντίον των θεσμών και των αντιπροσώπων της εξουσίας συνεχίζουν να προπαγανδίζουν την ανάγκη για ατομική και συλλογική εξέγερση για την καταστροφή της υπάρχουσας κοινωνικής τάξης, όσο η αναζήτησή μας για ελευθερία συνεχίζεται.

Οπλισμένοι με αυτές τις ιδέες, μεταμορφωμένες σε λίγα γραμμάρια πυρίτιδας, λίγα λίτρα βενζίνης και έναν πυροκροτητή που μας επέτρεψε να διαφύγουμε ασφαλείς, προχωρήσαμε σε μια εμπρηστική επίθεση, τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Οκτωβρίου, στην εκκλησία του κτηρίου Διοίκησης Προσωπικού της Χιλιανής πολεμικής αεροπορίας, που βρίσκεται στην οδό Cienfuegos, στο κεντρικό Σαντιάγο. Αυτή η δράση πραγματώθηκε σε τέτοια ώρα και με εμπρηστικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος, ώστε να αποφευχθεί τραυματισμός περαστικών από τη στιγμή που δεν είναι εκείνοι οι στόχοι των επιθέσεών μας.

Για λόγους άγνωστους σε εμάς, ο μηχανισμός μας δεν προκάλεσε τη ζημιά που αναμέναμε. Ωστόσο, κοιτώντας την αποτελεσματικότητα της δράσης, τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και την πραγμάτωσή της από μόνες τους καταδεικνύουν ότι η αναρχική επίθεση είναι ακόμη δυνατή – ότι η εξουσία είναι ευάλωτη και πως δε βρίσκονται όλα κάτω από τον έλεγχό τους.

Το κίνητρο της δράσης μας δεν ήταν απλώς η ασυδοσία προς την καταπίεση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά επίσης και η ίδια η ύπαρξη των ενόπλων δυνάμεων, τις οποίες χτυπάμε ως μέρος της συνεχούς επίθεσης εναντίον όλων των εκδηλώσεων του Κράτους (δημοκρατικού, δικτατορικού, λαϊκού) και εναντίον όλων των μορφών κυριαρχίας.

Με αυτήν τη δράση, συνεχίζουμε την τροχιά σύγκρουσης που ξεκίνησε από άλλους επαναστάτες οι οποίοι ενεπλάκησαν στην ένοπλη πάλη εναντίον της ασυδοσίας των καταστολέων, που διατηρήθηκαν εξαιτίας της συμφωνίας ανάμεση στην τωρινή εξουσιαστική ελίτ και τους παράγοντες της δικτατορίας που διασφάλισαν μια ειρηνικά διαπραγματευμένη μετάβαση προς τη δημοκρατία.

Για μία ακόμη φορά, καλούμε όλους τους εχθρούς της καταπίεσης να συνεισφέρουν στη διάχυση των επιθέσεων εναντίον της εξουσίας ως κομμάτι του ευρέους αγώνα της αντιπαράθεσης, ώστε να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας.

Οι εξεγερτικές δράσεις και οι φωτιές της εξέγερσης μπορούν να πραγματωθούν με πολλούς τρόπους, πρέπει ωστόσο να οξύνουμε τον λόγο και την πράξη μας, έτσι ώστε οι απλές πράξεις να συνδέονται με πιο επιθετικές ενέργειες.

Είναι σημαντικό αυτές οι δράσεις να σχεδιάζονται καλά, αλλά είναι το ίδιο καίριας σημασίας να οξύνουμε την επιφυλακή μας σε σχέση με τις δράσεις μας και τις συνέπειές τους. Ο συντονισμός μεταξύ των ειδών του λόγου και των ειδών της δράσης πάντα καλεί σε παύση του εφησυχασμού που παγιδεύει τον αγώνα και σε απόσταση από την ιδέα πως η βία εναντίον των καταπιεστών κινητροδοτείται εξ ολοκλήρου απλώς από τη νεανική αδρεναλίνη.

Όλες οι δράσεις συνεισφέρουν, αλλά όχι όλες το ίδιο.

Το δυνάμωμα και η εμβάθυνση στις ιδέες μας αποτρέπει το να αναλαμβάνονται οι ενέργειές μας κάτω από τη σημαία μιας αντάρτικης γλώσσας ή να αναλαμβάνονται οι εμπρηστικές/εκρηκτικές δράσεις με έναν απλουστευτικό λόγο του τύπου «εναντίον όλων για το τίποτα».

Ας απαλλαγούμε από την ασάφεια και την αυτοαναφορική σοβαροφάνεια.

Δεν εφηύραμε την πυρίτιδα, με άλλα λόγια δεν είμαστε υπεράνθρωποι, αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Είμαστε αντιεξουσιαστές σύντροφοι που συνωμοτούμε σε συγγένεια και άτυπα, μιλώντας με γεγονότα ώστε να καλέσουμε σε διάχυση των επιθέσεων ενάντια στην εξουσία. Δεν αντιμετωπίζουμε μόνο τους υπηρέτες της εξουσίας που καταδικάζουν πράξεις επαναστατικής βίας, αλλά επίσης και όσους καλύπτουν την απραξία τους μέσω κριτικών οι οποίες εξαπολύουν κατηγορίες για μιλταριστικό φετιχισμό.

Όποιος πιστεύει πως οι επιθέσεις μπορούν να ενισχυθούν περεταίρω, ας πιάσει δουλειά! Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει.

Για μια ακόμη φορά, οι σκέψεις μας βρίσκονται στους έγκλειστους συντρόφους. Πολλή δύναμη στους Juan Flores και Nataly Casanova˙ στον Marcelo Villaroel, τους Juan Aliste και Freddy Fuentevilla, τη Natalia Collado και τον Javier Pino, τους Gabriel Pombo Da Silva, Francisco Solar και Monica Caballero στην Ισπανία, τους Alfredo Cospito και Nicola Gai στην Ιταλία, τον Fernando Barcenas που αναρρώνει από δύο απεργίες πείνας στο Μεξικό, τον Marco Camenisch στην Ελβετία και τους συντρόφους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα.

Χαιρετισμούς σε όλες τις αντιεξουσιαστικές ομάδες δράσης σε όλον τον κόσμο και σε όλους τους πυρήνες της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Πυρήνας αναρχικής εμπρηστικής επίθεσης «Φωτιά και Συνείδηση»

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Χιλής

———

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Insurrection News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*